VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Ustvarjamo skupajSporočilo


Anonimen -> VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (20.10.2005 13:26:14)

Zadnjič sem brala nekje, da vas je kar nekaj takih, ki ste na bolniškem in vam je dolgčas.

Tudi meni je bilo pa sem se odločila, da bom svojemu prvorojencu POSLIKALA SOBICO. Na način, kot sem storila jaz se lahko lotite tudi tiste, ki ste tako kot jaz brez umetniške žilice. ZELO ENOSTAVNO!!!

V knjižnici si sposodite pobarvanke ali otrokovo najljubšo pravljico in si skenirate pravljične junake (jaz sem izbrala Puja, njegove prijatelje, slončka Dumboja ter Miki miško in njegove prijatelje. Če katera hoče ji slikice lahko pošljem po mailu). Potem pa enostavno si sposodite npr. v službi diaprojektor in z njim projecirate na steno, obrišete, pobarvate še enkrat s črno obrobite in imate unikatne pravljične junake, ki jih bodi vsi občudovali in vas spraševali ali ste to res vi narisali.

Barve? Jaz sem kupila od Krautol-a 4 osnovne barve: rumeno, rdečo, modro in črno ter čisto navadno  belo za štrihati. Barve lahko med sabo mešate. Cena 1 barve je nekje 1.000 sit, se hitro sušijo in so pralne, kar pomeni, da če otrok kasneje kaj popacka lahko spereš pa se ti slika ne bo razmazala.

Priporočam čim večje slike.
Nyah* -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (20.10.2005 13:28:36)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]za idejo in da jo delis z nami!! Ce se z mojim [sm=love.gif] odlociva, ti pisem za slikice ok!

Res hvala, ko mi bo dolgcas se bo sigurno spomnila nate! Pa uspesno slikanje ti zelim!!
Urša -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (20.10.2005 13:32:46)

Super Urška! Če imaš digitalca, lahko narediš album s tvojimi umetnijami. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Anonimen -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (20.10.2005 13:40:20)

Evo sem poslikala, samo mi povejte, kako slike prenesev v album, ker sem že probala pa mi ne uspe. Ti bom probala poslati na mail, če mi uspe.
Urša -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (20.10.2005 13:57:34)

Greš na Moji albumi, Dodaj nov album, napišeš ime albuma pol pa tm ko piše Browse v okvirčke dodaš imena fajlov.
Anonimen -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (20.10.2005 16:58:28)

Evo nekatere slikice so že v albumu.

Anonimen -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (20.10.2005 17:01:00)

V albumu pa lahko tudi vidite okvirčke iz gipsa v katere bom dala slike mojega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image], vsaka 2 meseca. Nad okvirčki so pa angelčki, ki ga bodo čuvali.
Urša -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (20.10.2005 17:05:38)

Čudovito! [sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif][sm=9nebesa.gif]
Anonimen -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (20.10.2005 17:10:03)

Vse, ki bi rade imele slikice, mi lahko pišete na mail: urska.berden@siol.net.
Z veseljem vam jih posredujem, vendar šele od jutri naprej, ker je moj računalnik na popravilu.
Anonimen -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (20.10.2005 17:30:57)

Urška, res si lepo to naredila. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Jaz sem kupila 1 rolico samolepilne tapete z Disneyevimi junaki, like bom izrezala in jih polepila v otroškem kotičku (o sobici lahko trenutno samo sanjam). Čakam tudi novo pošiljko bordur v BC.
Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.10.2005 18:00:02)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
FRAČAFELA -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (20.10.2005 21:55:38)

Superca!Se priporočam.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
emajl ti bom pustila v nabiralniku!
Nyah* -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (20.10.2005 22:45:17)

Mislim Urska, tole pa zgleda hudoooooooooo dobro[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], res si pridna in polna idej, superca.

Me je ze primolo, da bi se jaz kaj takega spacala, ceprav jaz in moj talent[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image], ne bi blo tako lepo kot pri tebi.

Kar tako naprej!
Katyusha -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (21.10.2005 7:51:27)

Čestitam za dobro idejo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]
Slike so zelo lepe, prosila bi te če mi jih lahko pošlješ po mailu??!!
ti pošljem naslov privat
Že vnaprej hvala
Anonimen -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (21.10.2005 8:14:51)

Pred časom smo tudi mi naši štiriletnici pripravili presenečenje v novi sobici. Želela si je ribice. Jaz sem si pomagala s povečavo slik iz pobarvank in potem vse skupaj kopirala s pomočjo indigo papirja na steno, potem pa barvala. Tudi tako gre. Enostavno. Pa vsem veselo ustvarjanje.
Anonimen -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (21.10.2005 9:56:44)

Spagetta in katyusha slikice vama rade volje pošljem po mailu takoj ko popoldne pridem do svojega računalnika.
DrejcDrejc -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (21.10.2005 10:48:32)

Urska, res simpatično, pa tudi kreativno in dobro za tvojo dušo.
Anonimen -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (21.10.2005 11:00:30)

Hvala vse, ki me hvalite, ampak res ni težko, temveč prebrisano. Je pa res enkraten občutek, ko se trudiš in rišeš, kepica v trebušku te pa brca in mu nato govoriš, da je to darilo za njega. Jaz sem kar prekipevala od sreče. Kot takrat, ko sem mu kupila prvo oblekico in jo po tistem še vsaj 100x na dan vzela v roke in jo občudovala kak je mijčkena.

Bodite srečne, da bodo tudi vaši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] otročki srečni!!!!!


Če katero zanima pa mi lahko piše, da ji izdam še več trikov, kako si popestriti dneve v čakanju ali popestriti dan vašim otrokom, ki že hodijo.

Sicer sem pa zdaj dobila idejo. Lahko bi odprle čisto novo temo, kjer bi si mamice tako kot npr. kuharske recepte delile tudi ideje za kreativno ustvarjanje za naše otroke.
2mak -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (21.10.2005 11:08:46)

Urška, še moje čestitke za tako super idejo! Sama bom s tem morala še malo počakati, ker obstaja možnost, da se bom kmalu preselila, ampak, mogoče se pa tega res kdaj lotim. V službi (šoli) sem se že poslužila te tehnike, ko sem pripravljala en plakat za začetek leta in moram povedat, da je res enostavno in lepo, hkrati pa še zelo uživaš! Sem pa čist navdušena nad tem, da bi odprli novo temo, kjer bi si mamice delile ideje za kratek čas. In bi tudi jaz z veseljem kaj napisala. Samo sporočite, ko bo tema odprta!!!

Super, super, super zamisel! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Nosečke uživajte! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
GATA -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (21.10.2005 11:12:30)

Joj urška to pa ni kar tako.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Zelo lepo si to uredila.
Pa rok imaš čez slab mesec teba pa tako razganja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] od energije. Ko bi mene tud...sam me tako zebe - še nič ne kurimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Aja, kako bi pa človek narisal še drugače te slikce če nimaš diaprojektorja?
Anonimen -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (21.10.2005 11:30:26)

Ena mamica je napisala, da si je prerisala na steno prek indigo papirja. Samo ne vem, če obstajajo tako veliki indigi.

Ena varianta je, da si sposodiš grafoskop, če ti je lažje.

Ali pa, da si dele figuric na veliko skopiraš na A3 papir, vse skupaj zalepiš. Zalepiš plakat na steno in potem s kemičnim pritiskaš in rišeš na steno preko plakata - tako, da se ti v bistvu vidi samo odtis oz. vgreznine v steni. Upam, da si lahko predstavljaš.

Sicer pa malo povprašaj sorodnike ali prijatelje okrog, če si lahko kje sposodijo diaprojektor, saj ga imajo že skoraj povsod po službah. Pa, ko boš povedala, da gre za dojenčka, se ti itak ne more skoraj nihče upreti.

BlankaT -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (21.10.2005 13:58:40)

Urška čestitke [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], zelo lepo. Predvsem pa se mi dopade tvoja ideja.

Le tako naprej [sm=rozica.gif][sm=rozica.gif][sm=rozica.gif].
MarijaPo -> RE: VSEM, KI JE DOLGČAS V PRIČAKOVANJU (21.10.2005 14:04:33)

Sem pogledala v album in res krasno zgleda. Prav vrhunsko. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Ta mali bo ocitno imel zelo pridno in dobro mamo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Stran: [1]