Prvi kožni stik v porodnišnici (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Porodnišnica



Sporočilo


Leyla 007 -> Prvi kožni stik v porodnišnici (7.8.2015 18:28:57)

Na materinski šoli sem bila seznanjena z možnostjo prvega kožnega stika, ko novorojenčka takoj po rojstu položijo za 1 uro na mamin trebuh.
Zanima me, kako točno izgleda taka izkušnja. Kaj se zgodi s popkovnico? Kako poteka dogovor v porodnišnici? Rodila bom v Ljubljani in me zanima, ali je to običajen proces brez komplikacij oz. kdaj je potrebno osebje o tem seznaniti?

Hvala za pomoč, super ste.

Lepo nosečnost in materinstvo želim,

Leyla




bskrle -> RE: Prvi kožni stik v porodnišnici (7.8.2015 22:00:07)

Ponavadi ga vmes še obrišejo in stehtajo.
pRVIČ SLIŠIM[sm=smiley13.gif]




pumpkin2016 -> RE: Prvi kožni stik v porodnišnici (8.8.2015 7:16:38)

Leyla 007 mislim, da je to običajna praksa v vseh porodnišnicah. Seveda, če je pri porodu vse ok.
Ti pa ne znam povedat, kdaj se prereže popkovnico, kdaj otroka obrišejo in stehtajo, ker prvič na mojo veliko žalost te izkušnje nisem imela. Držim pesti, da bo v drugo tudi malček dobro prenašal porod. [sm=smiley1.gif]
Tebi pa želim čudovito porodno izkušnjo in prijetno cartanje!




jesse16 -> RE: Prvi kožni stik v porodnišnici (8.8.2015 7:28:13)

Pozdravljena
v Celjski porodnišnici, ti dojenčka položijo na prsi za cca 20 min-30 min takoj po rojstvu ko dojenček sam zadiha in partner prereže popkovino.
V bistvu ko ti otroka rodiš mu očistijo dihalne poti in se prereže popkovina, nato ti ga dajo na prsi. In se veselo crklata in gledata [sm=smiley1.gif], in to je res najlepši trenutek v življenju.
Potem ga stehtajo in zavijejo v plenice, da zgleda kot štruca kruha, sta skupaj v porodni še cca. 3 ure in dojenčeka dajo vmes tudi na dojko da poskusi sesat.
Po treh urah te odpljejo na oddelek dojenčka pa prevzame sestra ki ga umije in obleče, ter nato ti ga pripeljejo v sobo, kjer je skoz s tabo.
Evo čist sveže informacije, seveda to velja ob naravnem porodu brez komplikacij.




Stran: [1]