Poporodna depresija (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi



Sporočilo


Magg -> Poporodna depresija (15.5.2015 21:34:10)

Sem 8mes po porodu, se vedno sem depresivna. Na koga se moram obrniti, ginekologa ali osebnega zdravnika? Mislim, da se brez antidepresivov ne bom izvlekla, zelim pa si cim prej zaziveti normalno..
Je bila katera v taki situaciji in mi zna kaj povedati, svetovati?
Jaz sem cisto na tleh od dneva, ko sem rodila predcasno in posledicno 2mes bila z otrokom v porodnisnici. Z otrokom je vse ok. Z mano pa ne. Iz najbolj energicne in vesele zenske sem se spremenila v custveno razvalino. Zivcna sem, ne prenesem otroskega joka, zmerjam jo kadar joka, ne morem spati ceprav sem utrujena, vsi so mi za vse krivi, kregam se, jokam, ne vidim vec nic pozitivnega. Zjutraj, ko vstanem komaj cakam da bo ura 21, da gre mala spat. Komaj cakam konec porodniske, da grem delati.
Kako si lahko sama pomagam?
Hvala za odg.




pomlad08 -> RE: Poporodna depresija (16.5.2015 8:11:06)

Draga Magg,
čim prej, najbolje kar danes ali pa najkasneje v ponedeljek, se spravi direktno so psihiatra. Naj te nekdo pelje, nujno. To, kar zdaj doživljaš, ni nobeno življenje. Za psihiatrično pomoč ne potrebuješ napotnice, lahko se kar prikažeš tam, pa ti bodo že povedali, kako naprej. Samo naštej svoje znake, kot si jih tu: nespečnost, jokavost itd. Iz kje pa si? V LJ lahko vedno prideš do psihiatra na poklikliniki ali pa na hitri psihiatrični pomoči.

Res, čim prej ukrepaj! Zmeni se z možem/mamo ..., da te pospremi tja, če sama ne zbereš energije, a prav?

Srečno!




bskrle -> RE: Poporodna depresija (16.5.2015 9:19:45)

Ne čakat do ponedeljka,nujna psihiatrična pomoč je 24 UR npr.v Lj, Begunjah, naj ti takoj pomagajo ...
čE rabiš, mi piši na zS




bskrle -> RE: Poporodna depresija (16.5.2015 9:20:37)

verjetno tudi v Idriji.
RES POJDI ŽE DANES!




Stran: [1]