ozimnica (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


stračatela -> ozimnica (25.8.2013 7:26:23)

punce kaj še pripravite za ozimnico?kakšen recept?jaz imam letos vložene kumare,pariko,rdečo peso,sataraš,razne marmelade..




orchid -> RE: ozimnica (26.8.2013 13:15:56)

Sicer ni mišljeno pod ozimnico, ampak nam dostikrat ostane star kruh in sadje zrelo... Sadje narežem na manjše koščke in dam na pladenj ter zmrznem, ko je dobro zmrznjeno, dam koščke v polivinil manjšo vrečko in za naslednjič ko nam zadiši sladoled domači - vržem zmrznjeno sadje v mikser (mi imamo robota), sproti dodajam izredno malo sladke smetane, nato po okusi še malo navadnega sladkorja. Top... Vsaj veš kaj si dal v sladoled.
Za star kruh pa naredim toaste, kruhove rezine so tanjše... Ne čutiš da je star kruh. :)




nyna84 -> RE: ozimnica (26.8.2013 13:23:51)

Jaz sem letos delala vložene bučke, paradižnikovo mezgo, marmelado, kompot, pa vložene paprike. [sm=smiley20.gif]




malaMravljica -> RE: ozimnica (26.8.2013 15:25:58)

Poleg nastetega lahko naredis se omakice za recimo na sladoled, jaz sem delala jagodne. Nisem navdusena nad zamrzovanjem ampak spinaca, grah in mlad fizol, ker sem videla, da bo prepozno, da dozori, to sem zamrznila. Jurcke ce jih dobis lahko posusis ( in posljes pol meni :-) sedaj bolj za sproti lahko naredis svoje zeliscno maslo. Pa zeliscno sol sem naredila, caje lahko posusis. Pesto sem imela sreco in dobila tu postopek priprave. Fizol posusis. Korenje bom jaz letos spet prezimila v vrtu, sploh bo do zime vrt poln letos. Ce se spomnim se kaj napisem, sedaj morem naprej blansirat spinaco. Ja, pa nekaj sliv pocukram in zamrznem za slivove cmoke cez leto.




stračatela -> RE: ozimnica (26.8.2013 16:16:19)

malamravljica-kako pa narediš zeliščno sol in za kaj jo potem uporabljaš?




malaMravljica -> RE: ozimnica (26.8.2013 17:10:34)

Jaz sem vsa zelisca, ki so bila za porabit nasekljala v minikoscke in to zmesala s soljo, kar veliko soli in dala po kozarckih. To rabim skor povsod, namesto soli in zacimb dam to notri. Lahko v trgovini mal pogledas kaksno tako sol in precekiras sestavine, ce pa das recimo mediteranske rastlince notri je meni zelo fino. Lahko bi pa se olivno olje in se zelenjavo dodala, jaz ne ker mi je malo skoda moje zelenjave za to.




Stran: [1]