PRODAM PROGESTERON V INJEKCIJAH - ZA IVF POSTOPEK NAMESTO ESTIME (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo



Sporočilo


Sonček15 -> PRODAM PROGESTERON V INJEKCIJAH - ZA IVF POSTOPEK NAMESTO ESTIME (13.1.2017 14:11:08)

Pozdravljene vse IVFjevke,

prodam dve škatlici (v vsaki je 7 ampul) progesterona na vodni osnovi v ampulah, ki se ga aplicira subkutano (vbrizga v trebuh), ki sta mi ostali od uspešnega postopka. V Nemčiji, Češki republiki, na Madžarskem,… se ta progesteron trži pod imenom Prolutex, v Italiji pa pod imenom Pleyris (proizvajalec IBSA). Kupila sem ga v lekarni na Opčinah, rok uporabe je 11/2017, cena za škatlo je 39€. Injekcije in igle, ki jih potrebujete za vbrizganje progesterona, podarim.

V tujini (drugih evropskih državah) se v IVF postopkih progesteron na vodni osnovi, ki se ga vbrizga v trebuh, uporablja že kar nekaj časa, v Sloveniji v IVF postopkih žal še vedno predpisujejo le vaginalete (Estima). V navodilih (nemška: http://www.ibsa.ch/de/produkte/prolutex ... ation.html ) je navedeno, da se zdravilo Prolutex oziroma Pleyris uporablja v postopkih oploditve z biomedicinsko pomočjo pri ženskah, ki potrebujejo dodatni progesteron in ne morejo uporabljati oziroma ne prenašajo dobro vaginalnih preparatov.
Meni je uspelo zanositi in donositi (predvideni datum poroda čez 6 tednov) v petem IVF postopku, prej sem vedno zanosila, a tudi hitro splavila. Vaginalno vstavljanje progesterona mi je povzročalo močna vnetja materničnega vratu, ki so napredovala v redne krvavitve iz materničnega vratu ob jemanju Estime vaginalno. Te krvavitve so bistveno poslabšale absorpcijo progesterona skozi nožnico (»odnašanje« progesterona iz nožnice, še preden se je uspel absorbirati). Ali je tokrat uspelo samo zaradi uporabe progesterona v injekcijah, ne bom vedela, a mislim, da je odigral pomembno vlogo.
Lahko pošljem po povzetju ali se dogovorimo za osebni prevzem. Če bi katera želela več informacij, mi lahko piše na ZS.




buba85 -> RE: PRODAM PROGESTERON V INJEKCIJAH - ZA IVF POSTOPEK NAMESTO ESTIME (27.3.2017 3:58:04)

Pozdrav. Ce se imate injkekcije progesterona jih odkupim. Prosim pisite mi na email bergauer.mateja@gmail.com lp




Stran: [1]