agresivni otrok v jaslih (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Vrtec in varstvo



Sporočilo


simmona -> agresivni otrok v jaslih (25.9.2005 6:24:43)

Tako sem razočarana,da ne vem kaj naj naredim! Moj sinček obiskuje jasli že drugo leto in sedaj je v malo starejši skupini (2-3leta). Že lani so imeli problem v vrtcu z nekim Markotom,ki je bil nasilen dodrugih otrok, sedaj pa je to le še huje. Ta marko otroke tepe vsevprek, vedno se na nekoga spravi in sedaj je to moj Lan.Lan se ga že boji in zato več noče v vrtec, ne upa se sproščeno gibati v igralnici, ker se boji da mu nebi marko prišel preveč blizu in mu kaj naredil ali vzel igračo in tako prekinil njegovo igro... Vzgojiteljice niti več prav ne skregajo in ne kaznujejo markota češ " marko kot marko, ah saj ga bomo že spravli v red." tudi drugi starši so se že pritoževali in markotovi starši se ful opravičujejo in nevem kaj vse, a ostali otroci v vrtcu so zaradi tega vedno pod pritiskom,ki se stopnjuje.Lan je zelo občutljiv fantek, ki se ne zna ravno branit in ne samo da ga marko prizadene potem doživi še krivico ko vzg. ne kaznuje tega barabina in niti igrače mu ne rabi vrnit.
veste kako grozno se potem počutim ko gledam doma Lana ko nabira solze ko razlaga da se ni mogel igrati ker mu je marko vse vstran vzel,ali pa mu je kaj naredil in kaj je Lana najbolj prizadelo- da za to ni bil kregan in vzg. mu ni rekla da tega ne sme! Lan je star 2 leti in ne morem dovoliti da mora že zdaj take stvari doživljati. ne vem kam se naj obrnem, najraje bi jaz markotu nekaj naredla ker ne morem zahtevat da ga izpišejo!!??




Primoza -> RE: agresivni otrok v jaslih (25.9.2005 8:01:24)

Če je zgodba okrog jemanja igrač, toliko se pa mora že vsak malček utrditi, če ne pa rabi posebno nego in ne vrtec, ki je le ustanova, kjer so zduženi najrazličnejši značaji. Tudi naša je velikokrat potarnala da ji kdo vzame igračo ali pa omenila kakšen droben pretep, pa zaradi tega nima nobenega strahu hoiti v vrtec. Ima pa navodila, da če jo kdo udari po glavi, da ga lahko ugizne koliko more.




Anonimen -> RE: agresivni otrok v jaslih (25.9.2005 8:14:10)

Ha, tudi pri nas imamo enega Marka, na katerega sva s partnerjem alergična. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Tudi non stop štalo dela.
Jaz mojemu rečem, ker ni občutljiv in je kao lider v  svoji skupini, naj gre proč od njega, oz. naj mu reče: ne bom se s tabo igra in gre. Ker če bi še naš začel vračat nagajivost, bi se vzg. lahko zmešalo.

Ja res, če pogovor z vzg. ne zaleže, nauči svojega otroka, kot pravi primoza, braniti se. Naj mu vrne milo za drago, druge ni. Ne more celo življenje caplajti za ostalimi.




simmona -> RE: agresivni otrok v jaslih (25.9.2005 9:01:28)

Lan ne caplja za drugimi- drugače je zelo živahen otrok,zna se braniti in ne ostane nič dolžen(ga vdari nazaj, vgrizne..),ampak to ni rešitev! Ta otrok prav ustrahuje druge in Lan ni osamljen primer. jaz ne vem zakaj bi morali drugi otroci vedno nastradat zaradi enega takega, ki očitno rabi strokovno pomoč,ker to so že prave vedenjske motnje če mene vprašate- en dan ni minil, da nebi komu nekaj naredil in če njegovi starši nič ne naredijo bomo pa nekaj naredli starši drugih otrok. vsega se otroci-sploh tak mali, tudi ne morejo sami zmenit. če se drugi otrok ne zmore vključit v skupino in se obnašat v mejah normale tak kot vsi ostali ga pa naj dajo v privat varstvo in bo imel eno odraslo osebo samo zase- sicer pa ima mamo doma!
lani je neki oče hotel prit k njim domov "se zmenit" potem pa je njihov tamali imel mir pred njim! meni se to res ne zdi normalno!!!




Primoza -> RE: agresivni otrok v jaslih (25.9.2005 10:32:00)

Meni je padlo samo v oči tisto o jemanju igrač, ker to je pa res malenkost (naključno izbran malo slabši primer "agresije"?). Ne rečem, če bi bil za primer kaka telesna poškodba, ker se tudi dogaja.




piščanc -> RE: agresivni otrok v jaslih (25.9.2005 10:35:52)

tole bolj spominja na slabo vzgojiteljico, ker ona je tista, ki more zagotoviti, da se otroci dobro počutijo

takoj se pogovori z njo in ji povej za lanove strahove. Če ne bo bolje zahtevaj, da prestavijo Marka v drugo skupino, ali pa naj gre lan v drugo skupino, pojdi do ravnateljice in naredi štalo, ker tole ni ničemur podobno.

V našem vrtcu je na začetku (ko je bila stara 2 leti) s Tjašo hodila punčka, ki je grizla otroke. ker je vzgojiteljica ni mogla 'vzgojiti' so jo prestavili v drugo skupino in ker je tudi tam grizla in praskala so jo starši morali izpisati iz vrtca!! če vzgojiteljice niso toliko pri pameti, da bi same reagirale, potem jih malo spodbudi.





simmona -> RE: agresivni otrok v jaslih (25.9.2005 11:17:03)

zanima me primoza kaj bi pa ti naredla, če se tvoja hči več ne bi mogla branit proti takemu "markotu", tudi če se drugače zna kar fajn postavit zase? če bi bil v vrtcu pač red na njej  da se še njej malo "posveti", in bi potem tvojo malo vsak dan buzeriral in gnjavil in ji nebi dal mira, iz ljubega mira bi jo tu pa tam malo vdaril,potisnil,vgriznil... in to kar poleg tebe ali pa poleg svojih staršev in to traja nekaj časa? bi to ignorirala?




Primoza -> RE: agresivni otrok v jaslih (25.9.2005 11:25:29)

A) Če bi ji nekdo vzel igračko: ne bi NAREDIL prav nič - rekel bi naj vzame drugo, igrač je vedno dovolj.

B) če bi jo nekdo udaril - bi 1) rekel naj pove vzgojiteljici 2) naj pove kakemu vrstniku (prijetelju) iz skupine in naj potem uredijo "interno".

C) če bi šlo za kaj hujšega - bi se dogovoril z vzgojiteljico za sestanek (govorilne ure) in bi opisal problem in se dogovoril za ukrepe.

D) če ne bi pomagal C) bi govoril z ravnateljico.

E) če ne bi pomagal D) bi prijavil zadevo inšpekciji (šolski inšpektor ima pravico narediti ogled stanja).

A, B in C preiskušeno praktično, D-E pa so rezervni plani znani teoretično.




simmona -> RE: agresivni otrok v jaslih (25.9.2005 11:37:01)

Primoza vidim,da še nisi imel niti podobnih izkušenj. očitno si ne predstavljaš kaj pomeni ko je v skupini taki problematični otrok - to vpliva na druge otroke in jih ovira!

Hvala za nasvet piščanc! Zdaj vem, da se da nekaj naret v vrtcu, ker sem razmišljala da bi svojega otroka prepisala drugam,čeprav se ima drugače (če markota ni) fajn v vrtcu!





Primoza -> RE: agresivni otrok v jaslih (25.9.2005 11:52:59)

"Lan je zelo občutljiv fantek, ki se ne zna ravno branit in ne samo da ga marko prizadene potem doživi še krivico ko vzg. ne kaznuje tega barabina in niti igrače mu ne rabi vrnit."

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

Tega je vse polno po vrtcih, tudi od samega začetka Ajdinega obiskovanja vrtca. Vsake toliko se najde kakšen težavnejši primerek. Ali prihaja tale vaš dveletnik domov pogrizen, popraskan ali samo jokajoč ta pa ta mi je vzel igračko...




Gina -> RE: agresivni otrok v jaslih (25.9.2005 11:53:24)

Jaz se strinjam s Primožem. Načeloma je treba svoje otroke naučit, da se branijo in da povedo vzg. naprej, pa da ne jemnljejo tako resno vsega. Pa resno se je treba z vzg. pogovorit. Vzg. vidi stvari včasih drugače. Nekateri otroci stvari tudi zelo po svoje vidijo in po svoje doživljajo in temu primerno po svoje doma razložijo. Če vidijo, da mamica zelo čustveno reagira, potem svoje še stopnjujejo. Mogoče je res točno tako, kot si napisala, mogoče ima pa vzg. drugačno videnje vsega. Če je otrok tako nasilen, da otroke poškoduje, potem moraš vsekakor stopit do vzg. čisto takoj, pa naslednji dan do ravnateljice, onidve pa morata narediti halo naprej, pri otroku doma + v vrtcu. Vrtec mora zagotoviti varnost. Če pa otrok samo igrače vzame, pa podobne reči, je pa to nekaj, kar ne spada v okvir ogrožanja zdravja. V končni fazi praviš, da tudi tvoj otrok ugrizne, če je treba. Kaj pa, če bi se kakšen od staršev na to spravil?




simmona -> RE: agresivni otrok v jaslih (25.9.2005 18:44:26)

tudi jaz se načeloma strinjam, da se morajo otroci sami znat branit ampak to vseskupaj že traja nekaj časa in kam se naj otrok potem zateče po pomoč?? če vzgojiteljica nima posluha zato, ga bo pa imela mama sigurno!! in ne gre samo jemanje igrač-to sploh ne bi bil problem ampak gre za to, da jih Lan "vsak dan" dobi od tega Markota - čeprav ga ne poškoduje nekaj resno ga ne neha fockat, potiskat,... in to traja ves dan v vrtcu. do tega da bi pa resno koga poškodoval niti ne bo prišlo - vsaj mojega otroka ne!!!
vsi otroci se kdaj stepejo, vgriznejo... pa ni to neki problem-to je pač otroštvo,to z Markotom pa je preraslo v agresijo, ki je je več oblik. že lani se je vzg. veliko trudla in pogovarjala s starši,svetovala jim je pomoč pa so jo pregovorili da ga bodo sami v red spravli,ampak letos pa je grozno(marko je vse večji in močnejši) in kateri otrok je "na vrsti" tisti starši se pač pritožujejo. tudi iz Lana bo vrsta prešla na drugega otroka,ampak kaj naj čakamo do tega trenutka in pustimo Lana da še "malo potrpi"?!Lepo vas prosim!!
ne zdi se mi pa normalno da bi vsi starši svoje otroke učili samega pretepanja in nasilnega obnašanja, kam te to potem vodi!? in zakaj so vsi ostali otroci lahko normalno pridni oz. normalno nasilni!?
In ne Primož Lan ne pride domov jokajoč- sploh noče govoriti o tem,vedno bolj se vase zapira!




Marogica -> RE: agresivni otrok v jaslih (25.9.2005 19:02:48)

Načeloma se strinjam s tem, kar sta napisala Gina in Primoža, vendar me zanima, če si se ti resno z vzojiteljico pogovorila o problemu? Vprašanje je, kako ona gleda na to in če je vse skupaj tako resno, kot to sama opaziš in če se je pogovorila s starši tega fantka. Kaj pa če bi ga prepisala v drugo skupino? To bi bila možna rešitev, če ti vse ostalo, kar je bilo našteto ne bo zadostovalo in bo tvoj otrok še naprej "teroroiziran". Vendar vedi ,da na žalost taki "marki" obstajajo povsod.




Gina -> RE: agresivni otrok v jaslih (25.9.2005 19:55:02)

Glej, Simona, nihče ni govoril o tem, naj tvoj Lan malo potrpi, ampak o tem, da se mora
- naučit postavit zase
- naučit razlikovat, kaj je nekaj ne tako groznega (vzame igračko - v tme primeru jo vzameš nazaj, poveš vzg.) in kaj je nesprejemljivo (da te nekdo udari - lahko ga tudi udariš nazaj, poveš takoj vzg.)

Čudne reči ti pišem, kajne. Ampak jaz tudi rečem svojim otrokom, da če jih kdo udari, da ga morajo nazaj, ker sicer jih bo vedno. Kot vzgojiteljica in učiteljica pa ti povem, da bi jaz sigurno imela vsakotedenske sestanke s starši tega otroka ali po potrebi večkrat. Vsekakor bi zagnala živ cirkus in aktivirala v vseh možnih smereh tako starše, kot tudi svetovalno službo. Če otrok dela vsak dan cirkus, bi jih jaz poklicala tisti hip, ko bi se to ponovilo, naj kar lepo pridejo v vrtec in sami razčistijo s svojim otrokom. Brez skrbi, da ko mora starš 2x zapored na zagovor, da otrok čudežno neha neumnosti počet. Vem to, iz prakse. Sicer se stvari ponavljajo, ampak za nekaj časa malo zualeže. In vzg. je vsekakor dolžna zagotoviti varnost drugim otrokom.

Še vedno pa mi ne moremo vedeti, kaj v resnici je res. Morda pa tvoj otrok ne govori dosti o teh rečeh zato, ker ga ne motijo tako zelo, jih ne jemlje tako strašno tragične kot ti. Ne vem, ne morem vedeti. Vem pa, da je marsikdaj tako, da se starši ful sekirajo, otrok je pa v vrtcu ali šoli srečen, zadovoljen in dobro funkcionira. Potem pa kar naenkrat izveš, kakšne pravljice doma pripoveduje. To se vsako leto s kakšnim zgodi.- Pa ne da bi otrok lagal, samo tisti hip, ko vidi, kako je starš zapel za kakšen dogodek, hitro še kakšno pristavi bolj čustveno, pa hitro še malo doda, pa smo tam, kjer je starš prepričan, kako hudo je otroku v šoli, vrtcu.

Saj pravim, jaz ne morem sodit, kaj je v resnici, ali vzgojiteljici prav vidita stvar, ali pa ima prav otrok, oz. ti. V vsakem primeru bi bilo pa dobro, da se greš pozanimat. In zelo natančno pobprašaj o konkretnih stvareh, tudi o tem, na kakšen način mislita reči rešit, če so res tako strašne. In vprašaj jih, kaj predlagata, da ti narediš? V vsakem primeru morata imeti neko mnenje in strategijo, saj v končni fazi, če jima otrok povzroča težave, je prav da se tudi same zavedata tega in naredita plan rešitve problema, kajne.




Anja167 -> RE: agresivni otrok v jaslih (25.9.2005 20:48:55)

Jaz bi tudi najprej poskušala razrešiti zadevo z vzgojiteljico. Če bi ona opažala isto in ne bi hotela nič narediti v zvezi s tem, bi se pa potem sama pogovorila s tem Markom. Skupaj s sinom in Markom bi poskušala izvesti en pogovor v stilu: "Glej, Marko, Lana pa hudo boli, če ga ti udariš. A ti veš, kako to je, če tebe kdo udari? A boli? No, vidiš, tako boli Lana. Kaj pa, če ti Lana ne bi več tako tepel?" itd. Lan, ki bi bil zraven, bi videl, da mi ni vseeno, pa tudi to, da se da stvari reševati konstruktivno, ne nujno s povratnim tepežem. No, nisem še šla čez to (doma imamo mulca, starega malo več kot eno leto), ampak tako nekako si zamišljam. Seveda, čisto možno je, da so 3-letniki v bistvu drugačni in se z njimi ne bi dalo tako zmeniti. Ampak iz svojega otroštva se spomnim takega reševanja problemov in je kar zaleglo.




Anonimen -> RE: agresivni otrok v jaslih (25.9.2005 21:03:45)

Če je otrok tak, kot je ta Marko, ga morajo vzgojiteljice pač bolj nadzorovati. Če ga ne morejo, morajo o tem poročati staršem. In če še starši ne morejo nič narediti, potem bi ga res morali dati v privat varstvo. Kako jim to dopovedati, pa nimam pojma.
Je pa to res grozno. Se spomnim, ko smo bili v jaslih na uvajanju, je bila ena punčka taka, da je skozi grizla otroke. Kar na lepem, ko je šel kakšen mimo ali  pa niti to ne, se je spomnila in šla kar z zobmi naprej v napad. Samo takrat je bila še mamica ali očka z njo in sta jo skozi imela pod kontrolo. Ne vem pa, kako je bilo pozneje, ko njiju ni več bilo zraven, ker smo Tiborja zaradi bolezni in čudnega načina uvajanja (vzgojiteljice) potem itak izpisali. Bi bilo pa meni to tudi grozno. A ni pkoda, ko bi se lahko otroci lepo imeli? Pa pride en Marko ...




Pupica -> RE: agresivni otrok v jaslih (26.9.2005 11:05:52)

Ok po eni strani se strinjam s tistimi, ki pravijo da nej se otrok postavi zase.Ampak so že vse druge povedale...

Kja pa če bi se vi starši skupaj pogovorili z vzgojiteljico. v končni fazi vsak dan isto meni bi se tut otrok smilil. Pa verjetno še kateremu staršu. In ker je vzgojiteljica edina, ki jo to ne dotaknem, ji vi vsak dan(ampak ne samo ti!) tudi drugi starši malo zatežite. Bo videla, kako je to, če si vsak dan na tapeti. Ko bo rekla, ok, mam dovolj, sej bomo ga že dali v red, pa ji nazaj zabrusi, ja seveda, do takrat pa bomo mi urgirali pri vas. Naj vidi, kako je vsak dan trpeti eno in isto... Nekdo mora potegniti ločnico.Ker drugače se bo le še stopnjevalo, in samo moli, da tega Markota ne dobite v OŠ.

samo moje mnenje...ko sem delala v vrtcu sem pač vedno pazila tiste gavnarje, da niso bili preveč nasilni do do nežnih duš. Pa to ni pomenilo, da bi jih skozi neki nazaj držala. Sploh ne. Le malo več pozornosti sem jim dala. pa nežnosti. Ne moreš verjet, zgledajo taki nasilneži, noter pa rabijo nežnost še bolj kot ostali....Smo imeli pa tudi vzgojiteljico, ki je le čakala na konec dneva, ja...:( In tam so bili otroci v 2 skupinah. Mevže in frajerji...

papa




simmona -> RE: agresivni otrok v jaslih (26.9.2005 12:44:38)

Danes zjutrj sva se z vzgojiteljico še enkrat pogovarjali o tem,postavla sem ji direkt zahteve in jo postavla pred dejstvo kaj ona naredi in kaj BO naredla,pa se je ženska čisto izpovedla-vsi starši skoraj pritiskajo na njo, ker otroci več nočejo v vrtec zaradi vsega z Markotom.Je rekla da se ji markotovi starši malo izmikajo in da bo sklicala skupni izredni sestanek zaradi tega,ker tudi oni dve v vrtcu več ne moreta tako delat. In če nebo nič pomagalo je rekla bomo pa poiskali drugo strokovno pomoč ampak brez staršev se ne more pri Markotu nič ukrenit. Je pa rekla, da sedaj delata v vrtcu tako, da ima ena vedno Markota pri sebi, da lahko druga z ostalimi riše, pleše,bere pravljico... V bistvu se mi je kar zasmilila. Je pa rekla, da je mogla počakat nekaj časa (september ko je uvajalni mesec) da je otroka res dobro spoznala in bo sedaj lahko zagotovo neke stvari trdila.Rekla je tudi, da naj ne računamo na to da bi Markota kam prestavli al pa kaj podobnega, ker te stvari tečejo zelo počasi in mogoče ima Marko kako vedenjsko motnjo ampak bolj kot to je pri markotu le slaba vzgoja (pomanjkanje pozornosti-umiri se le če je v centru pozornosti vzgojiteljic) in tu lahko pomagajo le starši!
Vse skupaj je žalostno in hudo tudi za druge. Koliko se mi Marko smili in ga razumem, toliko se mi smili tudi moj sin in ostali otroci, ki na svoji koži občutijo markotovo agresijo.




Gina -> RE: agresivni otrok v jaslih (26.9.2005 18:01:44)

Jaz mislim, da si super naredila. In mislim, da sta mogoče tudi vzgojiteljici rabili en tak potisk od zunaj in v bistvu je tudi njima lažje kaj naredit, če vesta, da je res nekaj narobe in da tudi drugi hočejo, da se reči uredijo.
Kadar ti pa vzg. reče, da mora ena biti z enim otrokom, druga pa z vsemi, pa to pomeni, da je stvar resnično zelo zelo resna. Vem, se mi je že kdaj zgodilo. In v takem primeru je zelo prav aktivirat starše tega otroka in jih vsakodnevno seznanjat s situacijo. Vem pa, da je včasih vzgojiteljicam to zoprno, ker se nekaterim zdi, da se to ne spodobi. V bistvu pa ne bo lažje le tvojemu otroku, ampak tudi njima in vsem ostalim.




frutka_ -> RE: agresivni otrok v jaslih (26.9.2005 21:12:41)

Simmona jaz bi bila malce previdnejša pri imenovanju otrok na javnem forumu, ker je morda Markova mamica med nami...zakaj je potrebno poimenovanje z imenom mi ni jasno. Lahko se lepo napiše"deček".





Anonimen -> RE: agresivni otrok v jaslih (26.9.2005 21:50:48)

Nisem sledila temi, zato se bom komaj sedaj oglasila. Anonimna sem samo zaradi možne prepoznave otroka, saj je naš primer zelo specifičen. Pa tudi nekatere me poznate in veste, kje delam.

V šoli imamo enega fantka, ki je skrajno nasilen. Vsi starši se pritožujejo nad njim. V prvem razredu je enega fantka udaril s stolom po hrbtu, da so ga peljali v bolnico. V drugem razredu je deklico ranil s škarjami nad očesom. In kaj lahko naredimo učitelji? Nič. Pa vseeno nekaj. Pritiskamo na starše. Vsakodnevno. Le da se - v nasprotju z Gino, pri nas ne obnese. Mali dobi domov podpis, mama se kliče na razgovor (večkrat ne pride), ne javlja se na telefon... Poklicali smo pedagoginjo, ta socialno službo, slednja ni naredila NIČ!!!

So pa ugotovili, da je fantek hiperaktiven in da ima izbruhe besa. Lani so dodatno zadolžili delavca, ki ima preko učenca s posebnimi potrebami, da v odsotnosti tega učenca skrbi za dečka.

In kaj se je zgodilo? Deček je v napadu besa, ko je učiteljica spet klicala starše, razdejal knjižnico in vrgel stol v učiteljico. Delavec ga je močno objel okoli prsnega koša in rok, da ni mogel migati ter dečku mirno prigovarjal: "Umiri se!" On pa njemu nazaj, da se ne more. Dokler ni začel jokati.

In na koncu so spet klicali mamo, mama je pritiskala na otroka, ker je razdejal knjižnico, oče pa se ga je doma lotil, da je prišel plavi v šolo nazaj.

Po moje ima Marko probleme že s samo vzgojo doma. Razumem vzgojiteljico, še bolj pa razumem tebe. Bojim se, da bom kdaj morala svojega otroka ščitit pred takšnimi "Markoti".  Kaj naredit v takšnem primeru? Razmišljam kot starš: ravnaš pravilno, pritiskaj na vzgojiteljico in če ne bo bolje, raje otroka izpiši iz vrtca in ga daj kam drugam, kot pa da ga pustiš v tej skupini. Ker tale Marko bo - ne glede na to, ali se v tistem trenutku spravlja na tvojega fanta ali ne - za vedno ostal strah v njegovih očeh.




Seven* -> RE: agresivni otrok v jaslih (26.9.2005 21:55:14)

Hmm. Ob tem se spomnim enega dogodka iz mojega otrostva. V nasi ulici je bil en fant, ki je rad pretepal ostalo druscino. Pri tem se je lotil tudi deklic. Se spomnim, da mi je enkrat stal na glavi z eno nogo, z rokami pa moje roke zvijal na hrbet.. Pa sem to povedala doma. Starsi pa so rekli, da mi nemorejo pomagati in da naj se koncno postavim zase. Bila sem sicer nekoliko starejsa (cca 7 let). Nekega dne sem imela dovolj maltretiranja, ko me je ta fant ponovno pljuval in zmerjal. Sezula sem cevlje in ga s cevljem tako pretepla, da se je sel jokat domov svojemu ocetu in iskat potuho. No dobil jih je tudi od oceta in to posteno, ker ga je deklica pretepla in ga je lahko sram.. Hahahahaha... [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




JASNA D -> RE: agresivni otrok v jaslih (27.9.2005 3:27:15)

Sem Markova mami, nekatere veste kdo sem in kakšna sem.

Simmoni sem odgovorila privat, posredovala v vrtcu in sedaj čakam na sestanek. Upam, da bomo zadevo rešili ugodno za vse vpletene strani.

Markova Mami




Anonimen -> RE: agresivni otrok v jaslih (27.9.2005 3:38:59)

Pa še to:

v skladu s tretjo točko navedeno v pravilih o uporabi portala pričakujem, da se do razpleta dogodkov s Simonno pogovarjava privat ali osebno na štiri oči. Mislim, da je to v interesu naju obeh, saj naju pozna kar nekaj sodelujočih na forumu Ringaraja.

Lep pozdrav!

Markova mami




JASNA D -> RE: agresivni otrok v jaslih (27.9.2005 3:41:20)

Pojasnilo za anonimnost.

Ker sem zadnje čase zelo malo na forumu, preizkušam kako zadeva deluje.

Markova mami = JASNA D.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>