| 
	   
	    | 
		    
			  | Anonimen ->  Makaroni zapečeni v pečici  (12.10.2005 9:49:59) |  
			  | Rabite:
 Makarone(najboljši so široki kratki rezanci)
 Olivno olje sol poper
 sveže paradižnike
 dimljen ali bilo kateri poltrdi sir in mocarelo
 čebulo in strok česna.
 Česen in čebulo narežem na tanke lističe.
 V široki posodi na štrih žlicah olivnega olja popražim čebulo in česen.
 Počakam da ovenita,dodam paradižnik(zrezan na kocke)
 Na visoki temperaturi pražim in mešam zraven, okoli 5 minut.
 Nazadnje posolim in dodam malo bazilikein, popra.
 Skuham pašto ostati mora poltrda(al dente)
 Odcedim pašto in jo primešam paradižnikovi omaki.
 Vse zložim v naoljen pekač, pokapam še z olivnim oljem,dodam na kockice narezano mozzarelo in na grobo nariban sir.
 Pekač prej segrejem na 220 stopinj in pečem približno 25 minut.
 |   
	          | 
 |  |  |