Porodnišnica Kranj (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Porodnišnica



Sporočilo


janč -> Porodnišnica Kranj (15.9.2005 23:14:55)

Vse porodnišnice sem zasledila samo od Kranja nič
Jaz mislim o njej vse najboljše in najlepše
kaj pa ve??
imate kake slabe izkušnje mogoče




Lunca1 -> PORODNIŠNICA KRANJ (16.9.2005 7:05:17)

Žal sem slišala več slabega kot dobrega. Ena moja sestrična je skoraj izkrvavela, ker so ji poleg dovolj močnih popadkov dali še umetne in je rodila v kratkem času in se pri tem raztrgala. Pri drugi sestrični pa so se obirali in bi tamala lahko celo umrla, če se ji ne bi potem en drug zdravnik na trebuh vrgel in tamalo ven stisnil.




Anonimen -> PORODNIŠNICA KRANJ (16.9.2005 7:38:30)

Jaz nima dobrih izkušenj, predvsem kar se odnosa sester tiče.




CIPRESA -> PORODNIŠNICA KRANJ (16.9.2005 7:45:58)

Kaj pa vem janč nedavno sem tam rodila in nimam nevemkakšnih slabih izkušenj so pa dobri in slabi zdravniki tako v KR kot tudi v LJ in še kje drugje.




L & L -> PORODNIŠNICA KRANJ (16.9.2005 8:49:52)

Moje izkušnje so same dobre, od sester do zdravnikov, vseh 10 dni ki sem jih preživela v P sem se počutila zelo domače. Imela sem CR in vse je potekalo brezhibno, na oddelku so zelo lepo skrbeli za mojega pikca in zame tudi.
Skratka same pohvale .
Lep pozdrav.




Anonimen -> PORODNIŠNICA KRANJ (16.9.2005 10:26:27)

mene je odvrnila že njena podoba ko smo si jo ogledal na materinski šoli, in pa predvsem njihov odnos do lajšanja bolečin. vse skup je zvenelo kukr baba more trpet.
tko da mene ne bojo vidl tm nikol, pa žvim za ovinjom

jesenice so zakon!

lp, lara




sezam -> PORODNIŠNICA KRANJ (16.9.2005 11:07:20)

Tud jest sem slišala več slabega kot dobrega. Kolegica je rodila tam, pa so jo pustil čakat 2 dni (voda ji je počasi odtekala). Na koncu pa je tamala bila podhlajena in so jo moral ogrevat. Revca še nekaj časa ni prišla k sebi. Čim je bilo malo hladnejejo je mamica morala greti, ker ji je bilo takoj hladno.




Nataša R. -> RE: PORODNIŠNICA KRANJ (29.9.2005 12:32:51)

Prvič sem rodila v Kranju in nisem imela slabih izkušenj zanme je dobro poskrbel moj ginekolug Dr. Urh in tako da bom tudi v drugo rodila v Kranju, ko nama bo uspelo v drugič.




viv_ -> RE: PORODNIŠNICA KRANJ (29.9.2005 14:16:16)

Meni je bilo vse OK - nimam pripomb. No, mogoče imam pripombe samo čez spalne srajce. Mislim da sem imela tisto, ki jo je mela moja mami, ko sem se jaz rodila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Rodila sem v novi porodni sobi (čeprav res nisem imela interesa, da bi se na tistem ultra stolu obesila z glavo navzdol ali pa opazovala umetnine K. Tutte). Babice so bile zelo prijazne, porod so lepo vodile, vse je potekalo brez zapletov, šivana nisem bila...

Vse super - če bi šla še enkrat rodit bi šla v Kranj.




Anonimen -> RE: PORODNIŠNICA KRANJ (30.9.2005 11:49:59)

Porodna soba - katastrofa (odnos osebja, boksi).
Oddelek - super (odnos osebja, hrana, obiski - mož je lahko prišel kadar je hotel), razen mogoče stranišča in tuša, ampak to je že druga zgodba.




puncica -> RE: PORODNIŠNICA KRANJ (30.9.2005 14:36:44)

S strani svakinje ki je rodila pre 8-imi leti slišala same slabe stvari in tudi prijateljice, ki je rodila 3 mesce pred mano, da ji niso dali čisto nič za lajšanje bolečin, tako da me je kr prestaršila in zato sem šla raje v LJ, tam bila ful zadovoljna in tja bom šla tudi drugič




janč -> RE: PORODNIŠNICA KRANJ (2.10.2005 11:21:20)

moja prijateljica je prvič tudi rodila v lj. ker so jo vsi tako opevali, pa se je za drugič odločila za kranj in bila neznansko zadovoljna
kar se tiče opreme v kranju ipd. je res pod kritiko, ampak jaz mislim da se vse osebje trudi in ko rojevaš, porodne sove sploh ne vidiš
no vsaj jaz je nisem ker sem imela preveč dela sama s seboj
če pa kateremu kaka oblačila in kaj podobnega ni všeč, pa vsak lahko prinese s sebo, ša nikoli niso delali šroblemov
jaz porodnišnici Kranj same pohvale




Anonimen -> RE: PORODNIŠNICA KRANJ (2.10.2005 12:04:24)

O jaz sem si pa porodno sobo zelo ogledala, saj sem bila v njej od ponedeljka zjutraj do srede popoldne.




naniplus4 -> RE: PORODNIŠNICA KRANJ (2.10.2005 18:03:25)

Kaj naj rečem? Jaz sem bila 3X zelo zadovoljna, še posebej zadnjič, ko je babica res zelo lepo vodila porod (hmm, mogoče imam pa tudi jaz že malo izkušenj in vem, da se babice splača poslušati). Je pa tako, da tista, ki lepo rodi, ponavadi nima veliko pripomb, tista, ki se ji pa kaj zakomplicira, pa najde vse mogoče, samo da lahko krivdo zvali na nekoga, pa naj bodo to zdravniki, osebje, ali pa prostor. Tako da so vse izjave o ne/kvaliteti porodnišnic subjektivne in to zelo. Sama mislim, da se povsod vsi trudijo po svojih najboljših močeh! Res. Včasih imam tudi občutek, da (nekatere) malo preveč komplicirajo. Saj vem, zdaj me boste napadle, da je zame in za mojega otroka dobro samo najboljše... Res je in mislim, da večinoma to tudi vse dobimo. So pa seveda tudi izjeme.
Z moje strani še enkrat pohvala BGP KR, meni in nam je bilo tam že večkrat lepo.




Anonimen -> RE: PORODNIŠNICA KRANJ (2.10.2005 19:05:13)

Meni se zdajle res ne da kregat, ampak s tabo nekaj ni v redu, če tako misliš. Daj preberi si kdaj kaj.




naniplus4 -> RE: PORODNIŠNICA KRANJ (4.10.2005 18:30:49)

Ja, res tako mislim in ne, ne da se mi kregat, že prej sem napisala, da me boste napadle. Če si pa moj odg. natančno prebereš, boš pa videla, da omenjam izjeme.




Anonimen -> RE: PORODNIŠNICA KRANJ (5.10.2005 13:12:24)

Moj porod je bil čisto povprečen, zato sem si med njim zmogla ogledati porodno sobo, na žalost. In med porodom tudi nič ni šlo narobe, tako da tudi nimam nikakršne krivde za valiti na nikogar in tako lahko z lahkoto trdim, da se tisto osebje, ki je bilo tam tisto noč, res ni trudilo po svojih najboljših močeh. No, vsaj z mano ne.




janč -> RE: PORODNIŠNICA KRANJ (13.10.2005 19:42:43)

nani-2 jaz se strinjam s tabo
določene mamice res full komplicirajo glede vsega
je pa res da povsod obstajajo izjeme
ko sem pred 7 leti rodila prvega otroka je bilo vse drugače, sedaj pa določene mamice mislijo, da bodo sesetre namesto njih tudi rodile




Peli -> RE: PORODNIŠNICA KRANJ (14.10.2005 9:40:16)

Ojla!
Res da še nisem rodila, vendar mi kranjska porodnišnica res ni najbolj všeč.
Lani sem prišla tja ko sm krvavela v 12.tednu, pa so sestre samo govorile: Če boš bolj, nas pokliči.
To se je vleklo tako dolgo da mi je plod padu v WC, po tem me je pregledal gin. in je rekel da je vse O.K., da sem še zaprta, čez dva dni so mi naredl ultrazvok in ugotovili, da so vidni le še majhni odboji...in sem šla na čiščenje. Od sprejema do splava nisem dobila drugega kot vsak dan šumečo tbl. Mg, uz. paso mi naredilišele peti dan[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].
Letos sem zopet med nos. začela krvavet, gin. v porod. me je pregledala in je rekla da je konec, takoj mi je naredila uz. in rekla da se sicer vidi vrečka, a da ni več veliko upanja. Za drugi dan sem se morala pripraviti na čiščenje. Hvalabogu je bil zjutraj drug gin. in me je dal še enkrat na uz, kjer pa smo videli srček, dobila sem Dabroston in Buscopan in nosečnost se je obdržala.
Mislim da so gin. v porodnišnici Kr. preveč površni! Sestre so nekatere zelo v redu, hrana pa je v primerjavi s porodnišnico Lj. super.

Čao!




Anonimen -> RE: PORODNIŠNICA KRANJ (14.10.2005 10:03:21)

O.K., zdaj vas ima pa zadosti. ne gre za sam porod, vsaj pri meni ne. Jih pa poznam, mamice, pri katerih so v kranjski porodnišnici predolgo čakali s CR, pa ga nato vseeno naredili in imajo otroci zaradi tega posledice. Tudi tu, na RR, je bilo o tem že govora.
Pri meni pa je šlo bolj za odnos po porodu. Imela sem CR, dva dni preležala na intenivnem oddelku. Sestre, ki so bile na odeelku pri novorojenčkih, so me hodile spraševat, če kadim, ker moj otrok izgleda, kot bi bil odvisen od nikotina, ker nonstop joče. Naj pri tem omenim, da mu dva dni niso dale ničesar za jest, jaz pa mleka seveda še nisem imela (in ga tudi pozneje, morda prav zaradi sekirancije v porodnišnici) nisem imela. Otrok je bil že prav histeričen, prav res. Ker je bil LAČEN. Ko sem toliko prišla k sebi, da sem lahko zahtevala, dnaj mu TAKOJ dajo za jest, je bil čudežno ozdravljen odvisnosti. seveda sama nisem kadila.
Kako so delali z menoj, ne bom govorila, ker se mi ne da. Šlo mi je predvsem za otroka. Ker ga še nekaj časa na oddelku zaradi bolečin nisem mogla imeti pri sebi, saj se niti iz postelje nisme mogla dvignit oziroma je trajalo po 10 minut, da se se s pomočjo trikotnika nad posteljo, so na otroka pazile sestre. In na kakšen način so mi ga prinesle za dojit?
Držala je dva dojenčka v rokah, jokajoča, in rekla, da mi ga je prinesla dojit. Ko sem se mukoma začela obračati na bok, mi je rekla, naj pohitim, da nima cel dan časa čakat.
Zvečer mi je prinesla otroka, da mi ga bo pustila čez noč, ker one nimajo časa se z vsakim toliko časa ukvarjat in naj kar sama skrbim zanj. Nisem mogla verjet svojim ušesom, pa tudi moja cimra ne. Ker sem seveda rekla, da ne zmorem (pa skoraj bi me kap zraven), je otroka odnesla in ga celo noč ni nihče niti pogledal, dete pa je očitno vso noč jokalo, ker je drugi dan bilo brez glasu in izsušeno. To je ugotovila zdravnica na viziti, ki tudi kar ni mogla verjet, da ni prišlo do napake pri tehtanju, ker je čez noč otrok kar precej izgubil na teži. Zato so mu morali dajati glukozo, da so ga spravili k sebi.
Pa še bi lahko naštevala stvari, ki so se dogajalo v kranjski porodnišnici, pa jih ne bom. Samo toliko sem napisala zaradi tega, ker me je tole primitivno natolcevanje, kako ene mamice komplicirajo in mislijo, da bodo sestre rodile namesto njih, pa da krivijo osebje, če gre karkoli narobe, tako razpizdilo, da me že dolgo časa (skoraj od doživetja kranjske porodnišnice naprej) ni nič.
Še nekaj: kaj pa porečete na tole situacijo? Moja znanka je prvič rodila v kranjski porodnišnici z "urgentnim" CR, po tem, ko je rojevala že ne vem koliko ur in je otrok bil že klinično mrtev, da so  ga po CR oživljali. Ima seveda posledice, k sreči motorične narave. Ko je rojevala drugič, prav tako v Kranju (ne vem, zakaj), jo je med porodom prijela panika, da spet ne gre tako, kot bi moralo (prvič ji je otrok namesto v porodni kanal lezel nekam drugam). In ker je bila reva vsa prestrašena, je prišla babica arogantno v sobo z listom papirja in svinčnikom, češ da naj podpiše, da noče sodelovati!!!
Daj premislite malo, preden pišete take traparije.




cmokec -> RE: PORODNIŠNICA KRANJ (14.10.2005 10:13:31)

Zdaj mi je pa odkrito žal, da sem to prebrala, ker verjamem, da je bilo vse res. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]  Upam, da bom imela več sreče. Saj do sedaj sem jo bila jaz deležna.




Anonimen -> RE: PORODNIŠNICA KRANJ (14.10.2005 10:15:43)

Saj je meni tudi zaradi tega žal, da sem sploh kaj pisala. Prav zaradi mamic, ki so že odločene tam roditi. Ampak me je res tako razp..., da nisem mogla drugače.




cmokec -> RE: PORODNIŠNICA KRANJ (14.10.2005 10:19:43)

Naj ti ne bo. Bolje je prej vedet, da si potem bolj samozavestno siten in se postaviš zase in za otročka. Če je bilo tako, je prav, da se tega ne skriva. Tudi jaz bi napisala.




Anonimen -> RE: PORODNIŠNICA KRANJ (14.10.2005 10:21:31)

Ja, imaš prav.




Peli -> RE: PORODNIŠNICA KRANJ (14.10.2005 11:59:29)

oj!
Kaj mislite punce, a je bolje da gremo kar na Jesenice, od tam so same pohvale, tud moja teta, k je bla zdej tam 4. je zlo zadovoljna.
Mene skoz bl ke vleče.
LP




Stran: [1] 2 3 4 5   Naslednja stran >   >>