Mlada mamica (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega članaSporočilo


Srečka138 -> Mlada mamica (29.8.2019 16:15:40)

Zivjo...stara sem 20 let in ze kaksno leto sanjam o otrocku...tako zelo si ga zelim da se mi obcasno ze kar mesa. Naj povem da fanta imam ze 6 let in sva se o tem tudi pogovarjala... dva meseca nazaj sva tudi zacela delati na tem ampak nama zaenkrat se ni uspelo... za otroka imava praktico vse "pripravljeno" tako da mu sigurno nebi nic manjkalo. Uredila sva si svoje stanovanje in oba imava redni sluzbi.Nekaj let nazaj se mi je zgodilo da sem kar naennkrat ostala brez vseh prijateljev (se zdaj mi ni jasno kako in zakaj) ampak ocitno je tako moralo biti. Skratka pocutim se osamljeno zato bi rada cimprej skrbela za malo strucko. Vem da je otrok velika odgovornost ampak jaz in fant mislim da sva kar dobro pripravljena nanj.Zanima me kako v najkrajsem casu zanositi in kako skrbeti za svoje telo da bo z otrokom vse v redu. Aja pa se to v primeru da v kratkem zanosim, kdaj povedati delodajalcu za nosecnost namrec delam v trgovini kjer je premikanje robe z vozicki kar tezek zalogaj saj nimamo tistih rocnih vilicarjev...Upam da se boste znajdle iz napisanega in mi znale svetovati
Lelly28 RR -> RE: Mlada mamica (12.10.2019 21:58:54)

Pozdravljena Srečka138, glede na napisano je ljubezen, želja in finančno stanje stabilno in pripravljeno na novega družinskega člana. [sm=nosecka.gif] Glede na starost ne bi smelo biti večjih težav z zanositvijo, tako da z fantom kar veselo poskušajta in upajta, da uspe. Normalno je, da zanosiš v cca 12 mesecih, lahko takoj ali pa kak mesec traja. Vsaj 1 mesec pred zanositvijo in prve 3 mesece nosečnosti predlagajo ginekologi jemanje folne kisline. Zdravo prehrano in telesno aktivnost (če ni drugačnih navodil od ginekologa) pa skozi celo nosečnost.
Kar se tiče pa delodajalcev je ponavadi fino počakat do 3 meseca nosečnosti, ker je to najbolj občutljivo obdobje, je pa odvisno tudi od samega poteka nosečnosti. Glede tega je morda najboljše,če vprašaš ginekologa oz. kakšno sodelavko, ki je že rodila kdaj je ona povedala. So delodajalci, ki so zelo prijazni do nosečk, žal pa se najdejo tudi kakšni, ki jim ni mar zate.
Sedaj pa držim pesti, da nam kmalu sporočiš, da pričakujeta dojenčka [sm=duda.gif]
Stran: [1]