sušilni stroj (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti



Sporočilo


huda -> sušilni stroj (22.10.2005 12:41:01)

kaj vse sušite v sušilcu?
a upoštevate oznake na oblačilih in ne sušite npr. tistih kavbojk, majčk, hlač,.... za katere piše, da jih ne smemo sušit v sušilcu???

kakšne so lahkp posledice, če ne upoštevam nasvetov za sušenje in npr. dam suši hlače za katere piše, da se ne smejo sušiti v sušilcu???

lep sončen pozdrav




rainbow -> RE: sušilni stroj (22.10.2005 12:44:36)

Halo!

To mene tudi zanima, jaz sušim samo brisače in belo, tj spodnje perilo, in plenice

mogoče se skrči, če je temperatura previsoka

lp[sm=rozica.gif]




Dejča -> RE: sušilni stroj (22.10.2005 12:50:19)

Jaz sušim skoraj vse, razen najbolj občutljivih stvari. Včasih se kakšna cotka skrči in sem jezna sama nase, a me ne izuči. Večina oblačil dobro prenese sušilec.




Anonimen -> RE: sušilni stroj (22.10.2005 13:13:47)

Sušim v sušilcu vse bombažne zadeve (brisače, pižame, posteljnino, trenirke, nogavice, spodnje perilo...), kratke poletne majčke, bombažne puloverje,... tudi kavbojke, razen če vsebujejo veliko elastina.
Sicer vseeno malo počekiram nalepke ampak načeloma notri zmečem večino stvari, še posebej če so bile oprane že večkrat in niso več tako občutljive. Ne sušim stvari, ki vsebujejo veliko elastina, kakšne viskoze ali poliestra, da se ne bi kaj stopilo in seveda volne. Ni mi pa še uspelo skčiti nobene stvari, čeprav je moja mami enkrat sušila eno mojo majčko in je z velikosti 38 postala primerna za 4-letnega otroka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image].




coca -> RE: sušilni stroj (22.10.2005 14:18:32)

Jaz sem kupila oblačilca za malega v enem diskontu v Avstriji in povsod je prepovedano sušenje v sušilcu, ampak ker niso bila draga in ker se mi zdi ful zamudno jih sušiti na radiatorjih in potem likati (kar v sušilcu ni potrebno) sem tvegala in jih vrgal v sušilca in se ni nič kaj hudega zgodili. Računat morš da se mogoče malce skrčijo in da tiste majčke, ki imajo nalimano slikico pa res niso primerne da jih daš sušit, sicer pa nobene škode. Se mi pa zdi tale roba iz H&M zelo fajn, ker se vse lahko pere na 60 st. in še vse se sme v sušilcu sušit. Potem so pa tako lepo mehka oblačila in jih samo še poravnaš. Res pa je da kašne svile, volne in elastana pa ne prakticiraj v sušilcu. 




frutka_ -> RE: sušilni stroj (22.10.2005 16:11:38)

Večina stavri ima prepoved sušenja v sušilnem ampak jaz kljub temu fliknem noter in v glavnem ni problema. Zna se pa zgoditi, da kakšna kratka majčka, ki je ravno prava, ne bo več ista ampak majčkeno manjša.
Aja, jaz sem opazila, da veliko stvari po sušenju v sušilcu postane malo "muckastih"...ne v smislu, da se delajo gor "mucke" ampak enostavno tkanina ne zgleda več enako.

Sušim skoraj vse od brisač, sp. gat do pleničk, posteljnine,...prav fina zadeva tale sušilec pa še perilo je potem takooo mehko.




NinaŠ -> RE: sušilni stroj (22.10.2005 18:45:40)

Prav čist vse fliknem notri in do sedaj še nisem imela kakih težav (mogoče se je kaka majčka malo skrčila). Bunde ipd. dam na nižjo temperaturo (sintetika, občutljivo), vse ostalo sušim kar na bombaž (tud jakne iz velurja).

LP






ursk@ -> RE: sušilni stroj (22.10.2005 19:16:45)

Delam isto kot Nina, ne kompliciram.




superfly -> RE: sušilni stroj (22.10.2005 22:04:22)

Vse, razen zelo občutljivih tkanin in plenic, ker jih sušilc "skupi potegne"

lps




KODA -> RE: sušilni stroj (22.10.2005 23:45:40)

Ampak meni pa sušilni stroj ni všeč(trenutno).Mogoče bom v bodoče mišljenje spremenila.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Stran: [1]