Zavzet odvetnik (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Družina in partnerski odnosi



Sporočilo


CrazyDaisy -> Zavzet odvetnik (12.2.2020 15:54:45)

Pozdravljeni.

Sicer me ne zanima dober ločitven odvetnik (še ne [sm=smiley36.gif]), iščem pa že nekaj časa dobrega odvetnika z izkušnjami s področja odškodninskega, predvsem pa medicinskega prava. Primer je večji, tožba tujega podjetja. Ne vem, ali mora zato odvetnik govoriti angleško/nemško, ali se to uredi s tolmačom. Sama jezike znam, če je potrebno.
Eden taboljših na tem področju je šel že v pokoj, zanima me v primeru da najamem Matoza - a je sploh možno priti do posveta z njim osebno, in ne katerim drugim odvetnikom iz njihove pisarne? V kolikor te sprejme na prvi posvet on sam, bi mi znal kdo svetovati koliko stane ta prvi posvet/ura, ali kakorkoli se pač temu reče? Znanec mi je rekel, da naj ne pričakujem, da bo prvi posvet stal manj kot 1000eur, ker je zelo znan, je to res?
Svetovali so mi Davida Slugo, vendar po spletu ne berem najboljših stvari o njem, saj sem zasledila članek o tem, kako sta po nepotrebnem kasirala stranko in si zviševala tarifo za nepotrebna opravila.




LoniRR -> RE: Zavzet odvetnik (30.7.2020 12:23:16)

Sam posvet bebi smel stati toliko nikoli. So odvetniske tarife. Ponavadi je prvi posvet celo brezplacen, ker se obojestransko odlocita ali nadaljujeta postopek in podpiset_a soglasje. Nvm sicer kako ima Matoz. Iz lastne izkusnje pa lahko povem, da na uvodnem sestanku mocno dvomim da bo katerakoli odvetniska druzba (malo boljsa) omogocila prvi sestanek z nekom ki ni pripravnik oz. Odvetniski kandidat. Ponavadi oni sprejemajo stranke in odvetnik nastopi kasneje ko zadeva postane resna, ler konec koncev se zato usposabljajo pripravniki. Mogoce ce izrecno izrazite zeljo... no na prvem sestanku sem podala dokaze in pospisala pooblastilo da v mojem imenu vodijo zadevo dalje. V priemru neuspeha imam strosek 150eur, v primeru uspeha pa si vzamejo procente odvisno od tezavnosti zadeve. Trenutno je zadeva pri koncu pogajanj in ce bomo sli v tozbo dalje (skoraj gotovo da ja, ker je odskodnina bistveno prenizka glede na delez krivde) potem nastanejo poleg teh procentov se dodatni stroski (taksa...). 





Stran: [1]