prvi otrok in pričakovanje drugega (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Otroci



Sporočilo


bini -> prvi otrok in pričakovanje drugega (19.10.2005 13:56:10)

Živjo punce..
se ne javljam prav veliko zadnje čase - ni časa :(....
imam pa vprašanjce..
naša 16m deklica je v varstvu, pri očiju, pri starih starših dokaj ubogljiva, razumna in izrazito simpatična ter zelo samostojna,... zadnje čase pa opažam, da kadarkoli sem jaz blizu se ves čas drži samo mene, zelo izrazito trmari (se skoraj meče ob tla), joka in kar je najhuje ves čas bi se nosila - jaz pa sem 17 t noseča in imam že sedaj hude težave s hrbtenico, tako da je prav veliko nosit ne morem...
Ali mislite da otrok čuti, da prihaj nov družinski član?? Kakšne izkušnje imate tiste, ki ste (bile) v podobni situaciji??? meni ni nič jasno, je pa vse skupaj kar naporno, ker če ona ve da sem v sosednjem prostoru, potem ne pomaga nič in nihče - vedno mora splezat do mene in potem na mene [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]... sej drugač je ful srček, ampak ne vem kako bo ko bo moj trebuh še večji [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]...
kak nasvet prosim..
lp
bini




Anonimen -> RE: prvi otrok in pričakovanje drugega (19.10.2005 14:13:19)

ti a veš da js tut o tem razmišljam. tisa je bla od nekdaj zelo taka samostojna, nikol se ni cartala, hotla nosit al bit v naročju. zdej pa od kar sem nekak noseča (zdej sem v 13. tednu) ona pa je stara 15 mescov pa kr naprej k men pa v naročje, pa take fore. sploh je nism take navajena??!!

tut od kolegice - pajace je ratala taka mamina maza..jo morm še prašat če je tut od kar je noseča

pomoje res neki čutjo!




Jančika_ -> RE: prvi otrok in pričakovanje drugega (19.10.2005 16:22:04)

Da ni to mogoče pač takšno obdobje? Vasja me do pred kratkim ni šljivil pet posto, zdaj pa skoz nekaj lazi po meni in tečnari - pa nisem noseča. Je pa malenkost mlajši (14,5 mesecev).




darja72 -> RE: prvi otrok in pričakovanje drugega (19.10.2005 17:40:14)

Zgleda, da je res tako obdobje. Tudi Maj je kar naenkrat ratal mamina maza. Pa tudi jaz sem v 17t...




FRAČAFELA -> RE: prvi otrok in pričakovanje drugega (19.10.2005 17:49:46)

bini zanimivo vprašanje si načela. Tudi naša punčka je sedaj v varstvu (14m) jaz pa sem šele na začetku nosečnosti (8tedn.) in vse bolj in bolj se crklja. Če pa zelo pomislim, se mi zdi da je ravno nekje okoli 2 meseca od kar se zelooooo crklja in stiska k meni. Sicer rada hodi, tako da vsaj s tem, da bi se hotela nositi ni težav.

LARA se vidi, da nisem več dosti na RR...nisem namreč vedela za tvojo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]. Čestitke!!![sm=rozica.gif]

Jančika, kaj pa ti? Si že kaj testerja uporabila?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Jančika_ -> RE: prvi otrok in pričakovanje drugega (19.10.2005 18:04:18)

Spagetta, ni še čas, ni še čas[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].  Smo šele na začetku! Je pa moj Joe rekel, da mi ni treba nič povedati, ko bom kak test delala, ker bo itak na RR prebral[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




NinaŠ -> RE: prvi otrok in pričakovanje drugega (19.10.2005 19:17:10)

Jap, otrok pomoje res čuti, da se v kratkem obetajo velike spremembe v družini. Tudi Anže je sorazmerno z velikostjo mojega trebuščka vedno bolj mamina maza (no saj to je bil vedno, samo stvar se zdaj stopnuje). Hkrati smo spet morali privleči na plano voziček, čeprav smo že nekaj časa lepo hodili na sprehode in ga nismo več potrebovali (sem ga tud že oprala in pripravila za drugega, pa bo treba še enkrat). Ves čas bi rad, da ga jaz nosim (čeprav so zraven tudi druge roke, vendar to ne velja) - na srečo nimam kakih posebnih težav in ga kljub že dobrim 37. tednom nos. še vedno lahko prenašam, spet vedno več časa prespi v najini postelji,... pa še kaj bi se našlo.

LP 




Bejba -> RE: prvi otrok in pričakovanje drugega (20.10.2005 14:01:12)

Tudi pri nas je podobno, pa sem jaz to povezovala z odhodom v vrtec. Zdaj pa tudi jaz razmišljam ali je kaj povezano z nosečnostjo (sem v 11. tednu), ker imamo sedaj res pravo mazico doma. Moj [sm=love.gif] sploh ne more verjeti, da se tok crklja, sveda pa v tem neizmerno uživamo vsi trije. Naj le dolgo tako ostane, ker se tako rada stiskam z našim sončkom [sm=9nebesa.gif].

LP; Bejba [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]




Stran: [1]