Splav in downov sindrom (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Čvekanje v pričakovanju



Sporočilo


Anonimen -> Splav in downov sindrom (12.6.2023 18:56:14)

Zdravo!
Glede na število preiskav, ki so možne za odkrivanje Downovega in drugih sindromov se mi poraja vprašanje, na katerega nisem zasledila točnega odgovora.

Torej - če pri otroku npr. v 11 tednu nosečnosti odkrijejo veliko možnost prisotnosti Downovega sindroma, ali še vedno obstaja možnost splava, če se ženska za to odloči?
Vem, da je splav možen do 10. tedna nosečnosti brez prisotnosti komisije, ter da je zanj nato potrebna odobritev komisije.

Nisem v takšni dilemi (trkam) vendar sem glede informacij malo zmedena. [sm=zmeden.gif]

Hvala za odgovor :)




Anonimen -> RE: Splav in downov sindrom (12.6.2023 20:52:02)

Zdravo,
Sicer tudi nisem bila v taki situaciji, ampak glede na informacije, ki jih vem, bi rekla, da je tako, da v primeru velike možnosti za downov sindrom, naredijo amniocentezo, ki je 100%. Torej zagotovo ves, ali otrok ima downov sindrom ali ne in v tem primeru  das prosnjo za splav na komisijo, kar pa je razlog za odobritev.




Čvekačica -> RE: Splav in downov sindrom (13.6.2023 15:24:03)

Lahko. Mi je pred kratkim potrdila ginekoginja, ki je rekla "zato pa delamo te teste"[sm=smiley36.gif]. Ampak kot omenjeno je potrebna diganoza na amniocentezi ali biopsiji hormonskih resic. Tako da sigurno mine še kakšen teden, dva ali celo več.




Stran: [1]