nakup nepremičnine (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> GradnjaSporočilo


paganini -> nakup nepremičnine (28.9.2014 20:05:00)

Ker nameravamo kupiti nepremičnino, ki nam je seveda zelo všeč, vas prosim za pomoč pri pojmu urejena parcela. V lastništvu že imamo parcelo, ki je urejena- geodetsko in ne komunalno ( to razliko razumem). Zanima me ali mora parcela biti urejena če se prodaja ali to ni potrebno? Kajti ta parcela s hišo, ki jo nameravamo kupiti še ni urejena, je pa sestavljena iz treh parcel, katerih lastnika sta ista. Parcela je sicer ograjena, vendar se bojim, glede na to da še ni urejena, da meja še ni točno določena. Iskrena hvala za vse informacije in odgovore.
Vijoličarka -> RE: nakup nepremičnine (28.9.2014 22:32:32)

Če bi sama nastopala kot kupec, bi pred nakupom zahtevala točne meritve. Včasih se zgodi, da ljudje leta in leta mislijo, da je nekaj njihovo, pa ni. Včasih ljudje tudi premikajo mejnike. Ograja ni neka uradna kategorija. Samo geodetska meritev šteje. In ustrezen vpis v ZK in Kataster.
petea -> RE: nakup nepremičnine (29.9.2014 0:03:51)

IZVIRNO SPOROČILO: paganini
Zanima me ali mora parcela biti urejena če se prodaja ali to ni potrebno?


Zakonsko nujno ni, je pa priporočljivo. Da dejansko veš, kaj kupuješ.
Velikokrat se namreč po menjavi lastništva zgodi, da so meje nekje drugje, kot jih je pokazal prodajalec ...

IZVIRNO SPOROČILO: paganini
je pa sestavljena iz treh parcel, katerih lastnika sta ista.


Urejena parcela je strokovni pojem, ki se uporablja za parcele, ki imajo vse meje urejene v postopku od leta 2000 naprej.

Na tvojem mestu bi od prodajalca zahtevala ureditev mej pred prodajo. In da si na terenskem postopku urejanja meja navzoča.

Glede na prihajajoč nepremičninski davek, ki bo verjetno podoben propadlemu, je smiselno 3 parcele združiti v eno. Če je to seveda možno (če so na vseh iste pravice, npr. služnosti ipd.).

petea -> RE: nakup nepremičnine (29.9.2014 0:04:37)

Aja, pa hkrati tudi preveriti, kako je vrisana hiša.

Če ni ustrezno, rešiti še to.
Vijoličarka -> RE: nakup nepremičnine (29.9.2014 13:44:40)

Zanimiv slovarček:

http://lgb.si/slovar#U

P.S. podjetja ne poznam in ne delam reklame
MajciA -> RE: nakup nepremičnine (29.8.2019 14:54:54)

Sama sem imela podobne težave, želja po nakupu parcele, ki ni imela urejenih meja in ni bila komunalno opremljena, pa sem večino odgovorov na svoje probleme našla med nasveti:

https://www.coinhab.si/nasveti

Upam, da ti kaj koristi. Drugače pa je res naporno iskati ustrezno nepremičnino, še posebej ko se mudi, ker pričakuješ naraščaj [sm=duda.gif]
Stran: [1]