Otrok jeclja (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


LanaH -> Otrok jeclja (8.1.2016 10:31:27)

Sin se je rodil s hipotonijo. Zaradi ohlapnih mišic je tudi govoriti začel malo kasneje. Za pomoč smo se obrnili na logopeda in napredek je bil zelo hiter. Govor se je izboljšal in lahko smo nehali s terapijami pri logopedu. Ko je bil star štiri leta in pol, je kar naenkrat začel jecljati. Najprej smo mislili, da gre samo za "prehitevanje misli", vendar se sedaj to že tako dolgo vleče, da to ni razlog.
Otrok je sedaj star šest let in pol.
Ponovno obiskujeva logopeda (sedaj za smer jecljanje). Opazila sem, da pri logopedu in ko doma trenirava sin sploh ne jeclja.
Jecljanje se pojavi takrat, ko mora o čem razmišljati in hkrati pripovedovati - npr. kakšen je bil njegov dan....... (kadar ponavlja stavke ali poje pesmico ne jeclja).
Najbolj me bega to, ker se zgodi, da ima vmes obdobja, ko se jecljanje ne pojavlja (to lahko traja kak teden ali pa par dni).....
Skratka - pridno trenirava, hodiva k logopedu, poskusila sva tudi že z Domaničevo metodo.....
PROSIM, če ima kdo kakšen nasvet ali podobne izkušnje in kako so se stvari razpletle.....





Hope2 -> RE: Otrok jeclja (19.1.2016 10:46:23)

Glede na to, kolk dajete povdarka na to, koliko stvari ste poskusili, da otrok vecinoma ne jeclja.... kaj ce bi se poskusili za par mesecev ignorirat otrokovo jecljanje. Pozabi da jeclja, pusti otroka nekaj tednov ali mesecev brez vaj, brez opominjanja, brez govorjenja pred njim o jeclanju... glede na opisano bi edino to svetovala




marijarutar -> RE: Otrok jeclja (27.1.2016 15:06:39)

Naša petletnica je pri 2,5 začela jecljati in je jecljala pol leta. Potem se je zadeva umirila sama od sebe.




Stran: [1]