gosta hrana... (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok



Sporočilo


roberta -> gosta hrana... (15.10.2005 15:04:25)

oj, so me razmere (študij) prisilile, da bom morala verjetno že prej uvajati drugo hrano kot samo dojenje... pa ne vem kaj naj... ok, je opcija izčrpavanje mleka, ki pa se mi zdi da je povezana s celim kupom komplikacij (možnost okužb, zamrzovanje...), adaptirano mleko pa mi je še slabša opcija - ker je umetna hrana in to). kaj pa mislite o uvajanju ze druge hrane (bananinih kašic in podobno) pri dvomesečnemu dojenčku?! bi pa bilo to samo dvakrat na teden in še to samo en obrok dnevno, ki bi ga bilo treba nadomestiti, ker me ne bo (sicer pa polno dojenje). je to sploh možno? ali pa je ta starost dojenčka še premajhna? bi bilo vseeno, če se bo z izčrpavanjem kaj zalomilo, boljše adaptirano mleko?    joj, res ne vem kaj naj...

kak nasvet? hvala.  




tinatona -> RE: gosta hrana... (15.10.2005 15:34:43)

Haj!

Moje mnenje je da je pri dveh mesecih še absolutno prezgodaj za dodajanje goste hrane. Res ne vem zakaj bi bilo brizganje mleka povezano  z okužbami. Pa tudi zmrzovati ti ga ni potrebno. Izbrizgaš si ga lahko tisti dan ko imaš obveznosti, potem ga pa postaviš v hladilnik... In počaka notri do 48ur (samo ne sme biti v vratih). To pa res ni tak problem, če se gre za samo en obrok. Pri tako malem otročku prebavila še niso zrela za gosto hrano, zato res ne vem kam se ti tako mudi.
Jaz sem morala nehat dojit pri enem mesecu (je sin zavračal dojko) pa sem si potem še dva meseca polno brizgala (za vsak obrok). ena moja kolegica pa si je brizgala mleko osem mesecev (polno). Tako da mislim da si lahko tudi ti za dva obroka na teden...

LP Tina

p.s.:Je pa druga opcija še adaptirano mleko... Ki pa jo tudi zavračaš (kao zaradi kemije... da ne boš mislila da so kupljene kaše kaj drugega).




Anonimen -> RE: gosta hrana... (15.10.2005 15:45:02)

Dva meseca je absolutno prezgodaj. Se strinjam s TinoTono, izbrizgaj si mleko, ali pa kupi adaptirano. Definitivno bolje kot karkoli drugega.




Grascakinja -> RE: gosta hrana... (15.10.2005 18:08:22)

Mislim, da tako majhen otrok še ni sposoben požirati kašic oz. sprejemati goste hrane po žlički. Črpanje je zate idealno, mleko pa lahko imaš lepo shranjeno v hladilniku brez problema vsaj 2 dni. Črpalko in pribor ter posodice pred uporabo steriliziraš in shraniš načrpano (ker te skrbijo okužbe, čeprav te potem, ko bo otrok vse živo v usta tlačil, ne bodo več toliko), potem pa v vodni kopeli pogreješ, pa še problemov s svojim mlekom ne boš imela.

Če pa to ne pride v poštev, raje posezi po formuli, saj so adaptirana mleka najbolje prilagojena dojenčku, seveda takoj za materinim mlekom.




Stran: [1]