v vrtec po bolezni (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamoSporočilo


*zvezdica zaspanka* -> v vrtec po bolezni (14.10.2014 15:59:51)

živjo,

mi lahko poveste vaše izkušnje, kdaj ste otroka peljali nazaj v vrtec po preboleli bolezni?
vem, da je o tem že kar nekaj napisanega, na ivz-ju so celo smernice, ampak se "ne znajdem" ... naša malčica je stara skoraj 1 leto in se uvaja v vrtec. od prejšnjega tedna je smrkala in kašljala (tako kot skoraj vsi v vrtcu), včeraj popoldan, ko sva prišli domov, pa je dobila vročino. po večurnem čakanju pri pediatru, smo zvečer končno prišli do dežurnega zdravnika, ki pa ni bil nič kaj konkreten - lahko je to ali ono, naj gremo pač na kontrolo, če bo slabše (joj, slovensko zdravstvo), ima pa malce vneta ušeska (ki naj bi se popravila s pridnim čiščenjem nosu). tako da ne vem, kaj smo ujeli in bomo videli, kaj bo prinesel čas, niti nisva dobili posebnih navodil (ki vem, da bi pri pediatru jih). trenutno sem še doma, zato ni panike, kdaj greva ponovno v vrtec, seveda pa bi si želela, da nadaljujeva z uvajanjem, ko bo "zdrava".

v glavnem, kdaj v vrtec po preboleli bolezni?
LuLu -> RE: v vrtec po bolezni (14.10.2014 16:18:44)

moja sta, ko je to bilo možno, ostala še 2 dni po vsaki vročini doma. Če ni bilo vročine, pa le tu pa tam boleče uho, pa sta naslednji dan le bila doma oz. če je noč minila brez problemov, je otrok šel nasl. dan v vrtec, šolo.. to je stanje brez AB
josephine27 -> RE: v vrtec po bolezni (14.10.2014 17:13:25)

Čisto odvisno od bolezni. Če gre za kakšno virozico potem tud naša peditarinja pravi, da ko je otrok dva dni popolnoma brez vročine potem lahko gre. Običajno takrat začne ( vsaj po mojih izkušnjah)tud otrok kolikor toliko normalno funkcionirat, da se spet normalno igra in je. Če otrok poležava in nič ne je po moje otrok ne sodi v vrtec ne glede na vročino, ker je to mučno tako zanj kot za ostalo skupino. Pri AB je spet drugače. Moj je bil večinoma doma dokler ni spil Ab do konca.
Lelly28 RR -> RE: v vrtec po bolezni (28.9.2019 20:52:48)

Jaz vedno po vorčini počakam kak dan ali dva, potem pa jo pošljem v vrtec. Razen ko mi zdravnica naroči drugače, ker ravno sedaj mi je zaradi kašlja rekla naj ostane doma.

Stran: [1]