| 
				  Jančika_ ->  melancani  (17.9.2005 15:47:39)
			   | 
			 
	        
			   
		          
				   Jaz jih najraje spečen na žaru. Narežem jih na rezine, pokapljam z oljem in to je to. Nič jih ne odcejam, solim jih naknadno. 
 
 Včasih pa naredim omako za špagete: prepražim čebulo in česen, nato zdušim na kocke narezane melancane (ne lupim jih) in bučke, zalijem s paradižnikovo mezgo ali pelati. Bazilika, timijan, sol, poper, čili.
 
 Malo bolj zakomplicirano, a super dobro: narežeš jih na debelejše rezine, ki jih prerežeš na pol (tako, da se na enem koncu še držijo skupaj, kot kakšen sendvič). Znotraj jih namažeš s kečapom, gorčico, dodaš rezino sira (lahko tudi šunke, a sir mora biti). Zapreš z zobotrebcem, povaljaš v moki, jajcu in drobtinah, ocvreš.
 
 Dober tek, karkoli boš skuhala! 
				  
	           | 
	         
	         
	           
			  	   | 
	         
		   
		 | 
	   
	 	  
	 |