Pralne plenice - kako naj se lotim v praksi? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Vse o pralnih plenicahSporočilo


Umma3 -> Pralne plenice - kako naj se lotim v praksi? (29.5.2018 8:30:06)

Ejla, razmišljam o pralnih pleničkah. Trenutno uporabljamo te za enkratno uporabo, pa si zelo želim pralnih, ampak me je kar malo strah, kako naj se tega lotim. Tiste, ki jih uporabljate:
- Katero plenico uporabljate čez dan?
- Ali je potreben dodaten vložek čez dan?
- A je vedno potrebno dat čez prekrivne hlačke?
- Kaj pa ponoči - plenica +  vložek + prekrivne hlačke - bo to zdržalo mokroto?
- Ali prekrivne hlačke uporabite samo enkrat al večkrat? 
Še to me zanima - koliko plenic in vložkov je dejansko potrebno imet doma, da "ti znese", da ne pereš vsak dan (recimo na 3 dni on potem še cc 1 dan, da se posuši) - če računam pleničke za enkratno uporabo: mi jih porabimo približno 5 na dan, kar pomrni, da bi imorala imet 20 pralnih plenic in vložkov. Bi bilo to ok? Koliko pa potem prekrivnih hlačk?
Hvala za nasvete.
5ri -> RE: Pralne plenice - kako naj se lotim v praksi? (1.6.2018 9:05:39)

Žal ti ne znam svetovati, ker nisem nikoli poskusila. Čeprav se mi zdi super stvar, me je bilo vedno strah tega, da bo dela s pralnimi pleničkami preveč. Tudi sama bom vesela, če bo katera opisala svojo izkušnjo s pralnimi plenicami. Morda me prepriča, da poskusim še sama :)
kokos4 RR -> RE: Pralne plenice - kako naj se lotim v praksi? (9.6.2018 5:25:58)

Pozdrav,

Sledim temi.. nikoli nisem razmisljala o tem, ker se mi zdijo te za enkratno uporabo bolj enostavne, ampak sedaj v tej vrocini, sem pa zacela tudi sama razmisljat.o tem, ker ta plastika res nic ne diha.. bom vesela tudi jaz, ce katera pove kaj vec o tem :)
maca83 RR -> RE: Pralne plenice - kako naj se lotim v praksi? (10.6.2018 14:39:37)

Ne uporabljamo, ker smo preleni. Nekaj casa sva imela bombazne krpice namesto robckov in jih namakala v raztopini čajevca do pranja. Vecino oblacil perem na 40, krpice bi morala pa na 90. Verjetno pa z plenickami veliko hitreje napolnis stroj kot le s krpicami :) Sedaj bomo imeli dva in si ne predstavljam kje bi namakala plenicke in robcke, da jih veliki bratec ne bi nasel in se igral z njimi.

Meni te plenicke zgledajo lustno in vsekakor bolj EKO od kupov plastike, ki jo sedaj zbiramo v kosku za plenice. Ko nam enkrat pozimi niso odpeljali smeti pravocasno, smo morali dokupiti dodatne vrece pri Snagi in jih zlagali poleg do odvoza. Dobro, da je bila zima in ni smrdelo.
Stran: [1]