RE: Laganje otroka (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


ZARA -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 15:14:55)

Otroci po moje lažejo iz različnih vzrokov. Včasih namensko, včasih samo zato, ker se jim ne da ubadat z okolico. Temu pravim "bele laži". [sm=smiley1.gif]

Tukaj je kazen milejša, če pa jo preberem da se zlaže z namenom, da bi kaj dosegla, potem pa ni fajn. Kazen mora biti vzgojna. Da se kaj iz nje nauči. Itak takoj vem, kdaj se laže, ker se obnaša popolnoma drugače kot sicer. Ni najboljša v tem. Sem pa res dosledna in tečna, ja. Vedno je pomembno, da kar rečeš potem tudi zares narediš, ker če ne je vse brez veze. Sama boš najbolje vedela kje jo najbolj "boli".




Lukka -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 15:15:19)

Mislim, da pri nas ne bo dopuščeno uporništvo.

Zdaj pa bi rad povedal en primer, ki se je zgodil v Sloveniji pred leti. 14 letnica je naplahtala v šoli psihologinjo, da jo oče tepe. Pa jo ni, zgolj denarja ji ni dajal za traparije.
Smrklja je doma celo povedala, da ga je nalašč prijavla, pa take traparije no. Skratka, naslednji dan, pride SOCIALNA SLUŽBA NA VRATA. Fotr odpre, tamala se dela vzvišeno, kao evo pa sem te "zjebala". Tisti sociologi začnejo neke zapisnike delat. Oče je bil tiho in gre notri, prinese 2 kovčka ven in reče unim: Kolo je tudi njeno, ga tudi odpeljite.
VSI V LUFT! Ja gospod, kaj vam pa je, saj jo ne bomo odpeljali.... Je rekel: O BOSTE BOSTE, TAKOJ JO BOSTE ODPELJALI, PA V REJO JO DAJTE! MENE ZAJEBAVAL NE BOSTE. Mula je tko jokala, da so jo po celi vasi slišal, socialna se je odpeljala samo rikverc, brez vsakega zapisnika! To, do tega boste pripeljali otroke, če bodo samo pravice, pravice, pravice... To so hude stvari. Otrok mora imeti avtoriteto svoje starše in basta!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.10.2013 15:17:13)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




mateyka -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 15:22:23)


IZVIRNO SPOROČILO: Lukka
Mislim, da pri nas ne bo dopuščeno uporništvo.


ahaaaa, dobr da vem. torej starši, ki imajo uporne otroke, to dopustijo, ostali pa ne.

good to know [sm=jezicek.gif]




Lukka -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 15:22:58)

IZVIRNO SPOROČILO: nyna84


Aja, a veš, da te otrok lahko prijavi zaradi nasilja, tudi če ga samo 1x po riti?



Ja lahko te prijavi ja... Take stvari me ne skrbijo.




mateyka -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 15:27:18)


IZVIRNO SPOROČILO: Lukka
... O vsem tem sem mnogo, mnogo več prebral in predelal kakor ti. Pa nisem nikoli tega pisal sem gor..


ne vem no, glede na to kako in kaj pišeš, bi rekla, da nisi dost knjig o vzgoji, niti o psihologiji ali razvoju otroka prebral. saj sem ti kak teden dni nazaj na tvoji panični temi o tepežu svetovala, da si kaj preberi na to temo, glede na to, da je bila na tisti temi tvoja reakcija tako - nevedno-panična.




Lukka -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 15:29:07)


IZVIRNO SPOROČILO: mateyka


IZVIRNO SPOROČILO: Lukka
Mislim, da pri nas ne bo dopuščeno uporništvo.


ahaaaa, dobr da vem. torej starši, ki imajo uporne otroke, to dopustijo, ostali pa ne.

good to know [sm=jezicek.gif]





Nekako v tem smislu je bilo pa res mišljeno veš... Če bo pač uporniška in neznosna ji bomo to tudi izbili iz glave. Brez skrbi. Tudi ti bi ji. Kaj bi dopustila, da se bo smrklja odločila, da ne boš v šolo hodila? Pa da bo raje popivala na okrog... Ja seveda! Zjutraj bi jo vlekel v šolo in pred razredom bi jo čakal, da konča! Ne bom ko kreten doma sedel pa si govoril: hja, taka je mladina...




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.10.2013 15:30:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Lukka -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 15:37:51)

No ja, kakorkoli.

Kar se tiče branja - ogromno. Kar se tiče zanimanja - ogromno. Je pač res, da nam moškim, ni prirojena materinska vzgoja in pač določenih stvari ne znamo, ne vemo, zato je še toliko bolj pomembno, da se vključujemo tudi v take debate.
Mateyka? Se ti zdi, da če se ne bi nič hotel naučit, nič prebrat, nič zanimat za otroka, se ti zdi da bi potem bil tukaj? :)




mateyka -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 15:38:31)

izbili iz glave? kako pa to zgleda? a če ti bo rekla "jebi se fotr", bila za kazen v svoji sobi in ti ponoč čez okno pobegnila žurat, jo boš dal v rejo? ji bo to kaj "izbilo" iz glave? misliš, da jo boš pri 18 dobil nazaj skesano in "popravljeno"?




mateyka -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 15:39:58)


IZVIRNO SPOROČILO: Lukka
Mateyka? Se ti zdi, da če se ne bi nič hotel naučit, nič prebrat, nič zanimat za otroka, se ti zdi da bi potem bil tukaj? :)


ne vem. rad klepetaš, branju se pa kar dobro izogibaš [sm=jezicek.gif]




Lukka -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 15:42:38)

No Mateyka, zdaj bom pa napisal, da se bodo vsi zgražali. Če mi bo rekla jebi se fotr, pa šla ponoči skozi okno v diskač... Ja Mateyka, takrat bi jo pa tako nagonu, da se en mesec ne bi skupaj spravla. In ne bi ji več prišlo na misel, da bi ponovila tako akcijo. Ja, to bi naredil. Ne pa jokal zraven nje pa pamet solil.
Seveda pa se bom trudil, da do tega ne bo prišlo.




Izabelina -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 15:43:36)


IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

Takole ti bom povedal Ankica. Moja podoba v ogledalu mi je všeč. Sem se moral v življenju najbrž večkrat kot ti, soočit sam s seboj, verjemi. O razmišljanju kar se tiče družine, o snovanju življenja, o vzgajanju... O vsem tem sem mnogo, mnogo več prebral in predelal kakor ti. Pa nisem nikoli tega pisal sem gor, ampak če me že siliš pred neko ogledalo, potem vedi, da sem pred njim stal večkrat. O smislu družine, o tem kako družina sem mnogo, mnogo noči neprespal. Med tem, ko si ti zgolj dala noge narazen, pa dobila dve črtici... Domnevam. :) Se sliši grdo a ne? Nič bolj kot to, da me pošiljam pred ogledalo in na psihiatrijo zato, ker polžo enkrat na pol leta vsekam po riti.
Pa ja, začetek marca bo stara tri leta. Trma se začenja, najbrž bo še kdaj malo "preusmeritev pozornosti".




[sm=smiley19.gif] oh ja, včasih sm vesela, da me imajo ljudje za homofobno...




Lukka -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 15:47:57)

Mateyka, tebe vedno preberem[sm=smiley31.gif]




Lukka -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 15:50:21)

Izabelina, sestavek ni bil namenjen splošnemu komentiranju, bil je odgovor na to Ankičine žalitve. Da si homofobna praviš? Jah tudi prav.




nyna84 -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 15:52:28)


IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

No Mateyka, zdaj bom pa napisal, da se bodo vsi zgražali. Če mi bo rekla jebi se fotr, pa šla ponoči skozi okno v diskač... Ja Mateyka, takrat bi jo pa tako nagonu, da se en mesec ne bi skupaj spravla. In ne bi ji več prišlo na misel, da bi ponovila tako akcijo. Ja, to bi naredil. Ne pa jokal zraven nje pa pamet solil.
Seveda pa se bom trudil, da do tega ne bo prišlo.

[sm=smiley22.gif]
In potem se čudiš, da ima tvojega partnerja raje in ga takoj uboga? [sm=zmeden.gif]
Želim, da bi potem tvoja polža že naslednjo noč spet pobegnila in nikoli prišla nazaj. [sm=hudicek1.gif]

Lukka, zdej mi pa prosim nehaj smetitt temo. Ker samo pozornost iščeš, nič drugega. in res nisi prava oseba za dajanje nasvetov. Nimaš niti izkušenj, niti počiščeno podstrešje. [sm=zmeden.gif]




Izabelina -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 15:53:27)

ne, pravim, da ljudje okoli mene mislijo, da sem homofobna, ker ne podpiram nadomestnih mater, in posvajanj otrok s strani gejevskih parov... kdo s kom kaj dela v postelji mi je popolnoma vseeno (dokler je vse z obojestransko privolitvijo)...

evo, tut js neham s smetenjem!




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.10.2013 15:54:31)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (25.10.2013 16:02:49)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Lukka -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 16:05:48)

Nyna84

To, da si me zdaj ozmerjala, da nimam nobenih nasvetov za dajat je pač tvoje mnenje. Jaz pa imam pač svojega in povem. Da smetim temo, se pa opravičujem. Vendar ni bil to nikakor moj namen, niti pozornosti ne iščem. Enostavno so se spravili na tisti dve po riti.

Kar se tiče pa tvoje hčerke. Ti pa povem jaz zdajle po pravici primer devetletnice, ki je enako lagala kot tvoja. Poznam punco osebno. Danes je stara nekje okrog trideset, mogoče kako leto manj. Punci se je v šoli nekaj zamerilo, niti ne vem točno kaj. Bila je v tretjem razredu in se ji nekaj pač zameri. Veš kaj je delala? Zvečer je nadrobila pollitanke, mleko, droptine, ne vem kako sranje še vse, in si spravila v lonček pod posteljo. Zjutraj ko je bilo treba pa v šolo it, je pa polila, kot da je vse pokozlala.
Tri mesece jo NISO POGRUNTALI KAJ JI JE! Na koncu so jo dali v bolnico na vse možne preiskave, gastroskopije, ne vem kaj še vse, skratka na VSE! Nič ji niso dokazali, da so pa diagnozo podali, so pa napisali kao preveč kisline, pa malo vnetja na dvanajsterniku! Si predstavljaš?
Starše so že z vsemi možnimi stvarmi strašili, mamica je pomojem celo službo zamenjala, zato da je bila lahko pri otroku v bolnici. In to je resničen primer, ne neko lapanje.
In ja, laganje ni šala. Sploh pa ne pri dekletu, ki je staro devet let. To je dokaj izoblikovana punca veš. Resno se pač loti zadeve in ja. Ali pa jo enostavno postavi pred dejstvo, da jo boš vozila k psihiatru. Samo to pa najbrž nočeš kajne? Kaj bodo pa drugi rekli... No, brez zamere. Pač moje mnenje.




tashq -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 16:18:24)

Nyna 84:tut jaz se opravičujem zaradi smetenja...[sm=smiley9.gif]
kakšnega konkretnega nasveta za tvoj primer žal nimam, ker še nismo tam (no, upam, da tudi ne bomo...). drugače pa moje "laično"mnenje: kazni (tiste, ki jo najbolj bolijo, žal), npr. prepoved telenovel, prijateljic..., pa VELIKO pogovarjanja.




LuLu -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 16:42:18)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

"jebi se fotr"


Lej, lej... to se pa ne cenzurira [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mateyka -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 16:57:12)

lej lej, pa res [sm=jezicek.gif]




uškinamama -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 17:01:14)


IZVIRNO SPOROČILO: Lukka

Ankica, predelati moraš ti marsikaj.

Tepež, nasilje, pretepanje NIMA nič skupnega z dvema po riti, da se preusmeri pozornost. Ne vem kaj si po profesiji, jaz sem iz druge stroke, mož pa je iz otroške stroke. Pediatrija. In verjemi, da prav nič hudega ni, če otroku primažeš dve po riti. Sprostiš lastno napetost, preusmeriš otroka, spotoma pokažeš kaj je to "blaga bolečina" in hkrati omogočiš prekinitiev nekega stanja. Pa sploh ne vem zakaj se zdaj tukaj zagovarjam, ker sem polžo dvakrat, trikrat v življenju malo po riti zabasal... Ma jaz sem prepošten. Res.
Evo, jaz bom zdaj pisal samo še o najnovejših vzgojnih metodah, pa mal bom kopiral z neta, pa v šok bom padal in se tukaj javno zgražal nad nekom, ki bo napisal, da je otroka po riti vsekal, ker je hotel čez most skočit...
Se zavpije tudi ne na otroka a ne? Ne vem potem...
Dajte no dajte.


Na dveletnem otroku sproščaš lastno napetost?
Upam, da boš kje v bližini , ko bo skupina homofobov želela sproščati svoje frustracije in lastno napetost.




LuLu -> RE: Laganje otroka (25.10.2013 17:06:40)

IZVIRNO SPOROČILO: mateyka

lej lej, pa res [sm=jezicek.gif]


Ej, mislim, da na RR nekaj zajebava... navali narode, dajmo si duška [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>