zaprtje pri 4 leta staremu otroku (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


biči -> zaprtje pri 4 leta staremu otroku (4.8.2019 17:55:20)

Pozdravljeni.

Naš 4 letni otrok je pogosto zaprt oz trdo odvaja blato. Izogibamo se hrani, ki zapira, je pa tako, da na žalost ne vemo točno kaj otrok v času vrtca poje oz ne vemo ali je pojedel dovolj vlaknin. Na žalost za popoldansko malico namesto sadja, jim v vrtcu ponujajo piškote, kruh, itd. Doma mu dostikrat damo malo donata, namočene slive, poje kar dosti sadja, nekaj zelenjave, itd. Ampak skoraj vedno je blato trdo. Skratka niti nebi bil problem, saj nič ne joče, je pa vidno, da se dostikrat muči in blato je zelo trdo. Vedno pove, da ga boli ritka. Skoraj vedno je prisotna tudi sveža kri. Četudi nam kdaj uspe, da ko je doma in dobi veliko vlaknin in nekako zmehčamo blato, še vedno pravi, da ga boli ritka in naj omenim, da ima zelo velik prag bolečine. Blato je tudi takrat volumensko ogromno, čeprav malo bolj mehko. Ne bi rada posegala po `kemiji` raznim praškom iz lekarne, saj baje, da se črevesje navadi in to tudi ni v redu. Pediatrinja nič kaj dosti ne komentira v zvezi s tem, pravi, da če je blato trdo je pač logično, da je lahko sveža kri. Prosim za nasvete mamice, kako se spopadate s takim problemom in ali ima kdo podobno zgodbo kako ukrepate? Ali menite, da je možno, da ima tako majhen otrok že notranje hemoroide?

Hvala.




pejka -> RE: zaprtje pri 4 leta staremu otroku (5.8.2019 2:51:42)

probajte z Macrobalance vlakninami. Prijateljica ima isto starega otroka in je imel nore težave. To mu je zelo pomagalo. Ni odvajalo ampak vlaknine. Telo se jih ne navadi. Sem ga tudi jaz
jedla in je bilo super




Lelly28 RR -> RE: zaprtje pri 4 leta staremu otroku (14.8.2019 22:12:43)

Psylliox aktivne vlaknine - kupite jih v lekarni. Tudi sama sem uporabnica kadar imam težave z zaprtostjo in so super.
Če potrebujete več vlaknin v prehrani pa lahko poskusite tudi s kokicami (specite jih doma, po možnosti z aparatom da ni maščob), sicer ne mehčajo blata ampak super očistijo črevesje brez nezaželenih učinkov.
Poročajte kako je z malčkom, držim pesti da se mu prebava kmalu uredi.




Stran: [1]