Šolske potrebščine (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Od šolarčka do šolarja



Sporočilo


nananaja -> Šolske potrebščine (5.6.2014 18:01:04)

Mene pa zanima, katere stvari otrokom kupite vsako leto nove, kaj pa se vam zdi, da lahko imajo dve leti. S tem ne mislim zvezkov, pa tudi za torbo mi je jasno, da je za več let. Kaj pa peresnica, mape, šilčki...?




kaboname -> RE: Šolske potrebščine (5.6.2014 18:11:19)

mi imamo peresnico, barvice(če so še ok, oz dokupimo tiste, ki so slabe), flomastre, ravnilo, tempare (dokupimo tiste, ki jih zmanjka oz, jih je bolj malo) pri nas so že v šoli rekli učitelji da naj otroci v jeseni prinesejo to kar še v tem šolskem letu niso porabili in da je čist brez potrebe kupovati novo dokler še lahko te uporabijo




LuLu -> RE: Šolske potrebščine (5.6.2014 18:39:38)

če je v redu valjda ostane za naslednji razred. Šilčki, copati, peresnice,... ne poznajo počitnic. Ne vidim nobene povezave pri teh stvareh in s 1. septembrom. Kar je ok ostane v uporabi, kar ni, se menja, pa magari na 1. april, 21. junij ali slučajno glih 1. september.

Čim manj kompliciranja [sm=smiley1.gif]




nananaja -> RE: Šolske potrebščine (5.6.2014 19:36:41)

sej zato sprašujem, ker je naša deklina precej nezahtevna, ne bi pa rada, da bi zelo čudno izgledalo. Torbo, ki jo je že lani prinesla od sestrične, želi imeti še eno leto. Za peresnico je rekla, da jo ima lahko še naprej, če ji ne bom kupila nove. Copate se tako menja, ko je potrebna večja številka.




Balerina -> RE: Šolske potrebščine (6.6.2014 10:12:09)

Pri nas tudi ne kompliciramo kar je ok ostane, torbo in peresnico operm, copate pač menjamo ko jih preracte.

Imamo pa naslednje leto 1. šolca in menjamo solo tudi s tavečo. Na tej šoli pa so cello rekli da tudi zvezki v 2. razredu ostanejo tisti iz 1. Če jih ne porabijo do konca se pač ne menjajo. Da je prav super če ima še stvari iz 1. in potem lahko za nazaj kaj pogledajo. Tako da tam sploh nič ne komplicirajo. Stvari, ki jih otroci večinoma ne porebijo do konca, se pa sčasoma pokvarijo (posušijo) pa kupi šola za vse otroke. Tako da rabijo samo barvice in zvezke.




Mimona29 -> RE: Šolske potrebščine (18.6.2014 14:24:07)

ja tole je pa res čisto odvisno - koliko se porabijo/uničijo nekatere stvari. definitivno ti ni treba kupovat vsega novega, pač pogledaš kaj je še uporabno in kaj ne - če je šilček cel in uporaben, ga imejte še za eno leto. sicer pa če kupujem poskušam to čim prej narediti ko imajo knjigarne še akcije, ker se ti najbolj splača - kot vsako leto bomo tudi letos v mk izkoristili popust na potrebščine, tiste, ki jih moramo dokupiti.




Stanislava_ -> RE: Šolske potrebščine (18.6.2014 18:14:59)

IZVIRNO SPOROČILO: nananaja

Kaj pa peresnica, mape, šilčki...?


Toliko časa kot traja - pri nas bo vse, kar je še uporabno, še za tretje leto.

Mogoče menjamo kasneje, ko bodo otroško punčkaste motive napadli prvi hormončki. Potem to dobi mami [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] (meni je vse takooooo zelo všeč, da bi menjala vsako leto - mi smo imeli zelo malo res zelo lepih stvari) in bom/o uporabili doma, npr že zelo kratke barvice ali ostanke temper..pa puščice itak in vrečke za copate (npr za kakšno potovanje).




Mimona29 -> RE: Šolske potrebščine (25.8.2014 14:52:19)

če še slučajno niste nakupile vsega, imajo knjigarne spet popuste [sm=bravo.gif] v mk imajo 30% na potrebščine in 10% na torbe... pa sicer, že imate vse ali vam je še ostalo kaj za kupit? pri nas je nekaj minornih stvari še za uredit, sicer pa smo pokriti.




peterb22 -> RE: Šolske potrebščine (25.9.2017 11:38:03)


IZVIRNO SPOROČILO: nananaja
kredit krediti hipotekarni kredit stanovanjski kredit verižice prstani poceni poročni prstani uhani davčne blagajne predstave digitalni marketing softshell zimske gume majice vedeževanje prevajanje sedežne garniture nogomet košarka avtomobilizem smučanje rokomet odbojka plavanje hokej najem tiskalnika

Mene pa zanima, katere stvari otrokom kupite vsako leto nove, kaj pa se vam zdi, da lahko imajo dve leti. S tem ne mislim zvezkov, pa tudi za torbo mi je jasno, da je za več let. Kaj pa peresnica, mape, šilčki...?


Nam so v šoli učitelji rekli , da naj otroci septembra prinesejo to, kar še v prejšnjem šolskem letu niso porabili in da ni potrebno kupovati novih stvari. Prav je, da se porabi vse do konca in ne kupuje brezveze...




ninakorosec -> RE: Šolske potrebščine (28.4.2021 10:14:51)

meni se zdi pomembno da na začetku kupimo kvalitetno in je potem tudi v uporabi dalj časa


https://crnuce.si




Stran: [1]