Noče mleka - pomoč! (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo



Sporočilo


Alina -> Noče mleka - pomoč! (22.9.2005 9:00:46)

Hojla!

Pa smo spet naleteli na eno težavo. Urban bo v petek star 8 mesecev in mi noče piti mleka - Comformile. Do zdaj ni bilo problemov. Dajala sem mu tudi mlečne kašice s sadjem, kjer se doda malo mleka - štrajka na celi črti. Včeraj sem poskusila z Aptamilom, vendar tudi tega noče. Danes zjutraj mi je spil samo 50 ml. Kaj naj naredim?

Rad je jedel tudi od Hipa mlečno kašico z okusom marelica in breskev - temu ni potrebno dodajati mleka saj ga že vsebuje.

Kaj naj naredim? Poskusim z alpskim mlekom? Ali ni malo še prehitro?


Hvala za pomoč!

Lp, Alina




sarči -> Noče mleka - pomoč! (22.9.2005 9:04:34)

Pri meni tudi noče več mlečnih kašic,mleko pa vseeno še pije,probaj še kakšno verzijo,jest sem probala vse,pristala pa na hipp,ji je najboljše,probaj,čene pa ji dajaj čez dan več mlečnih izdelkov,sej ni nujno,da vsak otrok rad pije mleko.




CUKRČEK -> Noče mleka - pomoč! (22.9.2005 9:08:00)

Daj mu alpsko mleko. Vsi "metni mleki" so tako ogabni, da je prav čudno, če jih sploh kdo je.
Meni se ne zdi prekmalu, moja ga je začela z enimi 9-imi meseci. Pa ni imela nobenih problemov.




CUKRČEK -> Noče mleka - pomoč! (22.9.2005 9:08:41)

metni mleki=umetni mleki




Anonimen -> Noče mleka - pomoč! (22.9.2005 9:11:09)

Koliko časa pa sedaj to traja? Kaj pa če ga zobki matrajo ali pa je kaj drugega narobe, da mu ne paše? Kateri Comformil pa imaš pri tej starosti? Ne vem, ali sta samo dva, ali kako je že, pa so Aptamili 3, ampak jaz vem, da je tisti zadnji, za najstarejše, veliko boljši po okusu, ker računajo s tem, da ima takrat otrok že izoblikovan okus. Diši po vaniliji. A imaš tega?
Lahko pa mu mleko enostavno ne paše, tudi pri moji nečakinji je bilo tako. Sicer je res zoprno, ker je še tako majhen, ampak telo pač narekuje, kaj mu paše in kaj ne. Moja nečakinja še danes, ko je stara 17 let, mleka in mlečnih izdelkov, razen navadnega jogurta, sploh ne more videti. Poskusi z jogurtom, mogoče mu bo pa kislo bolj pasalo.




lex -> Noče mleka - pomoč! (22.9.2005 9:17:51)

Moj mulc potisne flašo vstran in se lahko še samo slikam z tistim mlekom, vse hoče jest samo na žlico. Sem zmetala mleka za tri otroke vstran.




Alina -> Noče mleka - pomoč! (22.9.2005 9:42:43)

Hvala punce za vaše mnenje.

Draga Spliši to traja tri dni. Res sta Comformila samo dva.Pil je Comformile 2. Kupila sem Aplamil 3. Ta res bolj diši, a ga Urban noče.

Saj že je drugače sadje s skuto, včasih tudi kakšen jogurt, vendar čez Fruchzwerge (ne vem, če se glih tak napiše) ga pa ni. Mislim, da bi jih pojedel, koliko bi mu jih dala.


Bomo še poskusila z zamenjavo kašic. Moram kupiti takšno, ki že vsebuje mleko.

Spije pa ogromno čaja ali soka. Najraje jabolčnega.

Bomo poročala o morebitnih spremembah.

Lp,Alina




tia&silvija -> Noče mleka - pomoč! (22.9.2005 10:17:18)

Alina ne se sekirat!

Naša Tia je nehala pit mleko (Milumil) pri 5 mesecih! Ni šans, da bi dobila vanjo 1 ml mleka! Povedala sem pediatrinji pa je rekla, če otrok je meso, da ni nič hudega, samo morala sem ji dajati čimveč mlečnih izdelkov (jogurti, skuta,...). Od 5 do 6 meseca je vsaj zjutraj spila 1 dcl toplega kakava, sedaj pa še to ne več!
Mislim, da ni nič narobe, samo več meseka jejte pa bo!

LP, Silvija&Tia




Alina -> Noče mleka - pomoč! (22.9.2005 10:48:46)

tia&silvija hvala za tolažbo.

Sem ga dala spančkat in mi je uspelo, da je popil 60 ml mleka. Vidim, da si ji dajala kakav. No to pa še nisem poskusila. Saj veš vedno misliš, da je prehitro.

Želim vama lep dan, čeprav pri nas spet malo dežuje.




malika -> Noče mleka - pomoč! (22.9.2005 10:55:11)

Naš odkar se je nehal dojit ne spije popolnoma nič mleka. Prilagojenega nikoli ni maral, kravjega prav tako.Pa sem mu dala kakav, pa čokolešnik, pa to in ono kašico, gresek, mlečni rižek,...NIČ!!!!!

Edino kakšno skutico s sadjem poje, to pa je tudi vse od njegove mlečne prehrane.




Stran: [1]