Obisk pediatra,otrokov strah pred njim (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


KODA -> Obisk pediatra,otrokov strah pred njim (30.9.2005 0:18:13)

Danes sva z Vidom imela sistem. pregled pri 3letih,ki pa se je sprevrgel v pravo katastrofo.Začelo se je že doma z izpadi trme,ki so se nadaljevali v zdravstvenem domu.Ni hotel niti ust odpreti,niti pokazati slikic,niti prijeti se ni pustil.Samo kričal je.Potem sva odšla v lab..Za odvzem krvi smo ga tri morale držati tako je brcal okoli sebe.O lončku za lulanje sploh ni hotel slišati.Kadar greva na alergološko kl.,je podobna zgodba.Ko je bil manjši ni bilo nobenega problema.Doma ga vedno pripravimo na to,mu vse razložimo,ko pa zagleda bele halje,je pa vsega konec.Ne vem kje otroku tak strah in odpor?Nikoli nisva imela negativnih izkušenj..Kako vaši otroci odreagirajo na zdravnika.?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][sm=smiley3.gif][sm=smiley3.gif]Lep pozdrav.




CatJa -> RE: Obisk pediatra,otrokov strah pred njim (30.9.2005 8:29:42)

Midva sva šla včeraj na tehtanje. Jan je začel tulit že ko sem ga začela slačit, kaj šele na tehtnici. K zdravnici sva potem šla oblečena in je bilo O.K. Ne vem pa, kaj bi še bilo, če bi ga hotela kaj pretipat. Tudi jaz na vem, od kod mu kar naenkrat ta odpor. Bohve, kaj se našim malčkom mota po bučki.




Anonimen -> RE: Obisk pediatra,otrokov strah pred njim (30.9.2005 9:48:51)

Pri nas je tako. Samo prav zaradi tega, ker je menda pri treh letih tako obnašanje oziroma strah najbolj izrazit, v Kranju naročijo najprej k psihologu, pa šele potem v laboratorij in nazadnje k pediatru. Sicer traja to vse skupaj tri dni (raztegnjeno na ene tri tedne), ampak tako je. Tako da je bilo pri psihologu v redu, ker je vedel, da se bomo samo pogovarjali in se šli ugrice. V laboratoriju je bilo presenetljivo dobro, pri pediatrinji pa spet živa groza. Samo tuljenje, da mu nit srca ni mogla slišati. Zato naju je poslala ven in rekla, da se čez pol leta spet vidimo, da je s triletniki pač tako, da pri treh in pol je pa ponavadi že bistvena razlika. No ja, danes je naš že star tri in pol, pa bi bilo čisto isto. Ampak takrat mu je potem v čakalnici, ko sva šla ven, nekaj kliknilo in je sam privolil, da gre nazaj noter (ker sem mu, če bo "priden", obljubila avtomobilček, ker pa ni bil, je pa tam, v čakalnici izvedel, da ga ne bo dobil). In se je revež prav skoncentriral, da je lahko nehal jokat in sva šla nazaj notri. Potem ni niti muksnil več, lepo ga je lahko pregledala. In sva šla po avtomobilček.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




KODA -> RE: Obisk pediatra,otrokov strah pred njim (30.9.2005 10:47:01)

Tudi jaz sem našemu obljubila bagra.Do trgovine se je tuljenje umirilo,ko pa je zagledal bagra,je pa ponovno začel tuliti.V ponedeljek imava obisk pri zobozdravniku. Me kar stiska pri srcu.Ne vem kaj ga je prejle pičilo,da je rekel da se bo polulal v lonček.Bomo videli kakšnega mišlenja bo ko bova pred laboratorijem.Lep pozdrav.[sm=smiley25.gif][sm=smiley25.gif]




katarina j. -> RE: Obisk pediatra,otrokov strah pred njim (2.10.2005 22:00:49)

Tudi moj je imel parkrat tak izpad, ampak potem pa kar na lepem nič več- ne vem točno kaj ga je spreobrnilo, vendar smo potem po prvem izpadu večkrat listali knjigice o zdravnikih pa se o tem pogovarjali, pa tudi tiste obljube med.sestre da dobi štempilko delajo čudeže[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]!




Anonimen -> RE: Obisk pediatra,otrokov strah pred njim (2.10.2005 22:04:11)

Koda, zakaj pa mora lulat v lonček? To je res brez veze, tako matrat otroka, ki se že itak boji. Lepo naj se doma polula v kahlico, pa prelij vodo v kakšno stekleničko in v laboratoriju v lonček. Jaz sem šla prej v laboratorij po lonček, da sem doma direktno vanj prelila vsebino kahlice.




KODA -> RE: Obisk pediatra,otrokov strah pred njim (2.10.2005 22:45:55)

Sam od sebe je rekel,da se bo polulal,nobeden ga ne sili.Jutri greva  v zd.,pa sem ga vprašala,kaj bi rajši lulal v lonček,ali doma v kahlico?Pa je rekel lonček.Izkoristili bomo to ker je to redko.Če pa ne pa drugič,ko bo boljše volje.Pri njemu kontrolirajo vodo zato,ker je bratec imel ledvični refluks,ki je zdaj v regresiji.On kot sorojenec je imel 40% možnosti,da se mu to pojavi,pa se mu ni.Preventiva ni odveč.Lep pozdrav.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image][sm=smiley10.gif] 




KODA -> RE: Obisk pediatra,otrokov strah pred njim (3.10.2005 11:56:58)

Hura!!Vid je na moje čudo odprl usta pri zobarju brez problemov.Mislim,da je tudi od zdravnikov odvisno,kako otrok odreagira na vse skupaj.Ko sva stopila v ordinacijo,se me je ful oklepal.Potem pa ga je zdravnica čez igro pripravila do tega,da je odprl usta.Potem sva odšla po nagrado.Zdaj me pa skrbi,da ga ne bi preveč razvadila,da bo mislil,da mora dejanja narediti zato,da bo dobil nagrado,ne zato ker se to more.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][sm=smiley20.gif]




miševi -> RE: Obisk pediatra,otrokov strah pred njim (9.10.2005 20:32:03)





Naša triletnica gre pa začuda rada k zdravnici - vedno, ko se peljemo mimo ZD, govori "tam je pa moja zdravnica, da me pozdravi, ko sem bolana".
Ne vem pa, zakaj je tako - mogoče, ker sva bili malokrat pri zdravniku. Enkrat sva pa bili naročeni, pa so naju odslovili, ker so se zmotili (glede cepljenja). Večer prej sem ji povedala, da bova šli, pa razlagala, kaj bo zdravnica vse naredila. Omenila sem tudi "pikico". In seveda obljubila po pridnem obisku še igračo.
Ko je prišla sestra povedat, da ne bo nič, ker so zamešali datume, je bila zelo razočarana. Skoz je špegala skozi vrata, kaj se dogaja pri sestri. No, domov grede sva šli vseeno po igračo - kupila si je set za zdravnike. Ko je prišel čas sistematskega pregleda sem ji pokazala razglednico s slikcami in da jo zdravnica vabi. Bila je vesela in na pregledu ni bilo problema. Edino pri pikici je malo zajokala.
Je pa res veliko odvisno od med. sestre in zdravnice. Naša sestra se z vsakim otrokom pogovarja, igra, sprašuje, zdravnica pa tudi ponudi igračko, če vidi, da se otrok boji. Pa štampiljke imajo tudi, čeprav je Nika ni hotela.
Nismo pa še imeli psihologa in zobarja - le-tega se pa malo bojim. Sicer je zdravnica rekla, da ima zdrave zobe, pa vseeno ne vem, če bo hotela dolgo časa imet usta odprta. Pustimo se presenetiti...






Stran: [1]