Nina33 -> RE: decemberčki 2016 (31.1.2017 14:19:37)
|
Anibani pozdravljena (jaz sem trenutno dosti za računalnikom, ker imam Mari večinoma v naročju)! Sem šla prav pogledat, koliko je pridobila vajina, ker se mi 5120g ne zdi tako malo, je pa res, da tisti, ki se držijo smernic ko pijanec plota, pričakujejo, da otrok v prvih treh mesecih podvoji porodno težo in da jo do prvega RD potroji... Kaj pa vem, meni gredo te krivulje na živce, našo so npr. pohvalili, kako fino se je poredila (pri 6ih tednih je imela 4320g, 1250 več kot ob porodu), pri prejšnjem je pa tut blo vse OK, pa je imel pri cca. 8ih tednih 5890g (rodil se je s 3320)... Dejstvo je, da pri približno 6ih tednih začnejo bolj skokovito rasti in rabijo več mleka in se posledično veliiiiko več dojijo (vsaj moji) - ker so mislili, da je to bolj al manj to, kar se mleka tiče, so, ko sem bila jaz novorojenka, odstavljali otroke pri 6ih tedni, redke so dojile dlje. Zdaj svetujejo celo do drugega leta... vedno kaj novega (jaz delam po (svoji) pameti [sm=smiley36.gif] ) Apetit - meni pašejo same bedarije, ostalo niti ne. Bedarij probam ne jest oziroma čimmanj, z ostalim se pa silim... Nimam nekih lepih navad glede hrane, že od nekdaj jem bolj občasno in takrat ponavadi veliko, zdaj se večkrat dobim, da skuham obrok, ki ga vsi ostali pojedo, meni pa "uide" in se potem čez uro, dve čudim, zakaj sem "spet" lačna, jedla nisem pa npr. že pol dneva. Čišče nimam že ene 2 tedna pomoje al pa celo več, če bom tudi to pot imela srečo, pričakujem prvo M čez slabo leto. Kile... še vedno kar nekaj viška [sm=smiley1.gif] Kil niti ni tolk veliko, le na napačnih mestih so [sm=smiley2.gif] Pri nas je pa popularen en severni medvedek z rdečim šalom, ki ga imamo ob previjalni ali na kavču/postelji - tolk mu ima za povedat vsakič [sm=smiley36.gif] Kako ste kaj z zdravjem? Srednja dva pr nas sta doma, oba kašljata in smrkata, mali ima tut mal vročine. Starejši se še nekak drži. Tut midva sva bolj tko-tko, upam, da mala dobiva protitelesa od mene, bolnic nočem več videti od znotraj... Lep pozdrav tut od mene!
|
|
|
|