znajo sami jesti? (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok



Sporočilo


nynna -> znajo sami jesti? (24.9.2005 14:18:39)

Zanima me če znajo vaši enoletniki že sami jesti, ali pa če vsaj poskušajo. Naši še ni nič jasno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kako naj jo začnem učiti? Pa zanima me še če že pijejo iz skodelice?




Jetka -> RE: znajo sami jesti? (24.9.2005 14:30:54)

Naša pije iz skodelice, ji jo pa držimo. Ker če ji ne, maha gor in dol z njo.
Če sama je? Vedno ji damo v roke žličko, potem pa z njo od začetka celo kaj zagrabi in ji celo rata prinesti v usta, ampak "futramo" jo pa v glavnem mi. Ne sprašuje, kakšna je kuhinja.




KIRA -> RE: znajo sami jesti? (24.9.2005 15:30:22)

Uh, naša mi že dolgo krade žlico z roke, že par mesecev -  pravzaprav raje je sama, kot pa da jo krmim. Kar lepo je z žlico, čeprav včasih še kaj mimo gre. Tud z vilco ji že rata hrano nabost, ampak ker običajno to počne z mojo veliko vilico (mamina je vedno lepša pa boljša, pa hrana iz maminega krožnika tud), težko trufi v usta, pa hrano dol vzame in jo tako da v usta, ampak ne vedno. Precej prefrigana je za njenih 13 mesecev. ona bi rada vse sama, ampak ji jaz ne pustim. vilice sploh ne - brez nadzora pa itak, da ne bi SLUČAJNO (ker zna pazit) kaj v učko... Saj veste kako je to - ostri predmeti in otroci - ne morš bit dovolj previden. stran jemat ji pa tud preveč nečem, naučit se enkrat mora...




Anja167 -> RE: znajo sami jesti? (24.9.2005 19:54:02)

Mi smo stari 14 mesecev in ne jemo sami. Pije podobno kot vaša, čeprav trenirava v kadi (saj bo). Žlica je pa za vse prej kaj drugega kot za jest... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




nejcko -> RE: znajo sami jesti? (24.9.2005 20:27:56)

Naša bo čez teden dni stara 15 mes in že kakšen mesec kar dobro sama je. Seveda bi bilo fajn, če bi ji kakšno pelerino ali pa celo šotorsko krilo okoli namaotali, haha.
V bistvu jo večinoma še mi pitamo, ampak nam to uspeva le pod pogojem, da ima svojo žlico v rokah in se hkrati tudi sama hrani.





BARBARA R. -> RE: znajo sami jesti? (25.9.2005 11:43:22)

Že tako dolgo, da ne vem več od kdaj. Le juho in kompot je začela šele pri 14.-h mesecih. No, sem ji dovolila.
Pije pa iz klasičnega kozarca bolj brez občutka. Samo če je tekočine za slab cm visoko, če je več se kaj hitro polije.
 
    [sm=muca.gif]




ZARA -> RE: znajo sami jesti? (25.9.2005 11:50:20)

IZVIRNO SPOROČILO: nynna

Zanima me če znajo vaši enoletniki že sami jesti, ali pa če vsaj poskušajo. Naši še ni nič jasno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Kako naj jo začnem učiti? Pa zanima me še če že pijejo iz skodelice?


A se hecaš ?? Zara bo stara 17 mes, pa  žlice niti prijet noče, kaj šele da bi z njo jedla...mogoče če ima res dober dan (za te stvari, seveda...) vzame žlico in "kao" sama papa (right)...seveda je hrana povsod, kjer ni treba...upam samo, da se kmalu kaj obrne...

LP




*maja -> RE: znajo sami jesti? (25.9.2005 11:55:10)

Naš ta mali je šele zdaj začel sam jesti in piti iz skodelice pa je star 22 mesecev.




Jančika_ -> RE: znajo sami jesti? (25.9.2005 12:48:10)

Naš bo kmalu 14 mesecev in ne zna jesti sam. Sicer mu vedno dam pri hranjenju njegovo plastično skodelico in žlico, potem pa broži po njej in tu in tam žlico prinese do ust, svojih ali mojih. Nakar seže not s prosto roko, zagrabi kašo in mi jo ponudi (joj, kako je zlat[sm=smiley27.gif]). Obenem ga jaz hranim iz druge skodelice, ki je izven njegovega dosega.

Moja mama pravi, da krasno pije iz skodelice. Še vedno ne vem,  če je to res, ker doma vse spljuva ven - sicer pije, a potem vse pljune ven in se zraven reži, jaz ga pa lahko direkt celega preoblečem. S slamico je isto - pri mami ali svakinji baje lepo pije, doma o tem ne vemo nič in smo na flaši[sm=smiley23.gif].

Pred kakšnim mesecem je končno zakapiral magični lonček, a spet se zgodba ponovi: vse spljuva ven in se mu to super dopade. Zato imamo magičnega kar v banji, pa naj to izvaja med kopanjem. Mogoče ga bo kdaj minilo in bomo lahko imeli tudi suho vajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].






Gina -> RE: znajo sami jesti? (25.9.2005 12:59:05)

Naš do 14. meseca ni hotel sam prijeti žlice. Potem sem mu pa res vsak dan dajala žlico v roke, ker sem vedela, da gre v vrtec čez en mesec. Trikrat je dal v usta, potem se je pa pustil futrat naprej, ni hotel več sam jesti. Ko je pri 15. mesecih šel v vrtec, niti spraševala nisem nič. Uvajal ga je pa tako mož, tako da sem šele po enem tednu prišla v vrtec sploh ponj, pa mi reče vzgojiteljica, ja saj vaš pa tako lepo sam je. Me je kar kap zadela. Zgleda da so otroci tako nanj vplivali, pa vrtec, ker so itak vsem dali žlice v roke, potem pa kdor je jedel, je jedel, kdor pa ni, so ga pa nafutrali. Od takrat naprej mu dam žlico in je sam. Edino z juho je še problem, tista se še malo poliva, ampak se kar potrudi, da ne leti vse dol.




andrejaz -> RE: znajo sami jesti? (25.9.2005 22:39:03)

S prsti že zna zelo dobro jesti, žlica pa je za igranje. No, enkrat je imel preblisk in je nesel kake 10krat zapored v usta žlico in gor hrano. Zdaj spet čakamo, kakšen takšen preblisk.
Pije pa super iz magičnega lončka, pri hranjenju pa mu dajem piti iz lončka z nastavkom za pitje. Sam ne drži lončka za pitje ampak mu ga moram jaz držati, ker drugače samo maha z njim naokoli.




Ajsha -> RE: znajo sami jesti? (26.9.2005 9:47:30)

Punca je stara 16m in že 4 mesece sama je z žlico - požrešnost očitno naredi svoje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ker se ji zdi škoda hrano stran metat, tudi njena okolica ni umazana. Iz kozarca pa pije tako, kot je napisala že ena predhodnica - če je noter malo vode, sicer se polije.




Blink1 -> RE: znajo sami jesti? (26.9.2005 11:19:15)

Ja, seveda....s prsti. Z žlico leti vse okoli, na vilčko ji dam nekaj, pa nese v usta. Juhe in podobne tekoče stvari držimo kilometer stran.

Pije iz flaške, če pa s kozarca, pa je vse polito.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




frutka_ -> RE: znajo sami jesti? (26.9.2005 21:45:38)

Naš zna že zelo lepo jesti, uporablja tudi vilico pri večjih kosih, ki jih lažje piči. Sam lepo poje predvsem goste jedi npr. puding, jogurt, kroglice v juhi, krompir, omake,...Iz lončka na nastavek pije tudi že dolgo, sicer pa mu pri pitju iz kozarčka še pomagamo, ker se sicer polije.
Zajtrki npr.sploh niso problem, ker se mali sam naje. Hrane pa niti ni toliko okrog, je dokaj čist pri jedi.
Od leta naprej uporablja žličko zdaj pri 15-ih mesecih pa običajno kar samostojno poskuša končati obrok.


LP




Jančika_ -> RE: znajo sami jesti? (26.9.2005 23:00:12)

Frutka, ti pa vedno vsak špas pokvariš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Mi se tu hvalimo, kako NE znajo, ti pa....

No, moj otrok je danes prvič uspel nekaj prinesti z vilico v usta. Sicer količinsko bolj za ptičke, a vendarle. Mogoče pa še bo kaj iz njega.[sm=smiley4.gif]




Bib -> RE: znajo sami jesti? (27.9.2005 12:30:13)

Pri nas tudi še ni kakšnega interesa, mogoče bo, ko bo šla v vrtec.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Stran: [1]