torta pikapolonica (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


maca84 -> torta pikapolonica (16.6.2014 14:17:14)

Pozdravljene!

Ker nisem za mojo težavo nikjer zasledila kakega nasveta odpiram novo temo in upoam na vašo pomoč in nasvete [sm=smajl.gif] In sicer - hči ima julija rojstni dan in bi ji spekla pikapolonico. Ker pa nismo ljubitelji tičine mase bi naredila zadevo iz smetane ali iz belega preliva , ki bi bil obarvan rdeče in bi potem črne dele narisala ko bi bil strjen preliv z jedilno črno barvo v flomastru. Poleg tega pa me ob tem brskanju o moji težavi muči še nekaj dodatnih vprašanj...Torej:

1. se preliv iz bele čokolade sploh obarva z jedilno barvo?
2. kakšna je razlika med sladkorno maso (fondat) in tičino maso? Al je to eno in isto ? Brala namreč da se s temi flomastri da pisati na sladkorno maso,preliv iz bele čokjolade itd... Ker če je sladkorna masa in tičina masa bolj kot ne isto potem to ne pride v poštev...
3. NIkjer nisem zasledila da bi se dalo s temi flomaastri pisati tudi na temne prelive? Se da verjetno isto kot na bel prerliv?Kako je s tem?
4. Kakšno notranjost svetujete oz. kakšen nadev za biskvit - sam en okus bi bil ker imam občutek da se bom že s samo zunanjostjo preveč namučila [sm=jezicek.gif]
5. Kako bi zgledalo če bi zunanjost premazala s kako mascarpone kremo pobarvano na rdeče pol pa s stopljeno čokolado narišem še pike in tisto sredinsko črto? mislite da bi se dalo?

No mislim da se mzaenkrat dovolj vprašanj postavila in prosim za vaše nasvete in izkušpnje.....oz lahko kakršen koli način kako narediti zunanjost pikapolonice , da le ta ne bo iz tičine mase.

Hvala vam in pozdravček vsem skupaj ;)




darhaha84 -> RE: torta pikapolonica (16.6.2014 14:38:30)

sladkorno maso (fondat) in tičino maso = isto
jaz bi smetano in maskarpone zmešala in dala notri še jedilno barvo. Črto bi naredila s stopljeno (bolj gosto čokolado), za pike pa bi uporabila jaffa kekse (čokoladna stran obrnjena navzgor). Notranjost je pa meni najboljša krema iz smetane+maskarpone+nutela, gor pa naložim ali vložene hruške ali jagode ali marelice... Jaz se nebi hecala z dvema okusoma[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Lepo praznujte




maca84 -> RE: torta pikapolonica (16.6.2014 16:11:01)

Hvala :) sam kako pa dozirat pol mascarpone in smetano pa barvo? Hvala za nasvet z jaffa piškotki nisem se spomnila :) a to pol kr gor na kremo pritisnem ko cel biskvit premažem al kako? Pa kako dozirat pol kremo za notrANJOSt (se pravi kok smetane - mascarponeja in nutele) ?




mateyka -> RE: torta pikapolonica (16.6.2014 19:07:07)

http://www.kulinarika.net/recepti/13654/sladice/pikapolonica/

[img]http://www.kulinarika.net/slikerecepti/13654/0.jpg[/img]




Stran: [1]