|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2020
7.4.2020 9:41:58   
puncka.
Aja glede poroda pa.. Jaz sem prvic poslusala samo dobre zgodbe, je pa veliko ljudi, ki rado strasi.. Pac jaz sem sla z miselnostjo, da bo vse ok, rodile do zdaj so ze vse in bom tudi jaz, pa zavedala sem se da bo bolelo in tudi je. Ampak to se vse pozabi. In ce mene vprasas je moj porod bil idealen. Tudi zdaj si zelim takega. Do zadnjega sem skoraj ostala doma in ko sem prisla v porodnisnico prakticno od sprejema pa do rojstva sta minili dve uri.

Vse je kaj si das ti v glavo in da mislis pozitivno! Itak nam bo uspelo, ze to da imamo dvojcke smo itak posebne in bomo imele tudi odlicen porod 🥰🥰

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 26
   RE: Dvojčki 2020
10.4.2020 18:00:09   
Metka234
Hehe hvala za lepe besede 😊 Upam da bo tudi drugi porod tako gladko ti šel. 


O potem mate pa res pestro leto, kar tri velike stvari na kupu. Naju tudi čez ene 3 leta čaka gradnja upam da 😁 In velika sestrica bo vse porihtala z dvojčki sigurno 😊
Rodiš lahko po mojem kjer želiš, če se naravno začne itak letiš kamor hočeš, če imaš pa napovedan cr pa pač imaš neke priprave baje tam kjer naj bi mel. Ne vem, se nekako še ne poglabljam 😃 
Komaj čakam pregled v torek, upam da lepo sorazmerno rasteta. Punčka se je premaknila bolj gor se mu zdi, fantek pa brca čisto nizko. 
Sva pa dobila voziček, cel kombi robe je bil haha. 🤦 Čakamo še posteljici. 
Kdaj imaš ti naslednji pregled?
Pa res ni nobene več z dvojčki letos 🤔

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 27
   RE: Dvojčki 2020
11.4.2020 13:23:53   
puncka.
Ja to leto je res super za nas. Pa se mož je končno napredoval, tako da bi res rekla da je to leto na vseh področjih bogato! 😊No sej gradnja se je zacela, ma bo trajalo se leto dni da se vselimo, upam da manj no.. Ma ne bomo nic prehitevali. Ko bo bo :) No sej ne vem kako je ce se rodijo pred dolocenim tednom, ce je prezgodaj, te pa verjetno itak peljejo v Lj zaradi nege otrockov ne.. Jaz mam itak v glavi da bom rodila naravno v Po 😁Jaz imam tudi pregled v torek.. Mam morfologijo, tako da komaj cakam.. Mi je pa zal, da nemore moj z mano. Vsaj moja ginekologinja, lahko da posnetek ultrazvoka na kljucek.. Tako da bo vsaj pol doma videl otrocka :) A tvoja dva ful brcata? Super za vozicek! Ti si pa res ze skoraj pripravljena! Bravo!! Lahko bi se tudi jaz malo zgledovala po tebi. Kdaj sploh naj bi imela ti PDP? 

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 28
   RE: Dvojčki 2020
11.4.2020 14:47:00   
Metka234
Res super za vas. Da bi se naprej slo tako dobro. 😃 Mojemu so tudi okrog prvega maja obljubili da bo napredoval na mesto vodje projetkov, sedaj pa rahlo dvomi da bo kaj iz tega zaradi corone. Ampak ok, saj sva se mlada. Bo se cas. 
Mojedva kar brcata ja. Ampak ne cel dan. Recimo zjutraj pa potem veckrat na dan... Ali pa kar tako en malo brcne. Verjetno je zato tako neprijetno ker sta oba z nogicami dol in me brcata cisto nizko. In mi pase takrat samo lezat in upam da se umirita 😃 Ali pa dvigneta/obrneta. 
To je res bedno zaradi morfologije, pri meni je ravno se lahko bil. Ampak meni je dala vse slikice, ceprav jaz bolj slabo razberem kaj je kaj 😁 Tudi jaz do 22. tedna al koliko ze do morfologije nisem imela cisto nic, potem je pa prisla corona in veliko casa in sem v 14 dneh cisto vse narocila skoraj haha. Posteljici menda prideta drug teden. Tako da zdaj lahko samo se lezim in jem in cakam, da dovolj zrasteta 😃
Pdp imam 18.7., fantek je zadnjic malo prehiteval, puncka pa 1 dan zaostajala. A pri tebi sta cisto enako velika? 😃
Mene je vedno zanimalo ali mamica takoj loci enojajcna dvojcka, sploh ce sta enako oblecena 😁 Ampak pomojem ja. Ju bos enako oblacila?

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 29
   RE: Dvojčki 2020
11.4.2020 17:14:13   
puncka.
Ja sej moj je napredoval, zdaj ko pa bi moral imet prakso, da pride do boljse place pa so ga dali na čakanje. Samo bo že tudi to prišlo. Zdaj uživamo vsi skupaj doma, tako da tudi za kej dobrega je za virus :) Plača bo pa že.. Če bo pol leta kasneje bomo preživeli, ni sploh problema! Upam, da bo tudi tvoj napredoval. Koliko pa sta stara? Pri meni se ju čuti najbolj zvečer, pa kdaj zjutraj. Vmes pa zelo redko. Mogoče glih kaka brca. Me pa zelo zanima kako sta zdaj obrnjena. Neki sklepam glede kako cutim brce, ampak nisem sigurna. Pri moji prvi nisem nikoli obcutla, da bi me brce bolele. Mogoce bom zdaj, ker je manj prostora heheMoja taprva ima pa r.dan 20.7 :) sem rodila dva dni prej. A tebi kej ginekologinja govori, da ti bodo sprozili prej al nista se nic govorili? Glede velikosti je en tocno na datum, ki velja kot PDP. Drugi je pa ze od vsega zacetka za 4 dni manjsi. Ceprav je tudi ginekologinja rekla, da te meritve so neka smernica, ker vsak ginekolog se neki verjetno zmoti in lahko odstopajo meritve tudi za vec procentov. Mi je rekla koliko, ma sem prav pozabla. Je pa komentirala, da je dvojcek B od A-ja manjsi za 15% in da je to ok. Jaz mislim da ju bom locila. Sem glih mojmu pravla.. Da verjetno ne bosta cisto enaka enaka..bo imel en mogoce malo nos bolj v levo pomaknjen.. Pa bomo pol verjetno vedli😁😁😁 ceprav na zacetku po moje bomo meli kar zapestnice iz porodnisnice gor se par dni.. Nisem ju mislila enako oblacit. Mogoce bi imela kak kompletek, za kam na obiske al pa kaksno posebno priloznost.. Da bolj druge zmedemo kdo je kdo 😁Naceloma pa mislim, da bo itak vsak svoj in zato bi ju razlicno oblacila :) Ti bi ju enako, ce bi bila enak spol? 

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 30
   RE: Dvojčki 2020
11.4.2020 20:32:21   
Metka234
Ja, moj je tudi na čakanju sedaj, tako da bomo videli kako in kaj bo. Sicer pa ja, pa čez pol leta, če bo gospodarstvo nazaj zalaufalo kot mora 😊 Meni je pa tudi vodja 14 dni nazaj napisal sms, da sem napredovala za 2 grupi, sem bila ful vesela 😁 Sva pa oba trenutno še 26, bova v kratkem 27. Sva sošolca iz osnovne šole 😃Aha, ja sej pomojem je odvisno od lege ali boli oz. moti brcanje ali ne. Kaj pa vem. Saj mene tudi ne boli vedno, samo ko res nizko brcata imam pa kar občutek da bo kateri ven pokukal. Je pa hecno da se mojedva že 6 tednov ali še več nista nič obrnila oz. sta na pregledu vedno isto. Sta pa res kar vzporedna en z drugim menda bila vsak na svoji strani.O super, mogoče bodo pa vsi tvoji trije imeli blizu roj dan, če bosta malo pohitela 😁 Meni ni nič rekla, itak je cilj čim dlje zdržati pri dvojčkih, tako da po mojem kaj ekstra ne govorijo prehitro. Baje pa da sprožijo okrog 37/38, ker so pri 38 dvojcki donoseni, Pušenjak je na nuhalni rekel da izjemoma kdaj počakajo do 39, dlje pa res ne. Ampak pri večini se itak pomojem samo od sebe začne kaj dogajat. Ja sigurno ne bosta čist enaka, že če je eden malo večji/težji se vidi verjetno 😊 Pa sigurno se kaj najde da se loči. Jaz ju tudi nebi enako oblačila po mojem.Ful razmišljam kako je najlažje dojiti (upam da bom lahko), verjetno da oba skupaj na kakšni blazini za dvojčke? Samo si ne predstavljam kako ju čist majhna namontiraš gor če si sam 🙈 Prva se je dojila?


(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 31
   RE: Dvojčki 2020
12.4.2020 9:16:04   
puncka.
Vesele pranike želim! 🥰No super, cestitam za napredovanje. Bilokoliko je, je dobro! :) je pa res, da po koroni če bo kriza bodo po moje pri nas nižali plačilne, so nam jih pa prejšnje leto zvišali. Mah.. Bomo vidli, bo kar bo samo da smo zdravi :) 
Ooo ma kako lepo. Torej sta še osnovnošolska ljubezen? Al je kasneje nastala ljubezen? .. Midva sva tudi ze 12 let skupaj.. Sva pa stara jaz 30,moj pa 34. Tko da se imava tudi za mlade starse, sva pri taprvi malo pohitela in se mi zdi da je to bla odlicna odlocitev, ker ko si mlad si poln energije in imas vec potrpljenja ;) 
Ja mojadva sta tudi lezala en na drugemu precno preko trebuha in se gledala.. In en je drugega brcal v ponos.. Sva se prov z ginekologinjo smejali ko sva ju gledali 😁😁Ma meni je pa kr ze rekla da ce zdrzim do 37 mi bodo sprozli, ker baje pri enojajcnih ne zelijo reskirat, da bi bilo pol kaj narobe.. Jo moram se povprasat kako pa kaj.. Ker si res zelim, da bi se naravno zacelo pa tudi koncalo.. Ampak ok, bo kar bo :) samo da bo vse ok. 
Prva se je dojila ja.. Sva rabli ene 2 meseca, da sva vzpostavili dojenje.. In mi je blo to bolj grozno kot porod.. Porod sem pozabla, dojenje pa mi je ostalo v spominu kot super tezko.. Pac z enim se res potrudis, pa sem jo imela na joski tudi po cele dneve.. Kokr je zelela.. Samo zdaj ne vem ce bom lahko tako.. Psihicno mislim.. Ker ko sta dva imas pol cel dan enga na joski.. Pac potrudla se bom za dojenje.. Samo bomo po moje malo bolj dosledni. Bi si pa zelela glih iz tega razloga dojit oba na enx.. Ceprav se ne vem kako bomo to izvedli oba naenx gor na josko 😁😁 bo treba sproti to pogruntat.. Al pa ti bos itak prva, pa mi bos potem svetovala ;) Pri prvi sem tudi imela neko posebno blazino.. Ne tisto kaco.. Ampak tako lunico.. Mi je prijatlca prnesla iz Belgije :) za dvojcka pa sploh nevem kaj bom imela. Oz neki sem gledala.. Ampak ne razumem cisto kako se tistega hudica namontira 😁😁😁 ti imas namen dojit? 

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 32
   RE: Dvojčki 2020
12.4.2020 10:23:56   
Metka234
Hvala in enako želim tudi vam. Tile sončni žarki so pa prava pika na i. Večkrat kar pozabim na corono in kaos po svetu, ko se narava tako lepo prebuja ❤Ja hvala, res je, kolikor je je dobro 😊 V naši branži (farmacija) hvala bogu ni recesije, ampak seveda posledice čutimo vsi v državi, če bo huda gospodarska kriza... Upam da ne bo prehudo, res. Ja sta bila mlada starša oz. sta še vedno, itak 😊 Jaz se tudi strinjam da je dobro imeti mlad otroke, ko je energija in recimo da biološki čas za to in upaš da gre vse gladko skozi brez problemov. Je pa res da jaz veliko prej bi težko, med faksom si sploh ne predstavljam, kje bi našla čas oz. kako bi folgala, potem sem pa želela najti redno varno službo in zdaj smo tukaj z leti 😁Sva zaljubljena še kar od takrat, brez prekinitev, čeprav tisto je bilo itak tako zelo nerodno in še simpatično otroško, hehe. Haha zanimiva pozicija dvojckov torej 😁Aha, pa ja sej jaz dvomim da bi prilezla dlje kot do 37. tedna. No, nikoli ne veš. Ampak sploh ne vem kakšen trebuh bi/bom imela takrat. Moram v torek vprašat dr. kako kaj kaže za naprej. Pa upam da bi mi vpeljala preglede kar na 14 dni oz. vsaj na 3 tedne. No samo da bo vse ok. Me prav zanima koliko sta težka, ali sta že okrog 850 g ali ne. Glede na moje konzumirana kolicine bi lahko bila 😁 Uf, a tako... Potem ste se res trudile. No samo da je šlo sicer... Slišim da je to čisto individualno in res ni nekega pravila kako bo šlo. Jaz bi si tudi želela dojiti in če bo le možno se bom potrudila in dala vse od sebe. Mi pa ne bo problema sprejet tudi če pač bosta rabila dodatek ali nam sploh ne bo šlo. Na koncu važno da otrok napreduje in raste in smo vsi zadovoljni. Aha, jaz če nam bo steklo bom pomojem potem naknadno šla v lov za blazino, ker so cene kar navite - 130 € ali še več sem videla eno.Kaj pa avto, zdaj ko vas bo 5? 😄 Imate že dovolj velikega ali boste morali menjati?

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 33
   RE: Dvojčki 2020
12.4.2020 11:51:06   
puncka.
No mi smo zdaj s sprehoda po nasi vasi in imas prav. Soncne je zakon! Jaz sem totalno poletni tip in ce mene vprasas, bi imela celo leto poletje. Tudi 30 + temperature me ne motijo. In prejsnjo nosecnost sem bila noseca poleti pa mi sploh ni bil problem vrocina. Itak zjutraj si zunaj pa zvecer tudi. Podnevi se pa skrivas v sencki ali pa pod klimo 😁 je pa tamala bla ful obcutljiva na vrocino. Je imela pikice po telesu od vrocine, ker sem jo na zacetku prevec oblacila. Je bla potem cel avgust pa september samo v bodiju pa pod klimo nastimano na razvlazevanje pa 25 stopinj in se je cisto lepo dalo prezivet dan 😊 No sej drugace sem tudi jaz v solstvu, pa naceloma kriza ne bo problem, edino ce bodo vsem nasplosno nizali placilne razrede, zaradi krize tako kot so pred leti. Sej jaz sem zanosila med zadnjim letom faksa, pa sem zadnji izpit odpisala pa sla cez 3 tedne rodit 😊 v najino stanovanje sva se pa vselila 1 mesec pred rokom. Plus magistrsko sem spisala med porodnisko. Res, da sem bila vmes leto dni brez dela pa je slo na tesno. Ampak sem pa potem, ko sem dobila sluzbo res poprijela, nardila strokovni in v roku 2 let dobila za nedolocen cas tako, da se je vse izslo. Tisto leto vmes je blo tezko, ko nisem delala, je pa nekako blo boljse, ker je tamala bla cel cajt bolana ker je zacela vrtec in bi itak mogla bit 70% casa na bolniski😐No cestitam vama za to ljubezen. Sta med redkimi, ki grejo tako dolgo nazaj.. Zelo lepo je to slisati! 🥰
Koliko pa naj bi bila tezka glede na tedne nosecnosti? Moja naj bi bila okoli 360gr..ampak bomo vidli.. Ceprav ta teza je tako smesna stvar. To je itak ocena, ki jo dajo glede na druge mere in lahko zelo odstopa od realnosti. Meni so govorili, da je prva velik dojencek.. Pa ni bila.. Cisto normalne mere je imela.. 3210gr pa 51 cm.. Tko da.. 😊Koliko pa si se zredila do zdaj? 
Ja sej za dojenje je treba samo imet potrpljenje, cas in vztrajnost. Pac tisto ko govorijo, da se otrok doji na 3 ure, je tam nekje ko stece.. Oz okoli 3m zacne to veljati. Drugace pa je to pravilo bolj za adaptirano mleko ker je bolj nasitno. Ceprav moja logika je itak, da nemore otrok na 3 ure jest.. In vedno isto kolicino.. Tudi mi nismo vedno enako lacni.. Pa se posebej moras racunat, da je otrokov trebuscek velik ko oreh, ko se rodi in je logicno, da nemore pojest ogromne kolicine in da prej postane lacen. Moja pa se nikoli ni marala ne dude, ne caja.. Tako da sem bila in duda in pijaca in cartanje 😁😁 zdej bom mogla bolj vztrajat z dudo ker dupla duda pa nemorem bit 😁😁😁😁Mislim, da blazino bom tudi jaz kupila kasneje ker so res drage. 
Joj glede avta pa nevem.. Smo koncno kupli avto ki nam je vsec.. Imamo bmw3 karavana.. Pa moremo menjat.. Za zacetek bo po moje ok.. Ko bomo meli lupinice.. Ko pa pridejo stolcki, bo treba menjat in se moj totalmo sekira kaj bo.. In pojma nimamo se kaj bomo nrdili. 

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 34
   RE: Dvojčki 2020
12.4.2020 14:46:19   
Metka234
Jaz imam pa najrajsi pomlad, no tudi poletje mi je ok nekje do 33. Kar je vec mi pa ze preseda 😃 25 bi imela kar celo leto, ali pa 25-30 🙏 Aja, potem moras poleti dejansko v kratke oblacit nujno? Jaz sploh ne vem, jaz tudi poleti vedno spim pokrita in po moznosti v dolgih hlacah, velikokrat z nogavicami 😁 In sem sklepala da tudi otroci rabijo dolg rokav na zacetku? Ok ce gres ven "na sonce oz. vrocino" mi je jasno da je boljse manj kot vec, ampak kaj pa v stanovanju? A klima je ok da je prizgana, ni imela kaksnih prehladov pa to? Jaz sem ful hitro obcutljiva na mraz in klimo in vse to.Ja saj vem, ti g so malo tako tako. Naj bi bila okrog 800 g sedaj, proti 900 g naj bi sla tekom tedna. Bomo videli. Jaz sem se zredila ze 10 kg. Bolniska prvi mesec in sedaj mi pac ne prizanasata. Ampak se ne prenadajem, pac jem ko sem lacna. 😃 Se pa sploh ne sekiram, bo ze slo dol, ko se spet zacnem migat. Lezanje pac naredi svoje. 😃 U potem je bila kar standardna.Uf potem si bila pa pridna, da se je vse izslo tako. Jaz sem imela sosolko na faksu v 1. letniku noseco in en dan pred napovedanim cr je se bila na vajah. Plus na vseh predavanjih celo leto. Tudi ni vzela leto pavze, ampak je takoj potem hodila naprej na predavanja, pa niso bila obvezna. Mislim da je sla 14 dni po cr na izpit. Plus vozila se je z vlakom v lj. Jaz sem bila cisto sokirana. Jaz sem trenutno lahko samo in zgolj "noseca", no leze lahko od doma tudi se kej podelam, ampak to je pa to 😃 Res smo razlicni oz. kakor imas "sreco". Upam da bo dojenje steklo, res. Ampak kakor bo pa bo. Uf brez dude in vsega. Vcasih je res fino imeti kaksno tako razvado hehe.Hehe, ja to je kar presenecenje, ce prideta 2 namesto 1. Moj sodelavec je imel 2, je zelel se 3. in evo, dvojcka. In so morali menjati za kombi 😃 Jaz sem tudi ravno zamenjala manjsi avto za karavana in za 2 bo cisto super. Kaj bo pa naprej bomo pa videli 😊


(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 35
   RE: Dvojčki 2020
12.4.2020 15:36:57   
puncka.
Jaaa tudi 25 ne bi bilo slabo celo leto, se strinjam! :) Glej moja je bila vedno oblecena tako kot mi, ko je zaspala sem jo pokrila po nogicah se z eno tetra plenico, ampak naceloma bodi s kratkimi rokavcki in nogavicke je bilo dovolj. Sej pogledas drugace kolko je topla, pac ce je potna za vratom pol jo sleces, ce ne pa je ok oblecena. Je pa res, da je zelo odvisno kje zivis.. Ponoci lahko v nekaterih krajih po sloveniji pride mrzlo.. Pri nas je blo vedno tako vroce da groza.. Brez klime ni bilo za zdrzat preko dneva. Meni je tudi patronazna svetovala, da klimo imamo prizgani, ni pa treba, da naredimo v stanovanju hladilnik 😁😁 smo imeli res vedno na 25,pa da razvlazuje in lopute obrnjene v smer, da je bilo stran od nas..😊 Sej to malo poizkusis pa vidis kaj vam pase.. Mi naceloma mamo celo poletje klimo, ker smo v pritlicju in tudi ce okna odpremo ni nikoli prepiha, da bi razhladilo stanovanje. Ni bila pa nikoli zaradi klime prehlajena ne.. Je taka, da je prej njej vroce kakor meni.. In sem neki casa rabla, da postekam, da je boljse ce njo oblecem manj kot sebe.. To ima po mozu, on ze zdaj hodi v kratkih hlacah :) 
Ma tudi 10 kg bi tako veliko. Jaz sem se pri prvi zredila 14kg..in vse je slo gor od 23 do 33 tedna.. Pol zadnje tedne je teza ostala enaka.. Tako da bo ze slo dol kasneje.. Ni za se sekirat.. Zdaj zaenx imam 3kg+.. Ampak imam se dosti casa da dobim vec😁😁Ma ja ce se more, se naredi.. Vcasih kako stvar se prej naredis ce si pod pritiskom.. Ker ce te nic ne sili v delo, ga niti ne naredis 😂No sej tudi jaz sem si rekla enako.. Zelim si dojit, potrudla se bom.. Ne bom pa zdej zaradi tega sebe ubijala in ljudi okoli sebe zapostavljala.. Ce bo to vzelo prevec mene, bom pac dodajala ali pa bodo na AM.. In definitivno se bom bolj potruda, da bosta dudice sprejela. Si kaksne dude ze gledala? Katere so najmanjse? Ja vam bo karavan cisto super! Tudi nam bi bil, ce bi slo vse po planu..ampak se prilagodis ko te zivljenje preseneti in zdaj ne bi zelela, da bi bilo drugace. Avto bomo ze nasli, da bo ok :) gledamo kaksnega jeepa... Ne zeliva si enoprostorca ali kombija, ker so nam izgledno grdi 😂Ampak za to prestudirat je se casa no :) 

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 36
   RE: Dvojčki 2020
14.4.2020 19:17:51   
Metka234
O hvala za praktične nasvete. Bomo že sproti videli kako vročekrvna bosta 😄 Mene zadnje čase kar obliva in ponoči nisem sploh nič pokrita, ker mi je vroče. Pa sem sicer ful zmrznjen tip. Ti hormoni heheEno dudo mam sem dobila v pikapolonici v baby paketu, eno v dm-ovem paketu, potem sem pa še 2 v pikapolonici kupila ko so imeli v kompletu da se ponoci sveti. So pa vse za majhne. Upam da bo katera ok 😃 


Ja avto boste že našli tak da bo praktičen in vizualno privlačen 😊 Sem imela danes pregled. Fantek ima 990 g, puncka 870 g, tako da nekje sorazmerno rasteta od začetka. Oba veselo sedita na riti in je rekla dr da tezko da se bosta obrnila, ker ze 2 meseca vztrajata v isti poziciji. Sem vedela, ker vedno isto brcata in nic kaj intenzivno po celem telesu... Vzeli so mi kri za toxo, dala sem urin. Prosila sem da izmeri mv in je se skoraj 5 cm - pocitek se obrestuje. Je pa videla da ima en res nogico cisto nizko in me brca dol, drugi pa ritko zraven. Spet sem imela tam dokaj visok pritisk, mi je bilo tako vroce pod masko da sem komaj dihala, ampak se dr nic kaj ne sekira, ni nic komentirala. Doma si merim vsak dan in imam ok. Imam dve naprave in vedno pokazeta normalno... Tako da ne vem, ali sem tam napsihirana ali pa moje mašine ne delajo ok 🤔 Naslednji pregled mi je dala sele cez 4 tedne. Se mi zdi kar poredko, ampak ok... Mi pa posljejo izvide domov od krvi, je rekla sestra ce bi kam mogla it slucajno prej. Tako da zdaj cakamo na maj... 😊 Sem pa kar zadihana ze samo ko lezim. Joj pri nas je bil danes sneg, obup. Ene 2 cm ga je bilo ko sem sla na pregled, jaz pa letne gume, ker zimskih sploh še nimam za nov avto... Ampak k sreči je počasi šlo in policajev ni bilo. ZD pa cisto prazen. Samo ena nosecnica je bila s primerljivim trebuhom in so ji ze delali ctg, tako da je ziher vsaj 10 t pred mano, haha. Jaz pa ze sedaj okrogla 😃 

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 37
   RE: Dvojčki 2020
14.4.2020 20:27:57   
puncka.
No sej če se bom se kaj takega spomnila, ti napisem. Drugace pa si bova sproti pomagali ko bomo vidle kaksne probleme bova imeli 😊Pri taprvi sem imela mam dudo, samo ji je bla tako velika na zacetku, bi zelela najdet eno cisto mickeno, ker dvojcki naj bi itak bli mansji 🤔Kako si pa dobila te pakete od dm in pikapolonice? 
Tudi jaz sem imela pregled.. Vse je super in sem ful vesela! Dvojcek A je 325gr in dvojcek B 360gr. Pri meni jih kar tako poimenuje, ker drugace se jih ne loci 😋 kar tudi pri meni pomeni da enakomerno rasteta in je vse OK! To je najbolj pomembno!! Je pa tudi meni rekla, da je en na ritko, drugi pa na glavo. Ampak imata se ogromno casa, da se obrneta. Ma sej tudi tvoja dva imata se casa.. Dva meseca ni malo, tako da lahko te presenetita :) Jaz sem pa toxo ze prebolela. Tako da mi zdaj ni niti jemala krvi, samo hemoglobin mi je preverla. Mislim, da tudi kasneje mi ne bodo vec jemali krvi. Mogoce edino za sladkorno, ceprav tudi to ni nic omenla. Ma sej verjetno pri pritisku vzamejo malo v zakup to, da smo itak navdusene da imamo pregled pa da potem zaradi tega naraste. Jaz imam drugace malo nizjega, ampak mi izgleda lih tolko naraste na pregledih, da je odlicen 😂😂
Jaz imam pregled na 3 tedne, ma to po moje zato ker imam enojajcna.. Bi pa po pravilih mogla imet na 2 tedna, ampak zaradi corone in ok rezultatov imam na 3. Zdaj tudi jaz cakam maj :) mi je pa zdej lazje ker ju cutim in vem da sta notri in da sta ok 😊Ojojoj groza za sneg!! To vreme je res cudno.. Pri nas je zjutraj blo 16 stopinj ko sem startala, ko sem pa startala domov iz Postojne so ble 2 stopinje.. Tako da nisem bila niti priblizno oblecena za tisto vreme 😥 pri meni pa ZD tudi prazen, razen nosecniska ambulanta je bila polna.. So ble 4 pred mano, pa 2 za mano.. Tako da sem cakala dobre 2 ure 😐😐Meni se tudi zdi da imam zdaj trebuh kot pri prvi v 30 tednu 😂😂😂 tako da sploh ne vem se kaj bo ko bo res 30ti teden 😂😂😂😂

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 38
   RE: Dvojčki 2020
14.4.2020 21:03:21   
Metka234
Ja super, se že veselim prvih dogodivščin naših dvojčkov 😃 Aha, a da so velike? Pa res, sem zdle pogledala in je tale mam najvecja. Tista iz dm je ful majhna, iz pikapolonice so pa neke chicco, srednje. Bomo vidl 😃 Nečak vem da je probal 5 dud in nobene ni hotu. Edin eno je potem za silo mel 2 meseca, sicer pa tudi brez kot tvoja. V pikapolonici se lahko registriras kot nosecnica in dobis popuste ob torkih -10% na vse - ob vecjem nakupu par 100 € se kar splaca. In ti prvic dajo se paket - bolj kot ne same reklame so notr pa ene nogavicke, duda mam pa neke prsne blazinice. V dm pa imajo baby pakete po 10 € in je kr precej stvari notr, tud medčalec frosch, majhen sudocrem, plenice pampers 22 kos in se ful nekih malenkosti in mi je sestra kupila. Tudi tiste kartice za slikat od afrodite... O saj res, super da pridno in lepo rasteta! In da je vse ok. Pa da si prebolela toxo. Saj meni sicer ni neki panike se pazit, ker nisem ravno za surove zadeve, domačo solato pa res fino operem, ker mačke pa nikoli ne veš kje se potikajo. Ampak so vse na vasi bolj lene sorte, da se jim ne da ravno na vrt lovit 😂 Jaz sem vprasala za ogtt in je samo rekla da zdaj se vedno ne delajo, tako da verjetno ne bodo nic kontroliral me. Tudi hemoglobin ne vem ce so kaj preverjal danes, bom videla izvide... Glede lege bomo pa videli - tvoja se ziher še lahko vrtita, hehe, moja bom pa videla. Saj sem sprijaznjena s cr... Bi mi bil šok da bi se naravno začelo in bi bla prepricana da sta z ritjo dol, nazadnje bi mogla pa naravno rodit 😂Hehe, ja nič, na koncu se bomo samo še kotalile. Pa super da imas nizji pritisk. Jaz ga imam vedno doma okrog 120/80 ali malo manj, pri zdravniku sem pa ze od srednje sole zgoraj... Ti ukrepi pa se kar drzijo... Mislis da bodo sole sploh se odprte letos in vrtci? 



(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 39
   RE: Dvojčki 2020
15.4.2020 9:13:39   
puncka.
Ja meni so se zdele kr velike.. Bom malo raziskala katere so najmanjse, pa ti javim kaj ugotovim 😊 sej nasa je tudi ene 2 meseca imela neko dudo, bolj za okras in igraco kot za se pomirit.. Ker jo je cel cajt samo grizla in dajala vn iz ust.. Tako da smo jo pol kar stran vrgli 😂 verjetno sem tudi jaz premalo vztrajala.. Se bom bolj potrudla pri teh dveh, ker verjamem, da bo tukaj sigurno bolj prisla prav😋V pikapolonici sem jaz ze dobila ta paket 6 let nazaj, tako da verjetno mi zdaj vec ne pripada.. So ble pa nogavicke not pa ena kremica.. Izgleda so zamenjali :) za dm pa so takrat imeli bone, ko sem bila noseca.. Se bom mogla zdaj it prijavit na novo, da sploh vidim kake so ugodnosti. Hvala bogu je pri nas dm odprt 😊Ma ves da jaz toxo sploh nisem vedela, da sem prebolela. V prvi nosecnosti je nisem.. Pol izgleda pa vmes sem jo nekje staknila.. Mi je pa cel prvi trimester samo rdece meso disalo.. Tako, da ko sem zvedla, da sem prebolela in da ni omejitev pri hrani sem pojedla en velik steak. Ce primerjam s prvic mi v tej nosecnosti zelo pase meso, pa zelenjava pa nasplosno slane stvari.. Neumnosti pa sploh ne.. Kaksen cips pa bomboni.. Se zdaj mi obrne ko jih vidim, tako da super 😂
Mozno, da tudi pri meni ne bodo delali oogt.. V prvi nosecnosti ga sploh nisem imela, zdaj bomo vidli.. Upam, da ne. Verjetno mi pove na naslednjem pregledu :) Ma ja sej kakor bomo rodile bomo.. Vazno da bo vse ok.. Jaz ce bi en bil na glavo drugi pa na rito, nevem ce bi se odlocila rodit naravno.. Sem prebrala, da je dosti zensk na koncu rodilo vaginalno pol za drugega dvojcka pa so morale imeti CR, ker se je popkovina kam ovila.. Tako, da tega si pa res ne zelim! Ali naravno oba ali pa CR.. Saj tudi carski ni neki bav bav, da ga ne bi prezivele 😊Ma glede sol in vrtcov pa mislim, da ne bo nic.. Jaz mojo kar ze pripravljam, da ne bo sla vec v vrtec. Tudi sole ce bodo odprli jih bodo samo za konec.. Tistih par tednov v juniju.. CE bodo.. Jaz drugace delam v soli in sem zdaj prav hvalezna, da sem v bolniskem stalezu, ker vem da imajo uciteljice okrog tega solanja na daljavo ogromno dela.. Pa sploh si ne predstavljam kako ocenjujejo otroke, mlajse od 8 let.. Res ne.. Ker so pol totalno otroci odvisni od starsev 😥res je tezka situacija za vse

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 40
   RE: Dvojčki 2020
15.4.2020 13:41:52   
Taroma
Evo mene. Se ze dolgo nisem javila. Malo me je mucila utrujenost, veliko pa lenoba :) Ta karantena dela svoje. Vec sem doma, slabse je, bolj lena sem, nic se mi ne da. Primanjkuje mi ze socialnih stikov, zato upam, da bo cimprej mimo vse to. Sem v 13. tednu. Tudi nuhalna je ze za mano in oba sta zdrava. Spola mi niso mogli tocno napovedat, je blo se prezgodaj in oba sta skrivala mednozje ter se zelo premikala :) Moje pocutje je drugace kar vredu ze od samega zacetka. Vcasih pozabim, da sem noseca. Malo se mi ze pozna trebuscek, ampak res malo, komaj opazno. Verjetno se bo to kmalu zacelo spreminjat. Zadnje dni me malo boli v sp.delu trebuha, vcasih ob gibanju, vcasih pa tudi kar tako v mirovanju. Prav tako nekoliko boli trebuh na dotik, pojavlja se tudi spikanje v noznici, kar pa traja ze dlje casa in se nekako navajam na to. Predvidevam, da je vse skupaj zaradi raztezanja maternice, mala dva tudi lepo rasteta in se verjetno ob tem pojavi kaksna bolecina. Upam, da bo vse dobro se naprej.


(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 41
   RE: Dvojčki 2020
19.4.2020 7:39:04   
puncka.
Taroma super, da je vse ok pa da si bila brez slabosti :) spikanje je pa normalno. Meni se je komaj zdaj umirilo. Tako da vse ok :)


Metka, kako si ti? Si ok? Se nisi javila ze nekaj casa :( 

(odgovor članu Taroma)
Neposredna povezava do sporočila: 42
   RE: Dvojčki 2020
19.4.2020 9:14:34   
Metka234
Hej hej :) Taroma super da si se javila 💪 In da je vse tako kot mora bit. Superca! Joj jaz sem imela štorjo te dni, zato me ni bilo... V petek nisem ravno pazila se in sem bla ful aktivna. In zvečer me kar naenkrat zagrabi kot nek krč v trebuh in rata trd. Ok, spijem en mg, spasmex in nič drugače. Ležim že 1h in kar isto trd kot kamen in kakor sem se naštimala je bilo malo boleče. Sem poklicala na tisto številko v casu covida za nosecnice in mi rece naj grem pokazat ali v nm ali v lj. Sem se stuširala s toplo vodo in potem je malo popustilo. No in potem sploh nisem vedla al nej kam grem al ne, ker mi je bilo že ok, pa sem rekla ok pokazat grem. In so me pregledali, vse ok, potem pa dr reče boste pa čez noč tukaj. Čeprav mi je bilo že skor ok, tako da mi je bilo kar bedno. No in potem so mi dali v žilo kljub temu še spasmex in vzeli kri za hemogram. Zjutraj sem dala urin... In urin šolski, ze železo sem na meji in so mi kar dali tablete. Sicer pa cel dan niso nič gledali me ne nič, zvečer so končno našli čas da so me dali ven. Sem jim 4x rekla haha 🙈 očitno majo ful prostora, da kar sprejemajo... Tako da iz tistega pejt pokazat, ce so ti rekli, da ne bo kej narobe, je bila cela procedura... Ampak ok, samo da je vse ok. En se mi je obrnil na glavo (na uz je rekel dr da puncka, napisal pa fantek 😂), imata okrog 1100 in 1150 g. Mi je pa rekel joj kako velik trebuh že imate 🤦 Cimra je je bila 37. teden in sva bile tam tam... Zdaj sem pa cisto ok. Ocitno moram res pocivat, pocivat... 😊 Tako da ja, še malo pa bo april pri koncu... Upam da naslednja 2 meseca mineta cim bolj mirno in hitro. Ker to je res obup, hrane ti ne smejo prinest, brez obiskov si ... Glede šol pa tudi jaz mislim da bodo samo spričevala razdelili tamalim, kritično je za maturo ja. Pa faks, si sploh ne predstavlam. Brez vaj in vsega pol leta. Adijo poletje... Takoj se ti zavleče študij lahko za 1 leto... Moja sestra uci in pravi da je dela se vec kot sicer, vecino casa belezi kdo je sodeloval kdo ne, kdo oddal nalogo itd. Res kaos. Ampak bo ze. 


(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 43
   RE: Dvojčki 2020
19.4.2020 10:55:21   
puncka.
Joooj sem zdaj napisala celo sporocilo in mi ga je zbrisalo 😐Ma se mi je prav zdelo, da neki ne stima, ker ti kr redno odpisujes! No ma samo, da je vse ok. Raje bit prevec previden, kot premalo! Tako, da super, da so te zadrzali v bolnici pa opazovali. Meni se tudi kdaj zgodi, da mi trebuh otrdi, ko pretiravam. Pa je res smotan obcutek. Ma zdaj se moremo mi kr pazit. Vcasih mislis, da lahko pa te pol hitro zaseka pa opozori. No ma sej ti imas zdaj se kolko? 2 meseca pa pol? Itak pripravljeno imas vse, tako da samo pocivaj :) 😊Ja meni se je res lepo pokloplo, da sem zdaj na bolniski, da ne rabim otrok ocenjevat na daljavo, ker to je tako nerealno. Pri meni je se najbolj pomembno ustno sporocanje in res ne vem kako bi ocenla 6,7 letnike na daljavo.. Te ocene bodo tako nerealne, da je ojoj. Pa navodila ministrstva so itak vsa v megli, pol se pa znajdi.. 



(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 44
   RE: Dvojčki 2020
19.4.2020 10:55:49   
puncka.
Aja pa caki, pol tvoja dva sta oba na glavo zdaj? 


(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 45
   RE: Dvojčki 2020
19.4.2020 12:30:42   
Metka234
Baje samo eden na glavo, ampak ne vem kateri, ker nisem videla na uz oz. sem bla cisto zmedena, ker ko je gledal je omenil enega, potem napisal pa drugega 😂 

Ja saj meni je tudi ze prej otrdel, ampak tko za 5 min max, pa je popustilo, to je pa kr drzalo in ko bi bla ena bunkica pr puncki je pol trebuha gledalo ful ven. Edino ce se je takrat glih obrnila. Pojma nimam. No ja, samo da je vse ok. 😊 Zdaj sem 28. teden, tako da bomo videli. Je pa rekel da imam velik trebuh. Ce bi imeli ful guzvo me ziher nebi obdrzali. Tko je blo pa ful vse prazno, pol porodnisnice so bile prazne sobe, pol pa cist polne. Bi pricakovala da v casu korone bodo raje dali vsako v svojo sobo. Ja to je pa res hudo, tako majhne ocenjevat pa ucit na daljavo... Itak brez starsev ne morejo nic... Sestra je na predmetni, pa ze tam nekaterim celo v 9. razredu starsi zoom program vsakic nastavijo, ker otroci ne znajo 😲 je pa ze pred corono imela po 2 oceni, tako da baje na rabi in bo morda samo se kaj pisnega dala jim... In ja super da si lahko na bolniski, da se ne rabis se s tem ukvarjat 😃 jaz sem ze skor pozabila na sluzbo oz. bom kaj kmalu, se clovek kar odvadi...Pripravljeno imam pa tudi že več ali manj vse, ja. Da pa ne rabi bit stanovanje tipi topi ves čas se pa tudi moram navadit, ker bo verjetno prihodnjih nekaj let celi raztur. 😃Čisto poletni dnevi so trenutno :) :) 

(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 46
   RE: Dvojčki 2020
19.4.2020 13:52:36   
puncka.
Hehe potem tako kot pri meni.. En me v rebra brca, drugi pa dol v mehur, da vsakic pomislim, da se bom zdaj zdaj polulala 😂😂Ja to je mogoce ja.. Da se je takrat glih obrnila, ker meni se je v prvi nosecnosti dostix zgodilo, da je trebuh imel prav vesoljsko obliko.. Kot da se je nakam z ritko naslonla je zgledalo 😊ko pa trebuh otrdi je pa bil cel trd.. Se ni samo ena stran otrdila. Mas prav, samo da je vse ok pa da si pomirjena 😊Ja tudi po moji logiki bi bilo, da bi v vsaki sobi bil po en pacient.. Ampak mogoce jih imajo skupaj, da jim spet ni tolko dolgcas, ce ze obiskov ni.. Pa tudi oni potem obdelajo lahko vec oseb na enx, ne rabijo hodit gor pa dol..buuu 🤔
Ma sej je logicno, da otroci ne znajo. Nimajo sploh vsi dostopa do racunalnika, pa tudi vsi starsi ne pustijo vsakodnevno otrok na racunalnik, kar je meni normalno, pa niso potem vesci v rokovanju z njim.. Ma ja sej pisno se nekako se da izvest, samo spet nimajo vsi enakih moznosti, pa tudi ne ves a je otrok to sam reseval ali je imel pomoc. Kar spet ni objektivno 😑Hahahaha ja jst imam problem s tem, ker zelim imet vse po reglcih.. Samo tudi mislim, da zdaj s tremi otroci bodo problemi, da bo vsak dan vse na svojem mestu. Bomo vidli.. Se bom mogla se psihicno zdresirat, da mi bo vseeno 😂😂Joj sem zadnjic glih gledala kolko imam dopusta.. In sploh nevem kdaj ga bom izkoristla.. Kaj bos ti naredila? Baje da nam pripada vec porodniske ne, ker imamo dvojcke? 
Ja dnevi so pa super. Za bit zunaj in uzivat na soncku 😊 jaz poskusam vsak dan vsaj malo ven zaradi tamale, da se razdivja. 

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 47
   RE: Dvojčki 2020
19.4.2020 16:30:44   
Metka234
Aha, potem je pa skoraj ziher bil to obrat. Ker kaj podobnega še nisem čutila prej in sta bila ves čas enako obrnjena 😄 Ja meni je bilo prav fino ko smo bile tri s podobnimi mislimi, ker drugače je res obup. Da bi mogla zdle 2 meseca brez obiskov ležat tam sama sigurno postanem depresivna... Ja saj to je tudi res, nimajo vsi otroci enake vzgoje in enakih možnosti... Ampak saj mislim da tile mlajši bodo že nadoknadili, pa pač drugo leto. Ker kar ves čas pa tudi ne bomo mogli biti v karanteni zaradi virusov vsi ... Hehe ja saj pravijo - razmetana hiša, srečna družina. No do neke mere 😄 Če mama lahko spregleda. Ja me imamo 3 mesece dlje, torej 15 mesecev, očetje pa 40 dni po novem od letos naprej. Tako da nekaj je. Plus če je nedonošenček vsak teden do donošenosti dobiš zraven, ampak samo za enega. Jaz imam tudi še 10 dni lanskega dopusta, letošnji cel (so me opozorili da moram čim prej po rojstvu slikat rojstni list, da dobim 2 dni še letos za 2 otroka 😄) in potem še za drugo leto cel. Lanskega moramo porabiti do konca junija, tako da ga nameravam porabit pred začetkom porodniške, če nas kaj prej ne prehiti. Ker če bi zdaj, bi šla potem bolniška spet v breme delodajalca, pa mi je malo bedno, čeprav verjetno nebi nihče nič rekel... Aja, moj je pa dobil kar po mailu novo pogodbo za novo mesto s 1. 5., verjetno bo po 1. maju moral fizično v službo spet, če bodo vse omilili... Jaz mislim letošnji dopust porabit drugo leto po porodniški, čeprav do vrtca se nam bo glih izšlo, ker bom nekje do sredi sept itak doma. Ampak kakšen mesec dlje doma bit bo pa tudi potem bolj prav prišlo kot pa da zdaj porabim ko bom itak doma. Tistega za drugo leto bom pa verjetno kar prišparala če bosta veliko bolna, da ne bom skos na bolniški. Ker so oboji starši še v službah, tako da bova morala kar sama doma bit 😊 No upam da bosta zdrava.


(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 48
   RE: Dvojčki 2020
20.4.2020 10:08:55   
puncka.
Sej to bos verjetno se kdaj cutila, pa ne se ustrasit, da je spet obrat..da ne bi mislila, da se je tisti z glave spet obrnu ''narobe''.. Je lahko samo to, da se je pac postavu kam z ritko 😂😂zdej itak rastejo te nase zabe, pa je takoj vse bolj ''bolece'' 😁Ja jst upam, da bo s septembrom normalno se spet solstvo zagnalo.. Da bo lahko imela tamala normalen prvi razred, pa naprej.. Spet je v soli drugace..vec delajo kakor doma, jim je bolj zanimivo.. Vsaj tamalim no 😊Aja očetje imajo 40 dni? Neki vem da morejo izkoristit do otrokovega x meseca.. Nisem se tocno sigurna.. Ti morda ves? Pri nas je zdaj smotano, ker je moj na cakanju.. Pa ima manj place, pa pol spet ce gre na ocetovski bo groza.. Sploh nevem kako bomo skombinirali, da ne bo tak financni zapogaj.. Po mojih izracunih pa glede kok mam dopusta in vsega, bom jst doma do februarja 2022. Samo mi je to cisto tuu much. Pri nas pa dopusta tudi nemores koristit kadar zelis, ampak kadar oni recejo.. Tko da sploh nevem kaj bom nrdila😑😑🤔vidis meni tegs niso nic povedali, da dobim se dodatna dva dni ko rodim.. 😐Caki sej ce si zdaj na bolniski, pol je ne mores prekinit pred porodnisko.. Ali pac? Jaz kar sem gledala, mislim da se ne da..ceprav to bi meni pol bla resitev za izkoristit dopust.. Hm.. Torej je na boljsem delovnem mestu? Cestitam!! 😊

(odgovor članu Metka234)
Neposredna povezava do sporočila: 49
   RE: Dvojčki 2020
20.4.2020 12:30:59   
Metka234
Ja jaz tud upam da bo slo vse kmalu na stare tire naša življenja na vseh področjih... In upam da tvoja punčka doživi 1. razred tako kot mora, mami bo dopoldne mela pa čas samo za dvojčka 😉 Ja 40 dni majo ocetje. Mislim da v prvem letu oz do konca porodniske morajo 15 dni v kosu porabit, ne manj, potem ostalo pa lahko do 3. leta ali pa do šole - ne vem točno. Jaz bi rada da bi vse dokler sta še majhna oz kdaj ko bosta bolna to koristil. So mu pa rekli da ne more bit kar 1 mesec po rojstvu doma... Tako da ne vem no, to mi je malo tako... Pomojem je kar naporno, sploh ce imas cr. Sicer upam da bodo mami/sestra ki so blizu lahko kaj skuhale, ce bo on v sluzbi 😄 Ja bo presel na novo delovno mesto scasoma, uradno pa ze maja. Trenutno malo dela od doma, kaksem dan je pa na cakanju. Midva sva zaenkrat v fazi varčevanja za hišo do nadaljnega, tako da vse pride prav, hehe. Se nama pa ne mudi, imava dovolj prostora v stanovanju tudi ce se bomo vselili proti koncu vrtca... Ampak kaj ces, ce so razmere take nimas kaj, se pa sigurno nekaj 100 € pozna pri vsakemu... Ampak bo ze. Sva pa tudi regres ze dobila :) Meni je tajnica sama rekla naj cim prej po rojstvu posljem ji sken roj listov za dopust 2 dni. Jaz sama pojma nimam kako in kaj :) Uf do feb 2022 je pa res dolga, heh. Ma ne vem, saj meni bolnisko vsak mesec podaljsuje, nimam je kar po defoltu do porodniske. Tako da je rekla sestra da ce zelim lahko prekinem in starega porabim. 10 dni bi imela visjo placo, tako da ce ne bom rodila prej, bom koristila, sicer pa pac bo propadel :) 


(odgovor članu puncka.)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: 9 dni sem bila v ume...
Sprejeli so me v zelo kritičnem stanju na Infekcijsko kliniko, opravili nujen carski rez, intubirali. Potem sem bila v ...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...
Živilo, ki preprečuje pojav alergij pri ot...
Znanstveniki iz Nove Zelandije so prišli do zanimivega odkritja, da lahko samo z enim samim živilom v prehrani otroka zm...




NOSEČNOST
пеперутка16

Kateri del nosečnosti vam je bil najbolj všeč oz. najlažji?