RE: Oktobrčki 2016 (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamoSporočilo


dansas -> RE: Oktobrčki 2016 (1.11.2016 18:37:45)

Sem pogruntala zakaj sem imela naval mleka - naš tamal ima dost tega, da mu vsi govorijo kak buhteljček da je [sm=smiley36.gif]. Veliko manj poje. Včasih, ko priteče mleko se kar odstavi in iz protesta začne jokat.

Se je pa izpolnila moja nočna mora - staknil je prehlad [sm=hudicek1.gif]. Danes ponoči sva več sede spala kot leže, da je lahko dihal.... ubošček
Upam, da je pri vas kaj boljše
Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (1.11.2016 19:34:44)

Pri nas že cel dan večinoma spi, upam, da bo ponoči tudi. Pravkar spi na meni in tipkam z eno roko, ker v ležalniku so prec krči. [sm=smiley12.gif] Sploh ne vem, kdaj jo bomo kopali, to bo spet eno kričanje, prav kriči, preden jo skopava in potem, ko se oblačiva, da ja dlje traja, ker tako krili z rokami.
Zdaj ji dva dni ne dajemo nič kapljic proti krčem in je boljše [sm=zmeden.gif] Smo jih v nedeljo doma pozabili, ko smo šli na Dolenjsko in je bilo cel dan ok, razen potem pozno zvečer.

Sicer sva pa veliko zunaj, danes sva šli 4 km peš. Jaz se dobro počutim, naspana sem pa tudi. Nehala sem štet obroke, samo kadar je že tri ure in pol od hranjenja, jo zbudim čez dan, ponoči pa se tako zbuja na 3-6 ur ali več. Jutri ima še tehtanje in zadnji obisk patronažne za zdaj.
Pia* -> RE: Oktobrčki 2016 (2.11.2016 19:01:03)

Pri nas smo tudi veliko zunaj na soncku. Probamo izkoristiti lepo vreme. Ribica 4km svaka ti cast. Jaz nimam se toliko moci. No pri dolgi hoji mi spodaj vse zacne dol pritiskati in boleti, vlozek me prav zacne zazirati. Se vedno vsak, dan dobim par sivov na vlozku. Ceprav sem nehala ze krvaveti.
Mi imamo pa naslednji petek slikanje kolkov v Mariboru. Pa si je moj vzel dopust. Sedaj pa malo planiram, da bi sli obiskat prababico in pradedka na gorenjsko. Ampak imamo 1.5h voznje. Prespali pa bi pri moji mami in sli v nedeljo nazaj. Malo me skrbi, da je Pia premala za tako voznjo. Ali pa da me bodo vsi gledali prav cudno, da s tako malim otrokom hodim okoli. Kaj bi ve na mojem mestu naredile?

Mi imamo pa bistveno manj krcev od kar imamo kapljice iz Avstrije. sedaj pride kaksen se za kaksno minutko pa jo pocrklamo in izgine.
Kopanje pri nas fullll uziva. Oblacenje in slacenje, dobro da je mraz in imamo okna zaprta, ker bi kdo mislil, da otroka dajemo iz koze tako krici. Ampak, ko jo pa priblizam vodi (da jo zacuti na ritki) je pa, kot da bi jo ugasnil. Sem prav vesela, da uziva v vodi. Ker moj je meni v porodnisnico za sive, da sem lahko sedela prinesel Fredov obroc.[sm=smiley36.gif]. Tako, da sva popolnoma pripravljeni za plavanje.

Ali vasi kdaj hropejo? Pri nas Pia kdaj tako zahrope, da se prav ustrasim. Nosek nima polen. Tako, da ne razumem zakaj pride do tega.
Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (2.11.2016 19:13:18)

Pia, verjamem, da te boli vse pri daljši hoji, glede na to, koliko si bila šivana. Moja rana po CR je zdaj ok, lepo zaceljena, počasi jo že lahko začnem mazat s kremo za brazgotine. Sicer mi pa ni problem it za eno uro hodit z vozičkom, moram imet pa nujno s seboj za pit in za jest, vsaj kako frutabelo, ker postanem takoj lačna in če ne pijem, se mi tudi vrti. Res pa je, da sem včeraj hodila malo prehitro, ker sem lovila uro kosila, bi bilo bolj pametno, da bi šla malo bolj počasi.

Tudi pri nas je kar mirno med samim kopanjem, se pomiri in uživa, ampak potem je pa katastrofa. Še malo, pa nas bo kdo socialni prijavil. [sm=smiley36.gif] Še sploh, ker so zadnje dva dni krči pozno zvečer, včeraj je spet trajalo eno uro ... jo zvije, glasno joka, potem jo pa uspeva potolažit. Samo včeraj ni nič kakala, danes pa je konkretno, morda bo kaj bolje. Sem ji pa dala predvčerajšnjim prvič malo komarčkovega čaja, ni ji najbolj všeč, se pa ful pokakala, tako da sem ji ga danes tudi skuhala dopoldne, cca 20-30 ml je popila, ostalo pa jaz, če bo kaj ji pomagalo. Se je pa v enem tednu zredila 250 g, tako da ima zdaj že 3.900 g. [sm=smiley1.gif]

Današnjo noč pa uradno beležimo kot prvo prespano, čeprav je bila že prej kakšna taka. [sm=smiley36.gif] Je spala od 23.30 do 6:15, potem pa od 7h dalje in do 10h, se nimam kaj pritoževat, sem se zbudila prav naspana.

Izleti - mi smo v nedeljo rabili eno uro do starih staršev in enako potem nazaj, pa ni bilo problema, je prespala celo vožnjo. V bistvu samo prvih 5-10 min potrebuje nekoga zraven, da ji dudo popravi in če jo še kaj matra, potem pa pridno spi. Kar mi je super, ker je meni slabo zadaj med vožnjo in se ne maram zadaj vozit. Kadar smo vsi, je tako ta večji zadaj in ji je on dudo naštimal in prižgal lunco, da se je pomirila.
dansas -> RE: Oktobrčki 2016 (3.11.2016 10:06:16)

Meni se tudi zdi, da so krčki malo pojenjali - v bistvu sploh nima tistih hudih kolik. Mogoče se je kak dan oz. večer bolj jokal ampak dačeč od tega kaj je bilo pri puncah. Tazadnja se je drla (ne jokala) tudi 4 ure skupaj [sm=smiley13.gif], tako da je to milina, čeprav pa nočni spanec še vedno ne traja več kot 3 ure skupaj. Pa še dude ne mara, tako da ga lahko edino z joško pomirim. In če ga je že nočno previjanje razčulo, kaj šele zdaj, ko ima zamašen nos in mu v nos nafilam fiziološko in potem spiham nos [sm=smiley13.gif] Je buden kot čuk... Tako da Ribica, super za vaše noči [sm=smiley20.gif]

Naše se včasih tudi po 10 dni niso pokakale - prvo rudno sem bila že čisto panična, potem je sledila manjša ekološka katastrofa - je bilo dreka za kidat [sm=smiley36.gif], in nato spet 10 dni nič... Je imela tak ritem.

Vozi se ful rad - takoj zaspi. Matra ga edino to, da ne gremo dovolj daleč [sm=smiley36.gif]. Ravno ko zaspi, že pridemo na cilj.

Pia*, načeloma se tamali radi vozijo - s tem verjetno ne bo problema. Pia se bo že prilagodila. Tako majhni otroci, pa toliko prtljage - mimogrede kaj pozabiš s sabo vzet [sm=smiley36.gif]
Pia* -> RE: Oktobrčki 2016 (3.11.2016 15:19:39)

Mi2 sva danes urgentno letele do pediatra. Moja miska ima refluks[sm=smiley13.gif].
Prav zalostna sem. Sedaj vem, da sploh niso krci ampak da je bil refluks problem.
Po jedi se joka in sploh ne vem kaj naj ji dam da bi ji mal v zelodcku pomirilo.
dansas -> RE: Oktobrčki 2016 (4.11.2016 10:17:46)

Boga Pia [sm=smiley13.gif] Kaj se je pa zgodilo, da ste šli na urgenco? Pozdravite se [sm=pikapoka2.gif]

Jaz se pa ne bi smela hvalit, da nima krčev - je včeraj skoraj cel dan prejokal v bolečinah, da ne govorim da je bil cel dan na rokah, ampak dobesedno cel dan. Na srečo imamo malo več rok pri nas [sm=smiley36.gif]
Pia* -> RE: Oktobrčki 2016 (4.11.2016 10:57:59)

Ze 2dni sem jo opazovala kako na vsake toliko casa zahrope. Ponoci sva bolj malo spali, ker jo je stalno nekaj mucilo (jaz sem mislila, da sem jo prehladila). ceprav ni imela ne vrocine in ne izcedka za nos. Mogoce je parkrat kihnila in stalno se ji je kolcalo. Proti jutru je po dojenju se bruhnila. Odlocila sem se da se greva pokazati k pediatru. Ceprav sem mislila, da bodo rekli, da sem panicna mama in da je s Pio vse OK.
Cudno se mi je zdelo, ko sem sestri povedala kaksna je bila noc in mi je rekla takoj pridita.
Ze v sprejemni mi je rekla, da sem ji opisala znake refluksa. Sama niti vedela nisem kaj je to[sm=smiley13.gif]. Tako zmedene se nisem bila. Izustila sem samo kako hudo je in ce bo vse vredu. Nato sva sli do zdravnice, ki je tudi takoj potrdila refluks. Dali so mi napotke kako jo drzati, kaj narediti v primeru, da rata modra ali neha dihati[sm=smiley13.gif], posteljo smo dvignili za 30 stopinj, po jedi v pol sedecem polozaju cakava, da se kupcki podrejo, dojiva se bolj pogosto, razno ponoci takrat, ko se zbudi, ker za 1x lepo pridobiva na tezi.
Mi2 se bova naprej dojili. In nic ne bova dodajali (menda obstaja neko mleko). Upam, da ne bo zacela zavracati mojega mleka.
Vceraj sem celi dan brala in brala kako je in kaksni so simptomi.
Moja Pia je imela/ima cisto vse. Nekateri imajo veliko hujso obliko mi za 1x smo se kolikor toliko. Upam, da bo izvenelo ko bomo zaceli uvajati GH. Prav molim, da bo trajalo samo se 3mesece.

Sedaj lahko potrdim, da nas niso mucili krci ampak refluks!

Dansas vas fant pa je pravi ponocnjak.

Punce ali ima katera prenosno posteljico? Pia jo je dobila za darilo od moje sestricne in bratranca. Sedaj me pa zanima ali je potrebno notri imeti jogi, peno.
Na navodilih pise, da ima dvojno dno (bog si ga vedi kako to izgleda). Sestavljala jo se nisem (je tezka ko hudic), cakam na mojega da pride domov.
Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (4.11.2016 11:38:30)

Pia deklica, ki sem jo čuvala še kot dojenčico, je tudi imela refluks, je pa trajalo kar dolgo, da je izvenelo. Pri enem letu je še vedno jedla vse pasirano, kolikor se je kak mini košček kje pojavil, se ji je dvignilo. Je pa bila ves čas na AM, jaz sem ji kupčke podirala tako, da ji je mleko "padlo" na tla, ne po meni ali po njej :) potem malo po enem letu je pa šlo na bolje.

Prenosna posteljica - eni dajo samo peno, eni pa jogi. Jaz imam enega iz Ikee rezervnega, ki je dost tanek, pa mislim da je stal 20€. Samo če jo uporabljaš kot potovalno, potem se zložljiva pena bolj splača.

O krčih pa ne bi, od 20-1h je bila včeraj veselica, jsz s celim trebuhom pobrcanim in popraskana po prsnem košu in po obrazu od ihte. :( res je bila boga, ko že skoraj brez glasu ostane.
Pia* -> RE: Oktobrčki 2016 (5.11.2016 14:05:13)

O moj bog. Jaz sicer trkam ampak pia od srede se ni bruhala. je pa res, da kupcke podirava po jedi sediva v pol sedecem polozaj, skratka jaz se res trudim, da delam tako kot so mi rekli. In mocno drzim pesti, da bo izvenelo, ko bo zacela z gosto hrano.

Joj Ribica** krci so eno velko sranje. Otrok se zvija, krici, nogice in rokice stiska k sebi. Mene najbolj razp***i (se opravicujem izrazu), ko otroka gledas kako trpi in mu ne mores pomagati, idino da tolazis, cincas in nosis. Raje bi videla, da bi mene kot pa njo[sm=smiley13.gif]
dansas -> RE: Oktobrčki 2016 (5.11.2016 18:08:55)

Pia, sem ziher da do refluks še prej izvenel - še kak mesec pa bo [sm=smiley1.gif] Je imela starejša približno tak refluks kot ga ti opisuješ, pa jo je minilo še preden je bila na gosti hrani.

Je imel naš zadnjič čisto sluzasto blato - to sploh ni bil drekec, to je bila ena sama sluz, pa kako je smrdelo. Včasih ima pa čist zelen drekec. Imajo vajine tudi take "probleme"?

Jaz pa lahko končno dokončno rečem, da je konec z mojo čiščo [sm=smiley1.gif]

Nastja, vidim, da nas prideš kdaj na forum obiskat. Povej kako ste? Ja zlatenica hitro minila? Kako napredujete? Sem firbec, kaj češ [sm=jezicek.gif]
Pia* -> RE: Oktobrčki 2016 (6.11.2016 21:46:08)

Uf dansas sedaj si me kar malo potolazila. Hvala![sm=smiley31.gif].
Jaz tudi upam, da ne bo kaj hujsega.

Dansas mi2 sva bili pri pediatrinji in je moji miski zacelo v riti ropotati no drekec je bil zelene barve in je pediatrinja rekla da je to vse normalno. Je rekla, da je to od moje prehrane in da kdaj pojes cesa vec in je drekec malo drugacne barve. Sploh sadje in zelenjava. Tako, da jaz mislim, da ni nic narobe.
Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (7.11.2016 0:05:21)

Pri naši je bil zelen drekec samo tisti prvi v P, sicer pa se gibljemo bolj v oranžno-rumenih krogih [sm=jezicek.gif]

Sem hotela ravno napisat, da je danes ful bolje s krči, pa že več kot pet minut joka, jo očka tolaži. [sm=smiley13.gif] Jaz še komaj gledam, pa še kar nisem šla spat, me hrbet boli. Sem cel dan po malem šivala, prej sem imela pa še celo akcijo, ker so se mi v lanenem semenu žužki zaredili in je bilo treba vse stran vreči. Na srečo se v drugi vreči niso, tako da sem skoraj 5 kg tega potem pregrela v mikrovalovki, pa še po tleh leti to na vse strani. [sm=smiley21.gif] Še dodatno delo, ko ga res nisem rabila. Ga rabim za delat grelno-hladilne blazinice, zato takšne količine.

Sem pa danes prvič sama skopala [sm=duda.gif], prej jo je vedno mož, jaz sem pa asistirala, danes ga pa ni bilo doma tisti čas, pa nama je prav lepo uspelo. Še pes je prišel vmes pogledat, kaj počneva, ker se je bliskalo in grmelo zunaj, pa se boji. Ima pa polno mozoljčkov po obrazu in rdečih pikic, pa mozoljčke po prsnem košu - najbrž se koža čisti, ampak sem kar vesela, da ima ta teden pediatra prvič, da ni kaka alergija. Kako hitro pa se take zadeve pokažejo pri dojenih dojenčkih? Da vem, za koliko nazaj moram študirat, kaj vse sem pojedla.
dansas -> RE: Oktobrčki 2016 (7.11.2016 9:01:05)

Ribica, sem imela občutek, da pri vas nimate problemov s krči, ker jih niti nisi omenjala. Sem mislila, da vaša samo spi in jé [sm=smiley1.gif]. Kako pa pes kaj reagira, ko se Erin joka? Ga še kaj ljubosumje muči?

Sem šla poguglat zelen in sluzast drekec in je možno, da je to pokazatelj na alergijo (ponavadi na KM ali jajca). Sem si rekla, mogoče bi pa probala nekaj časa brez KM. No, saj mleka sploh ne pijem, pojem pa veliko izdelkov iz mleka - v bistvu je jogurt, skuta, sir ali maslo skoraj v vsakem mojem obroku; jajc pa bolj malo pojem. En cel dan sem zdržala, naslednji dan že več nisem vedela kaj naj jem in sem si pripravila svoj klasični zajtrk: semena namočena v jogurtu in skuti + sadje. Tako da sem kar hitro zaključila s svojo dieto [sm=smiley36.gif]. Saj, če bi se izkazalo, da je res kaj na tem, da ima alergijo, bi se že bolj potrudila... Baje pa da se moraš držat diete 2-3 tedne, da se pokažejo učinki.

Kako pogosto jih pa kopate?
nastja1 -> RE: Oktobrčki 2016 (7.11.2016 9:28:21)

hej punce. ojoj pia jaz sem tudi prvič slišala za tarefluks, sm šla takoj na google pogledat znake. upam da bo čim prej mimo vaši pikici. [sm=smiley31.gif]

ojo vi imate tudi probleme krčki? tudi pri nas je kar naporno. sploh zvečer po deveti uri. joj res so revčki ko jih tako boli [sm=smiley19.gif]

dansas: ja smo šli potem naslednji dan že doma ker je vrednost bilirubina začela sama padat, pa so se odločli da negre pod lučko. ajoj nam je pa rekla pediatrinja v P da je vidla malo novorojenčkov da so se toliko zredili v 4 dneh ker je imel ob odpustu 140 g več ko porodne teže. prejšni teden je pa imel že 4050g [sm=smiley36.gif]
sem pa presenečena kako so v NM babice in sestre na oddelku zelo prijazne ker so mi vsi govorili da kako so nesramne. imela sem pa eno babico Natašo. kaj pa ti dansas?

in kako preživljate te dane z vašimi malčki ko je tako vreme? mi smo počivamo pa se stiskamo [sm=smiley36.gif]
Pia* -> RE: Oktobrčki 2016 (7.11.2016 11:22:37)

Ribica moja je se danes vsa pikasta in rdeca. Pediatrinja je rekla, da se koza cisti in naj za 1x z nicemer ne mazem. Razno ce bo trajalo se dolgo potem naj prideva po kremo. Mi2 imava 1.12 pregled in do takrat bom pocakala potem bomo pa videli.

Dansas meni so se jajca tako zamerila v nosecnosti, da jih ze od aprila ne jem. Sploh jih ne morem mi gre na bruhanje. Mlecnih izdelkov pa najvec sira in pa kaksni namaz. Ampak mi smo imeli v P zelo veliko mlecnih izdelkov. Vedno za zajtrk potem pa skoraj se za vecerjo.

Mi imamo pa slikanje kolkov v petek. Dansas kaj to pocnejo z otrokom? Je proces mucen ali je tako, da lahko otrok celo prespi zraven? Malo racunam, da bi se najedle predno gremo v bolnico. Voznje imamo itak 30min tako, da Pia bo ze 3x zaspala v avtu[sm=smiley36.gif].
Upam, da bo vse ok. Ker mi smo imeli siroko povijanje samo 6dni, ker ko je prisla patronazna je rekla da dovolj z sirokim povijanjem, da mora otrok gibati nogice. Je bilo pri vas enako ali se katera povija siroko?

Nastja fino, da si se javila, sploh pa super, da se tako redite[sm=bravo.gif]. Tudi jaz upam, da bo kmalu bolje. Sedaj smo se podporno blazino kupili, da jaz vsaj za kaksno minuto zaprem oci in se malo spocijem, ker prvo noc niti ocesa nisem zaprla tako me je bilo strah.
Mi smo notri in se crklamo. mi2 sva sami tako, da ko je pia pokonci se zabavava kar na postelji imam lezalnik za njo in jo dam notri. Ko pa mala zaspi pa hitro laufam prati, likati ( se nikoli nisem bila tako disciplinirana z likanjem, vcasih sem imela gore cunj prednjo sem se spravila likati, sedaj likam sproti), kaj si skuham, pospravim pa je dan naokoli ( seveda vsega tega ne morem narediti na 1x ampak na obroke).

Jaz Pio kopam vsak drugi dan. Tisti, dan ko pa jo ne jo pa z krpico in vodo lepo celo prebrisem. Sampon pa uporabljava 1x na teden ostale dni samo voda. Ali jih vi veckrat? Meni je patronazna rekla, da naj kar vsak dan. Vredu poleti, ko je vroce ampak sedaj cez zimo jo jaz ne bom vsak dan. No razno ce nam drekec pokuka iz planicke potem pa tako ali tako nimas kaj kot kopanje. Sem pa prav presrecna, da uziva v vodi, da nimamo se tukaj joka tako kot ga imamo pri oblacenju.

Uf se to moram povedati. vceraj sem si glavo fenala in je mala sama od sebe zaspala, ko sem fen ugasnila se je zbudila in zacela dreti. Sem prav na youtube nasla zvok fena in pri nas uzge. Ponoci je v 3minutah spala[sm=bravo.gif]. Zjutri sva se previjali sem ji ga prizgala
Je bila cisto tiho in gledala okoli. Upam, da ni samo muha enodnevnica [sm=smiley36.gif]
Pia* -> RE: Oktobrčki 2016 (7.11.2016 11:51:38)Ribica moja je se danes vsa pikasta in rdeca. Pediatrinja je rekla, da se koza cisti in naj za 1x z nicemer ne mazem. Razno ce bo trajalo se dolgo potem naj prideva po kremo. Mi2 imava 1.12 pregled in do takrat bom pocakala potem bomo pa videli.
Kako odreagira vasa stirinozni prijatelj na malo? Pri nas, ko se Pia joka se še ona. Potem pa mirim obe. Do male je pa prijazna pride in jo pogleda no seveda bi jo polizala, ce bi ji dovolili drugace pa nic ljubosumja ne zganja. Dajem pa tudi njej pozornost pa vedno gre z nama na sprehod. Ce zakljucim dobi veliko vec priboljskov kot jih je prej, ker se meni smili, da se ne ukvarjam celi dan samo z njo. Mi jo pa soseda vsak dan vzame, da se z njenim psom igrata in pozno popoldne pripelje nazaj. Tako, da sem srecna za tako super sosedo, da mi animira psa.
Dansas meni so se jajca tako zamerila v nosecnosti, da jih ze od aprila ne jem. Sploh jih ne morem mi gre na bruhanje. Mlecnih izdelkov pa najvec sira in pa kaksni namaz. Ampak mi smo imeli v P zelo veliko mlecnih izdelkov. Vedno za zajtrk potem pa skoraj se za vecerjo.

Mi imamo pa slikanje kolkov v petek. Dansas kaj to pocnejo z otrokom? Je proces mucen ali je tako, da lahko otrok celo prespi zraven? Malo racunam, da bi se najedle predno gremo v bolnico. Voznje imamo itak 30min tako, da Pia bo ze 3x zaspala v avtu[sm=smiley36.gif].
Upam, da bo vse ok. Ker mi smo imeli siroko povijanje samo 6dni, ker ko je prisla patronazna je rekla da dovolj z sirokim povijanjem, da mora otrok gibati nogice. Je bilo pri vas enako ali se katera povija siroko?

Nastja fino, da si se javila, sploh pa super, da se tako redite[sm=bravo.gif]. Tudi jaz upam, da bo kmalu bolje. Sedaj smo se podporno blazino kupili, da jaz vsaj za kaksno minuto zaprem oci in se malo spocijem, ker prvo noc niti ocesa nisem zaprla tako me je bilo strah.
Mi smo notri in se crklamo. mi2 sva sami tako, da ko je pia pokonci se zabavava kar na postelji imam lezalnik za njo in jo dam notri. Ko pa mala zaspi pa hitro laufam prati, likati ( se nikoli nisem bila tako disciplinirana z likanjem, vcasih sem imela gore cunj prednjo sem se spravila likati, sedaj likam sproti), kaj si skuham, pospravim pa je dan naokoli ( seveda vsega tega ne morem narediti na 1x ampak na obroke).

Jaz Pio kopam vsak drugi dan. Tisti, dan ko pa jo ne jo pa z krpico in vodo lepo celo prebrisem. Sampon pa uporabljava 1x na teden ostale dni samo voda. Ali jih vi veckrat? Meni je patronazna rekla, da naj kar vsak dan. Vredu poleti, ko je vroce ampak sedaj cez zimo jo jaz ne bom vsak dan. No razno ce nam drekec pokuka iz planicke potem pa tako ali tako nimas kaj kot kopanje. Sem pa prav presrecna, da uziva v vodi, da nimamo se tukaj joka tako kot ga imamo pri oblacenju.

Uf se to moram povedati. vceraj sem si glavo fenala in je mala sama od sebe zaspala, ko sem fen ugasnila se je zbudila in zacela dreti. Sem prav na youtube nasla zvok fena in pri nas uzge. Ponoci je v 3minutah spala[sm=bravo.gif]. Zjutri sva se previjali sem ji ga prizgala
Je bila cisto tiho in gledala okoli. Upam, da ni samo muha enodnevnica [sm=smiley36.gif]

Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (7.11.2016 12:57:07)

Dansas, kje pa, ti časi samo spanja in prehranjevanja so nepreklicno mimo. [sm=smiley13.gif] Danes je bila grozna noč, zaspala je ob enih ali kdaj, ob štirih je pa že piskala v posteljici, ampak je duda zadostovala, pa ob petih tudi, ampak to je pomenilo, da sem bila na "stand by", če bo jokala in bo treba vstat in nahranit. Tako da sem bila potem pokonci od 5:30 pa do 7h, ko je mož prevzel, ker je itak moral it v službo, meni pa še en čas ni uspelo zaspat, potem sva pa spali do 10:30 in se mi zdi, da je pol dneva šlo mimo. Zdajle sem šele zajtrk pojedla. Jo bom pa kljub dežju dala v voziček in šla do trgovine, ker rabim nekaj za kosilo, saj imam dežno prevleko, bo že preživela.

Krči - zadnja dva dni je bolje, jih čez dan praktično ni, samo zvečer malo. Ji pa ne dajem več nobenih kapljic proti krčem, ker je bolje brez njih. Če že, 10-20 ml komarčkovega čaja, ki ga tako ali tako ven pljuva, ker ga očitno ne mara - kdo bi ji zameril, meni je tudi zanič, samo jaz si dam vsaj sladkor noter, pa je za preživet nekako. En dan, ne vem več kater, so mi skoraj vsi enaki, je bilo pa grozno, dve uri skoraj je jokala.

Kopanje - kopamo jo vsak dan, razen zdaj je en dan nisva, ker je spala in se zbudila 21:30, to je pa prepozno za kopanje. Milimo jo pa enkrat tedensko, edino glavo dvakrat, ker ima tako dolge lase.

Široko povijanje - nikoli je nismo povijali široko, v LJ P je praksa, da se ne povija široko, že nekaj let ne. Če je kaj očitno narobe, pa tako že pediatri tam vidijo in so postopki najbrž drugačni.

Pes - zaenkrat vse ok, ni nekaj blazno ljubosumna, včasih pride zraven, ko dojim in hoče, da jo božam, pa to pač ne gre. Včasih gre potem stran, včasih se pa uleže zraven. Zadnjič smo se vse tri crkljale, pes je zaspal na mojih nogah, otrok pa ne. [sm=smiley36.gif]

Upam, da je tole nespanje danes samo njeno darilo za prvi mesec in da bo kaj bolj podoben ritem prejšnjemu. Ji skoz govorim, ko ne spi, da naspana mami je srečna mami in srečna mami je srečen otrok. Pa se mi zdi, da je ne gane kaj dosti. [sm=smiley36.gif] Danes imam bolj slab dan, potem sem pa še v dvomih, če je ok, da je ne vzamem vsakič v naročje, če je ne crkljam skoz ipd., po drugi strani pa nočem, da je skoz po rokah, ker potem nič ne morem naredit. Ok, posodo že lahko skoraj vso z eno roko pospravim, samo za jest si pa malo težje vzamem.

Nastja super, da si se javila! Lepo napreduje tvoj fantek. [sm=smiley1.gif] Midve v takem drekastem vremenu ne počneva nič pametnega, skušam jo uspavat pol dneva.

Aja, sem pa včeraj ugotovila, da ima moj mož bolj slab spomin in da velike otroke očitno dela - njegov tavečji je imel ob rojstvu še 200 g več kot E., tako da sem potolažena, da ni najtežja v familiji in da ni težja od fantov [sm=smiley36.gif]
nastja1 -> RE: Oktobrčki 2016 (7.11.2016 13:28:41)

pia: potem je pri tebi tako nekak ko pri meni. ko Teo malo zaspi, letim pospravit, naslednjo rundo ko spi speglam, potem južno skuham... [sm=smiley36.gif] moj je tudi bolj malo doma ker dela po 12 ur na dan, 4 dni na teden. mi kar pimankuje spanca sploh te krčki zvečer, in potem še vjutro... [sm=smiley19.gif]

u pia to sm pa slišala glih včeraj da fen uspava. danes zvečer bomo vsekakor sprobali [sm=smiley17.gif] lepo pa da tvojo uspava.

ribica lepo da so se pri vas krčki vmirili. upam da bo tako ostalo. [sm=smiley1.gif] hehe dober pregovor imaš ta za srečna mami, srečen otrok [sm=smiley36.gif] sej je res.. ja težko je tako sama ampak treba si vzet tudi kako minutko zase. [sm=smiley1.gif]

kako pa izgleda prvi pregled pri P? mi ga imamo čez en teden. kaj morem kaj posebnega sabo vzet razen materinske knjižnice?

pa veliko crkljanja in počivanja z vašimi pikicami na tako grdo jesensko vreme... [sm=smiley1.gif]
dansas -> RE: Oktobrčki 2016 (7.11.2016 16:08:40)

O, nastja, welcome back [sm=smiley36.gif]. Lepo, da sem te na forum zbezala [sm=smiley36.gif].
Babica Nataša - a je to ena taka malo bolj močna, rjave lase, mislim da ima očala? Če misliva isto, se mi je zdela zelo prijazna. Pri tazadnji hčerki je bila v drugi izmeni, ko sem že rodila. Jaz sem pa imela dve blondini [sm=smiley36.gif], Jelka in mislim da je druga bila Tanja - obe super. Nasploh imam z babicami v Nm lepe izkušnje (z zdravniki malo manj), medtem ko so sestre na oddelku načeloma tudi fajn, se pa tudi najde kaka izjema - odvisno verjetno tudi od dneva [sm=smiley36.gif].
Lepo, da niste imeli problemov z zlatenico [sm=smiley20.gif].

Pregled pri P - si zamešala s pregledom pri G? Tam rabiš materinsko in tvojo odpustnico, za pregled pri P pa otročkovo odpustnico in zdr.izkaznico.

Pridne ste, ko toliko stvari zraven svojih otročkov opravite. Saj sem se že hvalila kaka gospa sem jaz [sm=smiley36.gif]. Mi ni treba nič delat razen za tamalega skrbeti. Likam pa ne niti takrat, ko bi sicer lahko (razen v nujno nujnih primerih :). Ko obešam perilo, ga stresem, pa pogladim ko zlagam in to je to [sm=smiley1.gif].

Včeraj sem ga napakirala za sprehod, pridem ven in se ulije. Sem se vseeno malo s psom ubadala in je ta čas nehalo padat. Je sledil drugi poizkus sprehoda - uspešen samo do polovice. Drugo polovico sprehoda sem namreč domov tekla, ker se je spet ulilo [sm=smiley36.gif]. Mogoče bom pa tako vsaj kile prej dol spravila. Sem se kar nekaj začela redit - mi grejo samo sladkarije po glavi [sm=smiley29.gif]

široko povijanje in slikanje kolkov - pri nas že v P slikajo kolke in ne vem sicer kakšen rezultat mora zdaj bit, da ti rečejo, da moraš široko povijat. Mislim da mora bit 1B, 1B. Včasih so že za 1A, 1B predpisali široko povijanje. Naš je imel 1A, 1A, tako da nimamo teh skrbi. Pia, pri nas nas na drugo slikanje naročijo šele ko so stari 4 mesece, zato jaz sploh še nisem nesla napotnice na pediatrijo [sm=zmeden.gif] Drugače pa nič takega - dajo ga na en bok in slikajo, pa na drugega in tudi slikajo. Vse skupaj dokaj hitro, če so otročki mirni, ker morajo biti kako čim bolj pri miru. Če pa ravno jokajo in so razdraženi, pa rečejo mami, da naj ga umirijo, da lahko slikajo - kot da pritisneš na popek in evo, že so mirni [sm=smiley36.gif]. (Ne bi bilo slabo ;) Se pa zna zavleči zaradi čakanja v čakalnici na slikanje in na rezultate...

kopanje - potem smo mi pravi packoni [sm=smiley22.gif]. Do zdaj sem ga samo 2x, tudi umivam ga ne vsak dan - razen rite. To pa večkrat na dan [sm=smiley36.gif]. Se mi zdi, da v tem vremenu (ni ravno neke sparine) pri tako majhnih otrocih ni neke strašne potrebe. Zdaj pa, ko je prehlajen, se pa že zaradi tega ne kopamo
dansas -> RE: Oktobrčki 2016 (7.11.2016 16:42:38)

še to sem mislila - spomin možakarjev: to, da pozabi koliko kil je imel otroček pred 10 in več leti se mi ne zdi nič posebnega - čisto v normalnih okvirjih moškega spomina [sm=jezicek.gif]. Bi mogle videt izraz na obrazu mojega, ko ga je babica pri izpolnjevanju obrazcev kako uro po porodu vprašala, kdaj so se ostali otroci rodili. Saj ga moram pohvaliti, je za vse prav povedal - ampak šele po tehtnem premisleku [sm=jezicek.gif]. No, konec koncev, so pa to le trije datumi, pa še ženin rojstni dan si je fino zapomnit, pa obletnico je tudi fino držat v glavi. Koliko enih podatkov v taki veliki družini [sm=smiley36.gif]
Pia* -> RE: Oktobrčki 2016 (7.11.2016 17:28:59)

Dansas mi smo na kopanju, ker jo potem hitro zmanjka [sm=smiley36.gif]. Moj je zacel prakticirat kopanje vsak 2dan se ko sem jaz bila lucirana samo na posteljo. Jaz pa sem potem ta tempo nadeljevala.
Sedaj bi jo lahko vsak dan (vsaj glavo), ker ima temenca in jo z mandljevin oljem mazem. Sicer ima cist malo ampak vseeno so. To olje mi pa smrdi.
Ti samo uzivi kot gospa jaz sem ti fous ampak pri tako velik druzini kot jo imas ti pa ti full privoscim, da imas pomoc.

Nastja potem imava mi2 doma kar podobne situacije. Moj je tudi odsoten vec kot prisoten. Sedaj, ko pa bo hisa za dokoncati bom pa mali kazala njegovo sliko, da bo vsaj videla kdo je foter[sm=smiley36.gif].

Pri nas je prvi pregled izgledal tako.

Sicer ne mores verjeti ampak na uro sva bili poklicani notri.
- slecti do bodija za tehtanje.
-zdravnica jo je pregledala (srcek, useska, usta...)
- neke finte je na njej delala, ce ima reflekse.

Cel kup podatkov je potrebno povedati tudi ocki jih zanimajo od poklica do kje je zaposlen. Rojstni podatki.
Dobis tako lustno knjizico, ki jo nosis sabo na preglede, ker pisejo mere notri.
Rabis pa odpustnico iz porodnisnice za malo. Zdravnisko kartico (Pia je se nima sva dobili potrdilo). Do 60dni pa lahko tudi z mamino kartico.

Jaz imam naslednji teden pregled zame. In mislim, da ne bom sla. meni se sivi hodijo ven in se mi glih zmesa, da bi mi kdo spodaj saril. Bom malo se pocakala in sla kasneje. Toliko da se vse skupaj malo umiri.

Punce ste ve vsak dan zunaj z malimi?
nastja1 -> RE: Oktobrčki 2016 (7.11.2016 17:47:55)

dansas ja pravo misliš. ona me je tolažila da je ona rodila dvojčice da nje je bilo še težje [sm=smiley36.gif] ja jaz ko sem rodila, je bila ura glih 5.51 in je ona šla potem domov, potem so pa prišle neke mlade babice blond, tudi zelo prijazne [sm=smiley1.gif] ja je bil pa en zdravnik pa adijo pamet. ko so se mi začeli popadki na 3 min pa je rekla babica da če me bo pregledal, pa mi je rekel da naj ga ne kličemo prej če nebojo popadki na 2min pa je obe grdo pogledal pa šel. katastrofa.

hehe ja oh te sladkarije. pri nas jim tudi nebo rok potekel sigurno [sm=smiley36.gif]

pia ja potem nam ni lahko [sm=smiley36.gif] ojoj jz samo upam da nebo predolgo trajal pregled, ker se naš začne kr fajn dreti če je lačen. ker včasih če jesti tudi na uro, uro in pol [sm=jezicek.gif]

jaz sem šla do sedaj samo 4x na sprehod ko je bil sonček. sedaj ko je dež pa vetrovno si pa še ne upam iti, čeprau imam zimsko vrečo. nočem da mi zboli ker pri nas so vsi doma bolani. obe sestre z družinami. tako da se bolj notri držimo [sm=smiley1.gif]
Ribica ** -> RE: Oktobrčki 2016 (7.11.2016 21:24:02)

Mi gremo vsak dan ven, če le ne dežuje, tudi danes sva šli, sicer samo do trgovine tu blizu, pa potem okrog blokov in po drugi strani nazaj domov, ne vem, če je bilo vsega skup za kilometer. Malo je rosilo, samo je tamala tako v vozičku pod streho in tisto prevleko od košare, vmes sem sicer skušala navlečt dežno prevleko, pa sem jo kmalu dol dala, ker je nekaj jokala in nisem mogla drugače dude popravit.

Meni so rekli za pregled pri pediatru še, da rabiva 2 tetra plenici s sabo, zdravstveno je pa že dobila. Še osebno ji moram it delat, še prej pa jo slikat, ker bi rada šla v Avstrijo 😀

Aja, to sem še hotela pri sprehodih napisat, pa pišem prek telefona - mi gremo ven, če ne dežuje oz ni megle (kar je v LJ redkost v tem letnem času) oz ko se ta dvigne. Saj tamalo se obleče, streho ji dam gor od vizička, da ji ne piha, pa je. Zunaj vedno spi (in naj tako ostane, da se ne bi še to spremenilo, prosim). Meni pa tudi paše se malo preluftat. Včeraj smo zamudili brezdeževno vreme, ker je mož skoz govoril, da bo vsak čas pa ful deževalo. Sem bila pa vsaj s psom 15 min zunaj.

Prej smo imeli babice na obisku, ker ima en mesec, sta obe ji nekaj prinesli. V Baby center pa sploh ne smem it več, ker imajo tako lepe cunje, jaz pa polno omaro. :( samo nimajo v vseh trgovinah teh ta lepih oblačil, samo testno v nekaterih - cool club je znamka, se mi zdi.

Sem hotela napisat, da mala spi že, pa ravno joka. :) mislim, da oči ne bo zadostoval :)
dansas -> RE: Oktobrčki 2016 (8.11.2016 13:50:19)

nastja, saj še boljše, da te zdravnik ni pregledal - znajo bit taki grobijani. Ko je mene zdravnik pregledal koliko sem odprta, sem mislila, da bom do stropa skočila, tako brez občutka je bil. Ko me je pa babica pregledala, pa sploh čutila nisem. Tako, da kar se mojih izkušenj tiče, ne bi nikoli imela moškega ginekologa. Niso vsi poklici za oba spola...
Si bila v sobi z dvema ali tremi posteljami? So sedaj jaz sploh nisem vedela, da sobe z dvma posteljama sploh obstajajo. Je bilo fino imet samo eno cimro. In sem najprej mislila, da imam tebe za cimro, ker ji je bilo ime Nastja [sm=smiley36.gif], potem sem jo pa previdno vprašala iz kje je in sem hitro videla da to nisi ti [sm=jezicek.gif].

Na sprehod greva pa midva vsak dan že od prvega dneva kar sva domov prišla, če le vreme dopušča. Zmoti naju dež in megla, mraz in veter pa niti ne. Takrat ga zavijem v boba wrap in mu samo nosek ven gleda. Me je že veliko ljudi vprašalo, ko sem ga imela tako zavitega, kdaj bom rodila [sm=jezicek.gif]. Ja, sem si mislila, a tako zgleda 11 mesec ?[sm=smiley36.gif]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>