RE: Bodoče nosečke (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (8.10.2013 12:20:42)

upam, da se našim prikolicam danes ne kolca [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ko sem zbirala torto, je morala biti hči seveda zraven in potem MAMI, PA TO BI.... MAMI, PA TO BI
Če bi bilo po njenem, bi verjetni imeli doma najman 5 tort. Ja za vsako leto eno[sm=torta.gif][sm=torta.gif][sm=torta.gif][sm=torta.gif][sm=torta.gif][sm=smiley32.gif][sm=smiley32.gif]

samo ne vem, kam bi jih dali. Že za to sem komaj našla prostor v hladilniku[sm=smiley36.gif]. Februarja, ko je imela mlajša 2 leti, sem morala dati eno polico ven, ker so bile višje figurice na njej.

Mojemu bi jaz brezproblema kakšne čajčke podtaknila, ker jih rad pije. Samo kaj ko je G rekel, da ni z njegovo spermo nič narobe. Celo kontra, da je super[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Bluegirl -> RE: Bodoče nosečke (8.10.2013 12:21:02)

Savanah, saj veš, kaj te bom vprašala: recept, pretty please?[sm=smiley1.gif]

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (8.10.2013 12:23:49)

IZVIRNO SPOROČILO: savanah

jaz pa svojemu kar sama spečem tortico, banana nutella, ker jo obožuje. no tudi jaz[sm=smiley36.gif]. sicer ni tako lepa kot tiste na slikah MD, je pa sigurno okusna, in jo popapcamo takoj[sm=smiley36.gif]. prej sem še sama pekla biskvit, pa mi nikoli ni uspel tako lep, vedno se je na sredini dvignil, kar taka gora ja bila, pa nisem mogla lepo na tri dele narezat...zdaj pa še biskvit kupim[sm=smiley36.gif]

a veš, zakaj se dvigne? Ko delaš biskvit, se notri ujame zrak in med peko se ta zrak širi in posledično se na sredini dvigne.

Naredi naslednje: biskvit zlij v pekač, nato pa s spodnje strani po pekaču tolči s kuhovnico. Boš videla, kako bodo izhajali mehurčki. Bolj in dalj tolčeš, bolj bo po peki pecivo ravno

savanah -> RE: Bodoče nosečke (8.10.2013 12:42:51)

mamica deklicam, hvala ti, tole pa nikoli nisem pomislila...saj sem brala že o tem, zakaj se tako dvigne, pa so pisali, da baje zato ker ne namažem pekača ob strani?? ali ravno obratno nevem...bom naslednjič poskusila...hvala

Bluegirl[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. jaz naredim čisto preprosto. tiste kupljene biskvite malo polijem s smetano za stepanje (vedno uporabljam alpsko), in seveda namažem z nutelo[sm=smiley36.gif], narežem gor banane na kolobarje (pa kar malo debelejše dam, da se dobro okusijo potem tudi banane), in na banane še kremo (krema: smetana za stepanje 0,5l, približno 8 veliiiikih žlic nutele, in dodam še mascarpone- mi naredi tak dober okus) in tako v tri štuke[sm=smiley36.gif]. je čisto enostavna ampak midva jo obožujeva[sm=smiley36.gif]...mmmm mogoče jo pa celo danes naredim, in poskusim še biskvit, tako da upoštevan nasvet MD[sm=bravo.gif]

savanah -> RE: Bodoče nosečke (8.10.2013 12:46:21)

malo še gledam za recepte, za tole torto kaj še kaj dodajo, in naletim na tole:
http://www.kulinarika.net/recepti/10448/sladice/crnec-brez-jajc-z-veliko-banano/

hahahah[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
mogoče pa pripravim kaj takega[sm=jezicek.gif]

Bluegirl -> RE: Bodoče nosečke (8.10.2013 12:51:16)

Savanah, hvala, bom poskusila[sm=smiley1.gif] Pri delanju tort sem čisti začetnik (niti ene še nisem naredila[sm=smiley13.gif]), tako da eno butasto vprašanje: a to ni treba nič pečti?

Haha, tale črnec je pa super[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

savanah -> RE: Bodoče nosečke (8.10.2013 12:56:07)

Bluegirl, nobeno vprašanje ni butasto...butasto bi bilo da ne vprašaš[sm=smiley36.gif]. Ker ponavadi jaz že kupim pripravljen biskvit, se torta samo še dokonča..se pravi namaže s kremo in doda banane. Lahko pa poskusiš tudi sama speči biskvit, kaj pa veš mogoče si pa mojstrica za torte, pa tega še ne veš[sm=smiley36.gif]

Bluegirl -> RE: Bodoče nosečke (8.10.2013 13:04:34)

Haha, bom najprej poskusila brez peke, da me ne mine prehitro[sm=smiley1.gif] Saj rada kaj spečem, ampak veliiiiko rajši jem, tako da bi rabila eno osebno kuharico/pekačico sladic[sm=jezicek.gif]

savanah -> RE: Bodoče nosečke (8.10.2013 13:31:58)

se ti pridružim[sm=smiley36.gif], škoda da moje tašče ni veliko v Slo, ona tako veliko peče, pa še dobro..mmmm:D no verjetno tudi zato obstaja dober razlog...naprimer da se zato kar dobro razumeva[sm=smiley36.gif]

*tedy* -> RE: Bodoče nosečke (8.10.2013 13:56:59)

Kolk ste se razpisale[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]in to o torticah, zdej sem pa lačna[sm=smiley36.gif]. jest tud sebi vedno spečem torto za rd, ker je vedno isti recept že ene20 let al pa še več. Je pa taka brez moke, sama jajca in orehi[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Otrokom pa ponavadi naročim al pa grem kar v leclerc. Moj pa obožuje sadne torte in jest pa tega ne znam delat, tako da jo kar naročimo.

tara 9 jest bi resno razmisila o menjavi G. Zdej bi te mogla redno spremljat , sploh če imaš težave in leni jajčniki so težava. Da pa vsakih plačuješ je pa res brez veze.

Tara9 -> RE: Bodoče nosečke (8.10.2013 14:27:02)

Madonca ste našle temo, torteeeee [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/love.gif[/image] packe male, izogibam se sladkarijam in med [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] me še bolj razganja za sladko, vi pa tukaj nuteline in podobne torte spominjate. Prav razmišljam zdaj kaj bi si šla kupit sladkega [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Drugače pa tudi jaz nimam sreče z biskvitom, tako da včaih kupim narejenega, tako kot ti Savanah, pa čisto ok izpade. Sicer pa moj ne mara tort [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], tako da nič kaj takega ne pripravljam, ker bi sama pojedla. Pa sej se ne branim, ampak potem se pa tehtnica pokvari in čudne številke pokaže [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].

tedy tudi jaz pravim, da so leni jajčniki težava, ampak ginekologinja trdi, da se najprej čaka 1 leto, midva pa sva šele na začetku in to še ni težava [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Samo mi je butasto nekaj čakat, če mi bo recimo majhna spodbuda koristila. Saj mislim, da jo bom kar zamenjala, samo Klomifen začnem jutri, tako da bom to rundo plačala, vmes pa poiskala kakšno, ki se ji bo dalo ukvarjat z mano.

Anonimen -> RE: Bodoče nosečke (8.10.2013 14:27:22)

Živjo punce, imam eno vprašanje in bi prosila, če mi lahko pomagate. Sicer tudi tukaj sodelujem, ampak zaenkrat še anonimno....

Imam namen odpreti s.p., služba me že čaka, zdaj pa me zanima, ker res nimam pojma in ker mi stric google nič pametnega ne pove, kako je s tem, če imam s.p. in grem potem po cca 9m na porodniško. Plačevala bi minimalne prispevke. Ali lahko sploh računam na kakšno porodniško in kakšen znesek potem to je, oz. kaj mi priporočate v tem primeru.....
Če ima katera kakšne izkušnje s tem bi bila vsakega nasveta zelo vesela!
Hvala

lila25 -> RE: Bodoče nosečke (8.10.2013 15:31:00)

o punce ste pa pridno klepetale danes [sm=smiley36.gif] bo res dež, ko tako obirate [sm=smiley36.gif]
tara kaj če greš pa kar v čakalnico in zahtevaš svojo g, ko bo dežurna. probaj še to, če ne pa res zamenjaj. pa srečno v novem krogu, bo pa tokrat uspelo. meni je moja g takoj rekla, da mi bo dala neki za o sprožit, ko je vidla, da moji jajčniki komirajo [sm=smiley36.gif]. zdej jem še neke tablete, da se mi maternica pripravi in da mam sploh m, pol pa akcija če mesec in pol[sm=smiley36.gif].
MD kapo dol tvoji kolegici za tortice, krasne so. in tvoji punčki tudi [sm=smiley36.gif] mene pa moj pelje danes na tortico, se zadnje čase skos neki pričkava in se mi mora malo oddolžit [sm=smiley36.gif]
bluegirl upam da bodo čajčki kaj pomagal in zbudil jajčnike, moji so očitno gluhi [sm=smiley29.gif]
savanah držim pesti, da bo klomifen učinkovit [sm=smiley36.gif]
lili [sm=smiley31.gif] ne se pustit pesimizmu. pogumno naprej in boš tudi ti zagledala [sm=rozacrtici.gif].

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (8.10.2013 20:02:00)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

*tedy* -> RE: Bodoče nosečke (8.10.2013 20:02:14)

tara9 kar pogumno zamenjaj. Imam prijateljico, ki je tud imela čist zmešane cikle, pa je njen G vedno govorril, sej bo...samo ta sej bo je trajal kar dolgo. Potem je zamenjala G dobila neke tablete in prvo je ratalo[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]. Samo pazi da zamenjaš preden boš noseča , ker komplicirajo zaradi zavarovalnice.

lepo nočko, moji palčki že spijo[sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

Tara9 -> RE: Bodoče nosečke (8.10.2013 20:38:36)

Evo, še tukaj se malo javim preden se vržem v posteljo. Sem vas prebrala pa najprej nisem mislila več pisat, ker sem danes čisto crknjena, ampak sem potem rekla, da se vam morem vseeno zahvalit. Ste mi dale mislit s tem ginekologom in sem se res odločila, da grem v lov za novim. Ubistvu človek včasih rabi samo malo brce v rit, da se zgane [sm=smiley36.gif]. Sej sem se tudi sama zavedala, da tak način ne štima, samo nikoli nisem ukrepala, samo razburjat se znam.
Zdaj ko ste me malo dreznile, sem trdno odločena, da prvi cikel Klomifena kontroliram samoplačniško, pri tej, ki mi ga je tudi predpisala, vmes bom pa intenzivno iskala drugo ginekologinjo, tako da me bo v 2. krogu že ona lahko spremljala, če bo potrebno. Zlate ste res. Zdaj pa grem, rabim en konkreten spanec [sm=smiley36.gif].

Lahko noč in bodite fajn

Bluegirl -> RE: Bodoče nosečke (9.10.2013 8:13:37)

Jutro,

savanah, super za taščino peko[sm=bravo.gif] Moja tudi odlično kuha, samo peče ne veliko.

lila25, lepo, da si se oglasila[sm=smiley1.gif] Pa kaj imamo vse težave z lenobo naših jajčnikov?[sm=smiley36.gif] Jaz se trenutno še malo na čaje zanašam, če ne, pa grem po novem letu na pregled in se zna zgodit, da tudi sama dobim kak pospešek v obliki tablet.

lili25, njami, si mi spet naredila lušte, štrudelj in pito obožujem![sm=smiley1.gif] Imaš čisto prav: ko se mudi in v naglici želiš, da vse dobro izpade, se sigurno kaj zalomi. Meni tudi. Potem pa za nekaj časa obupam[sm=smiley1.gif] Hmmm, kako to misliš, da misliš, da si dobila [sm=hudicek1.gif]? A se pripravlja? Ma, saj nič čudnega, da smo že vse zblojene od težav in sekiranj in vsega. Smeh je pa vedno dobra rešitev, sama se ga poslužujem na dnevni bazi. In pomaga[sm=smiley1.gif] Kaj pa nam preostane?

Anonimna, pojma nimam o tej temi, tako da ti žal ne znam nič pomagat.

Tara9, srečno z menjavo gin.![sm=smiley1.gif] Zato pa smo tukaj, da se beremo, spodbujamo, tam pa tam malo brcnemo v rit, nasmejemo, pa so dnevi lepši[sm=smiley2.gif]

savanah -> RE: Bodoče nosečke (9.10.2013 8:26:55)

dobro jutro, dame[sm=smiley36.gif]
evo mene spet doma, tokrat z vnetim ušesom[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]...sita sem že tega..no saj nisem velikokrat bolna, ko pa me zadane me pa ZADANE[sm=smiley36.gif]
lili25[sm=smiley36.gif], trkam na les[sm=smiley36.gif], zaenkrat se tudi midve s taščo dobro razumeva, verjetno pa gre to zaslugo pripisati veliki razdalji[sm=jezicek.gif]. Sicer sem človek, ki se res poskuša prilagoditi in velikokrat požrem kakšno neprimerno opazko, ampak, kot vsak, tudi iz mene izbruhne[sm=smiley36.gif], verjetno še toliko bolj, ker toliko stvari zadržim v sebi[sm=smiley36.gif]. je pa tast zato težka mašina[sm=smiley36.gif], in ker on nikoli nobene stvari vsaj malo ne olepša, ponavadi nanj zgrmijo vsi moji izbruhi[sm=jezicek.gif] (hvalabogu da je to malokrat), no saj ne da se derem nanj, ampak tudi jaz potem nazaj malo piknem[sm=smiley36.gif].
si še kaj ponavljala test lili25?

njami tortice[sm=smiley36.gif], upam da bom tale vikend že super duper zdrava, in da se lahko spravim na kakšno sladico, ker se mi je resnično tortica zaluštala. no pa saj ni čudno, ko pa gledam te slike tort[sm=jezicek.gif]. Zadnjič sem si sprintala recept za jabolčno pito, mogoče pa res poskusim. Lli25, če ti ostane kaj štrudla, se priporočam[sm=smiley36.gif]

Tara9, evo še mojo brco[sm=smiley36.gif][sm=smiley26.gif]. kar pogumno, zamenjaj! naj nebo tvoj avto bolje servisiran kot ti[sm=jezicek.gif](lili25, sem se pošteno nasmejala).

mamica deklicam -> RE: Bodoče nosečke (9.10.2013 8:50:11)

dobro jutro.

Saj so avto bolje servisirani kot me [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley20.gif]

jabolčno pito bi tudi jaz naredila. Mi je tašča dala domača jabolka, samo recept moram najti[sm=jezicek.gif]

Bluegirl -> RE: Bodoče nosečke (9.10.2013 9:00:24)

savanah, pozdravi se. Kaj se te zdravje nekaj otepa?

Ja, tale z avtom in servisi je dobra[sm=smiley36.gif] Čeprav je malo žalostno, ko pomislimo, koliko denarja ljudje vložimo v avto... Če bi ga vsaj po, v zdravje?[sm=zmeden.gif]

Žabinčica -> RE: Bodoče nosečke (9.10.2013 11:09:23)

Evo....mislim da lahko dobite prvo nagrado za čvekanje na tem forumu...madona ste bile včeraj spet pridne [sm=bravo.gif].

Torte/sladice vseh vrst tudi jaz obožujem in ste mi prave lušte naredile.

Ginekologi, a ni zdaj pri vseh redni pregled na 3 leta? Meni so pri mojem tudi tako rekli? No, je čisto drugo, če so kakšne težave ali želja po zanositvi, ampak bris in to pa mislim da je zdaj v javnem zdravstvu na 3 leta določen.... Sicer pa tiste, ki niste zadovoljne je res bolje menjat, ker v nosečnosti pa mislim, da je še bolj pomembno da se pri ginekologu počutiš vredu.

Mamica deklicam super lušni punčki imaš. Torta pa tudi zgleda dobra. Kakšna pa je ledena torta - a to je v smislu kot tisti bonboni; pravzaprav ne vem iz česa je?

Savanah, naj se ti zdravje čim prej izboljša [sm=pikapoka.gif]...

Anonimna, seveda ti pripada porodniška če si s.p., saj vsakomur, ki je zaposlen. Sicer ne vem v kakšni višini, ker se dejansko obračunava glede na prispevke oz. plačo preteklega leta (preden nastopiš porodniško). Mislim pa da si lahko preračunaš na spletnih straneh od CSD (csd Šiška, ali kdo je že imel to kar vredu razdelano) oz. jih pokličeš, kako se porodniška izračuna v primeru s.p.-ja. Sklepam, da je glede na najnižje prispevke tudi porodniška najnižja, koliko pa to trenutno znaša pa res ne vem... Ali pa povprašaj na finančnem delu foruma. Če dobiš kakšen odgovor, pa ga prosim posreduj tudi sem. Bo tudi za mene aktualno enkrat, čeprav zdaj še nisva tako daleč z načrtovanjem novega člana, da bi se sama o tem informirala kaj bolj natančno; je pa vedno fajn kakšen info dobit.

Pri nas je sivo, ampak dokaj toplo...je treba izkoristi še te dni. Tudi mi smo v nedeljo jedli prve pečene kostanje [sm=bravo.gif], sicer kar kupljene...

savanah -> RE: Bodoče nosečke (9.10.2013 11:09:48)

MD, jaz sem pomoje recept za jabolčno pito celo tukaj na RR našla...no je bil link. in jo moram poskusiti, njami se že veselim[sm=bravo.gif]
Bluegirl, ne morem se bolj strinjati s tabo..res včasih se prau zamislim. Pri nas je moj oče tako mahnjen na avtomobile, in jih neprestano menja...in tako sem kot ponavadi punce najdemo moške podobne našim očetom, naletela na enakega[sm=smiley36.gif]...saj je vse lepo in prav, ne rečem, avto se mora servisirati...ampak moj že razmišlja o menjavi??!! zakaj??saj ta se tudi pelje[sm=smiley36.gif]

Tara9 -> RE: Bodoče nosečke (9.10.2013 11:13:41)

Ojla,

no ta avto in njegovo servisiranje mi je še najbolj dalo za mislit, haloooo, dejansko avto večkrat štelava kot mene ginekolog poštela [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], zato mi je prekipelo. Sem že začela z iskanjem, upam, da bom imela srečo, za enkrat zbiram infomacije in izkušnje kolegic potem bom pa klicarila okrog. Sem pa danes klicala to privat ambulanto in se morem 17. dan cikla šele pokazat, ker imam tko dolge cikle. Torej, če bo vse kot more bit, bi morala imet v tednu od 21. oktobra naprej ovulacijo.

Žabinčica jaz tudi mislim, da bris pripada na 3 leta, ostali pregledi pa samo, če je kaj nujnega. Samo moje lene jajčnike in željo po zanositvi ne tretirajo kot nujno.

Mene ste tudi zmešale s temi tortami, tako da razmišljam, da bi čez vikend kaj sladkega skupaj spravila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Bluegirl -> RE: Bodoče nosečke (9.10.2013 11:25:46)

Jaz imam pa srečo - moj ni nor na avte, hvalabogu[sm=smiley36.gif] Mi je to tako mimo, da bi živčni zlom dobila, če bi jih mogla pogosto menjat.

Ja, bris pripada na 3 leta, ostalo je odvisno od gin. Ko sem imela še KT, sem morala na pregled vsako leto.

_pika_ -> RE: Bodoče nosečke (9.10.2013 18:00:06)

Vau! Ste se razgovorile. Spet nobene dobre novičke v zvezi z nosečnostjo. Pri nas ta mesec tudi ni prinesel [sm=rozacrtici.gif]. [sm=smiley19.gif] Je pa gospa [sm=hudicek1.gif] prišla celo na 32. dan. Očitno tableti pomagajo pri tem, da se prej prikaže.
Sedaj pa spet ti tableti. Bljak. Čez 14 dni pa spet u orto akcija [sm=jezicek.gif], da končno uspe.

Stran: <<   < Prejšnja stran  44 45 [46] 47 48   Naslednja stran >   >>