nedonošenček in starejši otrok (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Nedonošenčki



Sporočilo


Anonimen -> nedonošenček in starejši otrok (16.10.2005 18:07:40)

Živjo punce,
mene pa zanima ali ima mogoče katera izkušnje z nedonošenčkom in starejšim bratcem ali sestrico ki hodi v vrtec. Namreč naše malo sončece bo prišlo  kmalu domov, starejši bratec pa je v vrtcu, kjer je pa "leglo bakterij" (nič grdega ne mislim s tem). Kako ste ve reševale ta problem? Hvala za pomoč




cmokec -> RE: nedonošenček in starejši otrok (16.10.2005 18:19:50)

Čeprav še nisem rodila, sem se v vrtcu pozanimala, kako je s tem, ker verjetno nisem ne prva ne zadnja, ki jo skrbi zaradi obolenj. Nič pametnega mi niso povedale. Zmenili smo se, da nam upozorijo, če bo več otrok v skupini bolehnih ali če bi razsajala kaka otroška bolezen. V tem primeru  bo Sara za najbolj "kritični" čas doma. Če bodo otroci iz skupine zelo bolani do pomladi, to seveda ne bo izvedljivo, ker bi bila potem lahko kar izpisana iz vrtca, kar pa ni namen.
Kot drugo pa že lep čas jemlje sirup Čebelica Maja, namesto običajnih bombonov pa imamo Pikovit bombone.

Kljub tebu je imela prejšnji teden angino. Tolažim se s tem, da je dojenček ob dojenju delno zaščiten proti virusom preko mleka, zato upam, da bom lahko dojila in to čimdlje.




KODA -> RE: nedonošenček in starejši otrok (16.10.2005 19:55:33)

Ko sem rodila tadrugega,je bil tastarejši doma.Takrat sploh še ni bil vpisan v vrtec.V vrtec ga nisem hotela dati.Prvič zato,da se ne bi počutil odrinjenega,drugič, pa ravno zaradi viroz,ki se začnejo na jesen.




Marogica -> RE: nedonošenček in starejši otrok (16.10.2005 23:18:14)

Pri nas je situacija točno takšna, kot si jo opisala. Mali(nedonošenček)-veliki v vrtcu. O kakšen leglu bakterij in podobnem nisem razmišljala, tako da se je naše življenje nadaljevalo čisto isto, kot pred porodom-razen, da smo imeli enega člana več v družini. Ta večji ga je tudi božal, cartal-kaj preveć se pa otroci po nekaj dneh tako ali tako ne zanimajo već za dojenčka, vsaj naš se ni (mogoče za to, ker je fantek?). Je pa res, da nekje do treh mesecev si je moral vendo umiti roke, predno ga je pobožal. To pa je bilo tudi vse,kar se "preventive" tiće.
Ne vem pa, koliko prej se je tvoj rodil. Naš se je 4 tedne.




Marina 1 -> RE: nedonošenček in starejši otrok (17.10.2005 8:04:11)

Pozdravljena.Ja mi imamo doma dva nedonošenčka.Prvi star tri leta sedaj obiskuje prvič vrtec in moram povedat da je kar naporno.Vsaki virus ali bolezen ki jo prinese domov dobi njegov 11 mesečni bratec v razmahu 4 dni,tako da ko se starejši bratec pozdravi in gre nazaj v vrtec takrat tamali zboli.To pač je tako in žal smo se tega morali navadit.Vse lepo in čim več zdravja vam želim.
LP Marina




Janeja -> RE: nedonošenček in starejši otrok (17.10.2005 10:33:58)

Živjo,

tudi mi smo v enaki situaciji. Sin Jan je star 4 leta in hodi v vrtec, mala Lea (rojena v 24 tednu) pa je stara 7,5 mesecev (korigirano 4 mesece).

Tudi mene je bilo ful strah kako bo, ampak Jan tako uživa v vrtcu, da ga nisem hotla izpisat. Je bil doma čez počitnice (julij in avgust), pa je bil že tako naveličan vsega, ves čas je spraševal kdaj bo spet vrtec,...  No in septembra je po enih 14 dneh prinesel domov virozo! Panika! Takoj smo ju "ločili" - Lea je bila ves čas v spalnici, Janu pa smo uspeli dopovedat, da tja ne sme dokler je bolan. Pa stanovanje smo redno zračili. Po parih dneh sva zbolela tudi oba z možem, oba sve dobila antibiotike,... Ves čas sva nosila maske in upala, da Lea ne bo zbolela. In res ... naša mala nam je še enkrat dokazala, da so nedonošenčki pravi borci in da se ne dajo kar tako ... edina v družini je ostala zdrava. [sm=smiley32.gif]

Zdaj mi je kar malo lažje in še bolj sem odločena, da sina zaradi mojega strahu pred virusi ne bom prikrajšala za prijatelje v vrtcu. Upam, da bomo imeli tudi v bodoče takšno srečo!

Vsem želim velikoooo zdravja.

LP
Jerneja





Anonimen -> RE: nedonošenček in starejši otrok (17.10.2005 20:46:19)

Zdravo Leina mami in bravo za vaš uspeh [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Ostalim mamicam tudi hvala za odgovore.
Pravzaprav me je zanimalo ravno to, kako ločiti dva otroka na čim nežnejši način. Namreč pri nas je tako da ima starejši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] sedaj leto in pol in je zeloooooooo občutljiv na vse viruse, takoj vse stakne. Za malo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] pa še ne vem in me pošteno skrbi kako bo ko pride domov.
V četrtek bo šla v toplo posteljico in se že počasi dojive. Imam občutek da bo prišla naslednji teden že domov, mali ima pa ravno zdaj vročino in neko virozo in se me drži kot klop.

Bom probala tako kot Jerneja (btw, hvala), enega v spalnico, drugega v dnevno, samo da mi ne bo potem mali kaj zameril. Težko mu kaj razložim, ko pa še niti govori ne. Upam da nam bo ratalo in da so nedonošenčki res pravi borci kot pravijo.
LP 




Janeja -> RE: nedonošenček in starejši otrok (18.10.2005 14:29:35)

Če ima tvoj mali ravno zdaj virozo je po mojem boljše, da s pikico še kakšen dan več ostaneta v bolnici. Tako so na intenzivni svetovali meni, ker so ravno v času, ko naj bi šla Lea domov v našem koncu razsajele vodene koze. No sam ker jih Jan ni dobil, sva šle potem vseen domov.

Vsaj prve tedne doma bi blo fajn, da mala nebi zbolela, ker takrat so pa res še zelooo občutljivi. Saj veš ... prvič zunaj bolnice, v nesterilnem okolju ...

Upam, da ostanete zdravi in da bo sinek lepo sprejel malo sestrico. Naš Jan Leo naravnost obožuje. Pa tolk ga skrbi zanjo, da sploh ni bil problem, ko ni smel k njej. Smo mu rekli, da bo mogla nazaj u bolnico če zboli in niti pomislil ni, da bi šel v spalnico.

LP





* Mateja * -> RE: nedonošenček in starejši otrok (19.10.2005 13:10:54)

Meni so v bolnici, ko je bil Nejc na pediatriji rekli, da če ni tam ničesar staknil, ko je bil obkrožen z virusi, da tudi doma nebo panike.  Sej doma vsi vejo, da če so smrkavi, da ne smejo zraven njega. Je pa res, da mi nimamo predšolskega otroka doma, sam vseeno ful pazimo. Ne smem niti pomislit, da bi moral iti nazaj v bolnico zato, ker se tako močno prehladil!!




kimi -> RE: nedonošenček in starejši otrok (21.10.2005 22:02:51)

Pri meni je ista situacija kot pri kodi




Stran: [1]