rota virus (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


jona klara -> rota virus (14.5.2015 12:24:10)

mene pa zanima, tiste ki ste dojenčka cepile proti rota virusu, kakšne imate izkušnje , kako dolgo je to cepivo držalo oz, ni otrok zatem zbolel.HVALA




mini86 -> RE: rota virus (14.5.2015 19:52:29)

mi smo oba cepili, drži če se ne moti do 3 leta, potem ni več takega tveganja tudi če ga dobi al nekaj takega..
pri nas je v 6 letih 1x bruhal in 2x driskal
tamala pa v 2 letih 1x bruhnila in nikoli driske TRKAMMMM

js mam dobre izkušnje in če bi imela še kakšnega otroka bi ga dala tudi cepit, tako za rotavirus kot tudi pnevmokok..je super ker je sedaj zastonj, mi smo za oba še plačali




Hope2 -> RE: rota virus (19.5.2015 11:13:03)

Kokr mi je znano, gre za cepivo, ki je le za eno vrsto rota virusa. Torej otrok se vedno lahko zboli za drugo obliko. Priznam pa da se nisem nikoli spuscala v neke reziskave.

Prvega otrok nismo cepili in je bil zdrav, brez virusa... zdaj ze 6 let star. Drugega sem cepila, ampak samo zato ker je pri nas obvezno in ker je higienski starndard tu drugacen. Star je 8 mesecev, dobil 2 dozi.

Od kolegice mali je zbolel po enem letu, ni bil cepljen in je takrat bil ful ubogi- baje sama kost in koza v parih dneh.




jona klara -> RE: rota virus (25.5.2015 9:02:07)

hvala vam, smo prešli obro skozi, ga ni dobil čeprav so imeli 3 njegovi v nepos. bližini, očitno res cepivo deluje. sedaj je že 4 star




Lelly28 RR -> RE: rota virus (30.3.2022 20:52:17)

obe hčerki (obe v vrtcu) cepljeni in pri obeh ni bilo večjih težav po cepivu. Smo sicer zaenkrat cela družina pred kratkim dobili neko trebušno virozo in smo bruhalči in driskali, ampak jo je najslabše odnesel mož, ker cel teden ni prišel k sebi. Punci sta pa dali iz sebe kar sta morali in v 12h urah sta bili ok .

definitivno priporčam cepljenje, ker ko sem pri kolegici videla kako je otrok pristal v bolnišnici, ne bi tega naredila svojim otrokom če lahko preprečim. Sem pa za obe zaprosila za cepivo ki pokriva več sevov (obstajata namreč 2 verziji)




Stran: [1]