Klomifen (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega članaSporočilo


Katte -> Klomifen (18.4.2018 17:55:43)

Je slučajno kateri ostal klomifen in ga je pripravljena prodati?
madjanca -> RE: Klomifen (21.4.2018 12:07:27)

Upam, da ne...
Katte -> RE: Klomifen (21.4.2018 14:09:13)

A ja? Si proti temu, da se uporablja od drugih zdravila in brez zdravniškega nadzora? Jaz tudi. Ampak sem obupana...
madjanca -> RE: Klomifen (21.4.2018 16:19:35)


IZVIRNO SPOROČILO: Katte

A ja? Si proti temu, da se uporablja od drugih zdravila in brez zdravniškega nadzora? Jaz tudi. Ampak sem obupana...


Zal ne morem reci, da podpiram jemanje hormonskih tablet brez zdravniskega nadzora... ce pa z vasim ginekologom ne prideta do skupnega jezika se obrni na drugega ginrkologa, saj je izbira zdravnika tvoja svobodna izbira.

Naj ti povem, da tocno vem kako ti je. Ginekologinja ni imela posluha za moje tezave in se celo napacna zdravila mi jr dala (taka, ki bi lahko poskodovala plod ce bi zanosila)... menjala sem zdravnico, druga pa me je temeljito pregledala in predpisala hormonsko terapijo, ki je bila primerna zame in moje stanje.. v roku 3m od zacetka jemanja sem zanosila.

Katte -> RE: Klomifen (21.4.2018 19:54:39)

Imam super G, ampak imam svoje razloge za to, da iščem pomoč na ta način in ne bi o njih razlagala na javnem forumu. Vem, kaj delam in vem, kaj tvegam.
madjanca -> RE: Klomifen (21.4.2018 22:17:56)

No ce imas super ginekologinjo, ti bo verjetno rade volje pomagala do klomifena in to zastonj.

V vsakem primeru pa ti zelim le vse najboljse [sm=pikapoka2.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif]
Jetkarmak00 -> RE: Klomifen (23.4.2018 21:20:58)

Katte jaz ti lahko dam estimo, če ti bi kaj pomagalo?
Mi je estima odveč in je ne potrebujem.

Madjanca tebi pa oprosti, ampak takih komentarjev ti sploh ne bi bilo treba pisati.. V stiskih vsak išče pomoč in ni nič spornega pač vprašati, če ima kdo slučajno pač odveč nekega zdravila. Sploh katte, ki je imela že tako slabe izide kakršne dvomim da si imela tudi ti.. Zato ti katte še toliko bolj privoščim uspeh in da bi pojedla vsaaaa zdravila, če bi le kaj pomagalo.. In kako si drugače? Delata še kaj na plusku?? :) srečno!! :)
Katte -> RE: Klomifen (24.4.2018 8:34:38)

Hvala, Jetkarmak00. Estime ne rabim, hvala za ponujeno.
Ja, želim si še pluska, moj dragi se sicer boji, da bi se zgodba iz prejšnje nosečnosti ponovila, ampak ne uporabljava nobene zaščite, tako da vsaj dopušča možnost. Je pa brez teblet res praktično nemogoče, da bi uspelo, ker sem že 6 let nazaj imela FSH 23 (povišano je že čez 10) in sta moja otroka že tako medicinska čudeža.
Res upam, da mi je namenjen še eden, do G pa zaradi tega ne bom več šla.
Jetkarmak00 -> RE: Klomifen (24.4.2018 8:46:43)

Saj pravim.. Res razumem take kot si ti.. In podobne, ki imajo podobne situacije.. Saj vem.. Kaj pa če bi šla v postopek? Že zaradi jajčec (slabše kakovosti) in ti bodo oni tam pač vstavili in oplodili jajčece? Si razmišljala kaj v tej smeri. Bom vprašala eno kolegico, če ima mejbi kaj klomifena in če ima ti sporočim :) koliko si že stara drugače? Mal sm pozabila :) hehe.
Katte -> RE: Klomifen (24.4.2018 9:12:39)

Ne, nobenih postopkov, sva na tem, da če bo, bo. Stara bom 40 čez par mesecev. Za prvega sva že gledala možnosti donirane celice, pa je potem uspelo v prvem krogu klomifena.
Jetkarmak00 -> RE: Klomifen (24.4.2018 12:20:17)

Ja razumem ja, če uspe po naravni poti. Malo ti že tik taka ura, tako da bi bilo najbolje če bi dobila klomifen in upala na tak uspeh kot v prvo. V italiji ga drugače prodajajo brez receptam to vem ker sem čisto blizu meje z italijo in sem šla preverit dva meseca nazaj za estimo tja ki jo tudi dobiš brez recepta..odvisno iz kje si.. Ce si blizu meje se mogoce zapelji do tja. Drugace pa kot ze receno bom prasala mal okrog ce ima kdo mogoce kaj.. Ce mi uspe kaj dobiti..
A pa imas M se redne? Zaznavas ovulacije, jih imas?
Katte -> RE: Klomifen (24.4.2018 14:42:20)

Ja, O in M redne, vse BP. Verjetno je problem kakovost jajčec, zaradi česar je potem bolj pogost splav ali napake na plodu, tudi če uspe zanositev.
madjanca -> RE: Klomifen (24.4.2018 19:20:55)

Mogoce si narobe razumela... seveda ji zelim vse dobro in uspesno. Ampak se vedno bom mnenja, da se taka zdravila jemlje pod zdravniskim nadzorom, da spremlja stanje in da ne naredimo nasprotnega ucinka z nepravilno uporabo tablet.
Jetkarmak00 -> RE: Klomifen (24.4.2018 19:48:14)

Hm. Ja verjetno je potem res ja.. Slaba kakovost.. Ampak če je lansko leto uspelo.. Bo tudi letos sigurno. Mogoce le hitreje z uporabo klomifena.. A do ginekologinje pa res ne bi bilo mogoče dobiti? Mogoce bi blo tko najhitrej ravno zato..se sreca da imas vsaj redne ovulacije in cikluse.
Madjanca.. Mislim da si vseeno klomifen ne zasluzi tooooliko spotikanja kot omenjaš.. Tudi takega komemtarja pač mislim da se ne splaca niti pisati.. Pac ti si takega mnenja.. Kar pa ce eden to napise imam jaz osebno obcutek da se zeli samo kregat.. Napisala je ce ima kdo klomifen, in ne kaj koga zanima o jemanju klomifena in trzenju drugih. Pa nevem sicer zakaj ne bi privoscila tudi da bi jih jemala, ce je revca ze skoraj 40, obupana in si zeli otrocka se enkrat.. Oprosti ampak ni to nekdo ki ima se veliiiko let pred sabo in upanja.. Meni lahko ocitas zaradi estime, ki sem jo jemala cisto pred sploh prvim poskusanjem in si unicila cel ciklus.. Pa sem vseeno prezivela..
Allstar -> RE: Klomifen (25.4.2018 7:22:44)

Jetkarmak, razumem Katte popolnoma, tudi pogovarjali sva se in dala sem ji kar sem imela.

Ne napadaj pa madjance, punca je na forumih že več let, vedno prijazna in z dobronamernimi nasveti. Tudi ta je bil dobronameren. Katte že pozna jemanje in tudi že ve odziv svojega telesa na tablete, če ne bi poznala, ji jaz ne bi dala tablet nikoli! Pa bi lahko bila obupana 30, 40 ali 50 letnica. Te tablete so lahko zelo nevarne, če jih ne jemlješ po zdravniškim nadzorom. Lahko pride do hiperstimulacije, ki pa je lahko huda zadeva, sploh če nisi takoj pri zdravniku (bruhanje, začasna odpoved ledvic, torzija jajčnikov, tromboza,.....). Ni se za igrat. In madjancin komentar je bil več kot na mestu.
Kot sem rekla, Katte pozna odziv svojega telesa na te tablete, forum pa je javen, ta komentar lahko prebere veliko punc, ki vidijo da to ni kaj takega in gredo po klomifen v Italijo, na koncu pa se jim lahko tako zakomplicira, da ostanejo brez jajčnikov. Ne tega spodbujat na javnih forumih.
Katte -> RE: Klomifen (25.4.2018 7:55:51)

No, nisem hotela sprožiti takšne debate [sm=smiley1.gif].
Seveda verjamem, da mandjanca ni hotela nič slabega in nič nisem zamerila. Je super punca in jo spoštujem. Sem napisala, da se strinjam z njenim razmišljanjem. Sem pa tudi sama že oddajala klomifen, progesteron, O in N teste, ko jih nisem več rabila.
Pač priznam, da se v tem ne držim svojih načel.
Zelo sem hvaležna Allstar za Femaro, ki sem jo porabila ta mesec, na ZS mi je pa odgovorila še ena in mi poslala (skoraj) eno tablico klomifena. Upam, da bo zadoščalo.
Jetkarmak00 -> RE: Klomifen (25.4.2018 8:14:52)

Allstar, Katte je napisala, da je klomifen že jemala..
Uglavnm, katte super :))) tudi jaz sem vprašala kolegico in je rekla da bi ga nekaj lahko dala ampak zdaj če ga imaš bom prišparala za katero drugo.. Vidim da ga tajaaaaa al nekaj podobnega tudi išče. Katte se tipkava, ne bom pozabila na to, da te vprašam za uspeh! :)) držim pestkee močno :) [sm=smiley1.gif]
Jetkarmak00 -> RE: Klomifen (25.4.2018 8:39:41)

Allstar, kaj pa je točno hiperstimulacija? Na internet sem šla gledat pa mi ni nekaj dosti jasno napisano.... Nekaj da v bolnišnici merijo vitalne funkcije ipd? [sm=zmeden.gif] sprasujem zato, ker me zabimajoo take stvari, pa da bom še to vedela[sm=smiley1.gif] :))
Katte -> RE: Klomifen (25.4.2018 8:50:49)

Na kratko.
To pomeni, da jajčniki preveč reagirajo na stimulacijo s hormoni, se povečajo (lahko pride tudi do zasuka), nabira se voda v trebušni votlini ali celo v prsni votlini, lahko tudi umreš.
madjanca -> RE: Klomifen (25.4.2018 16:06:49)

Allstar in katte.. zelo sem vesela, da sta iz mojih komentarjev razbrale, da zelim le dobro in popolnoma nic slabega.

Katte, zal nisem vedela, da si s klomifenom ze srecala in ga poznas. Sedaj, ko sem spoznala delcek tvoje zgodbe mi je tocno jasno, zakaj ga zelis in te tudi razumem. Mogoce sem se malce narobe izrazala ampak zal sem ze bila prica debatam, ko so punce zelele klomifen le zato, ker so slisale, da je nekaterim uspelo z njim, brez da bi sploh vedele kaj klomifen je, kaj je njegova naloga in predvsem kako ga jemati. Tako kot je pac z vsemi hormonskimi zdravili. Sama sem dosti jemala Dabroston in imam doma zalogo, poleg pa imam navodila mojega ginekologa (koliko tablet na dan, kateri dan ciklusa, koliko dni zaporedoma itd.). Tudi ti ves, glede na to da si ze jemala klomifen, kako ga jemati.. ne moremo pa reci tega za eno dekle, ki prek neta kupi zdravilo in se z zdravnico o tem ne pomeni.

In niti pod razno nisem na forumih, da bi se prickala. Trudim se tudi, da sem v razpravah nekonfliktna ter pozitivna in se bom trudila se naprej.

Kot pravis, si klomifen dobila (mogoce pa je tvojo objavo videlo vec punc, ker smo s komentiranjem dvigale temo in se je s tem nasla ena, da ti pomaga ;) ). Drzim pesti, da bo uspesno in javi se kaj [sm=smiley27.gif]
Katte -> RE: Klomifen (25.4.2018 16:28:32)

[sm=smiley1.gif]
Pa mogoče bodo videle tudi tiste, ki bi to jedle kot bonbone in razumele, da to ni šala, da so lahko resne posledice, če jemlješ nenadzorovano.
Inti3 -> RE: Klomifen (5.2.2019 12:14:49)

Jaz imam klomifen ki ga nisem rabila. Prodam.
Galčica -> RE: Klomifen (31.5.2019 20:13:17)

Jaz bi ga kupila. Upam,se bos videla moje sporocilo
Stran: [1]