Rastlinska smetana (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

mkerec -> Rastlinska smetana (15.9.2005 21:09:32)

ALi ima katera izkusnje, ce se lahko uporavi rastlinska smetana, ce ima otrok alergijo na mleko? Pozna kdo kakrsnokoli nadomestilo za stepeno sladko smetano?

Anonimen -> Rastlinska smetana (15.9.2005 21:16:39)

Imam doma rastlinsko smetano in sem šla gledat, kaj gor piše. Evo, sestavine: voda, rastlinska maščoba, sladkor, mlečni proteini (to je najbrž to, česar ne bi smelo biti), sol, stabilizatorji in emulgatorji ter umetno barvilo - ogromno enih E-jev, ne vem, če ima smisel, da jih naštevam.

Anonimen -> Rastlinska smetana (15.9.2005 21:19:31)

Vse take smetane, imam tudi tiste v dozah, imajo mlečne beljakovine. Kaj pa če stepeš beljak in daš vanj sladkor v prahu? Če je to samo za okras, bi bilo najbrž v redu. Razen če ni tudi na jajca alergičen.

piščanc -> Rastlinska smetana (15.9.2005 23:16:48)

Hulala rastlinska smetana nima mlečnih proteinov.

Mogoče obstaja smetana iz soje?

piščanc -> Rastlinska smetana (15.9.2005 23:19:33)

Aja, Žiga ima/nima alergije na mleko (kdo bi vedel, zdravniki že ne), poizkusila sem mu dati rastlinsko smetano, reakcije ni bilo, maral je pa ni preveč. Tako, da sem to opustila, itak je dovolj druge hrane.

darjatimci -> Rastlinska smetana (16.9.2005 7:20:09)

Žal te smetane niso primerne,nadomestki iz soje,ki pa so dovoljeni pri alergiji na mleko se pa ne dajo stepat,tako da moramo potrpet da alergija na mleko izzveni.

tjasa10 -> Rastlinska smetana (18.9.2005 18:47:49)

V rastlinskih smetanah so mlečni dodatki.
Jaz uporabljam sojino smetano, vendar se neda stepsti,
za kuhanje je pa dobra.

Stran: [1]