mlada mucka in 3 letni otrok (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Hišni ljubljenčki



Sporočilo


karmy -> mlada mucka in 3 letni otrok (30.10.2005 11:59:39)

zanima me kako je s tem? jzt bom z nekaj sreče postala lastnica mlade mucke oz. mladega mačkona... je zelo crkljiv vendar pa me zanima kako odpravit bolhe, ki so po vsej verjetnosti nočna mora vsakega živalskega lastnika...ker pač bo skor ves čas v stanovanju...?


in kako naj navadim otroka da se navadi na mlado muco, ne da je preganja po celem stanovanju?

hvala





Anonimen -> RE: mlada mucka in 3 letni otrok (30.10.2005 14:43:20)

Proti bolham se dobijo ampule, ki jih stisneš za vrat. Kar se pa odnosa otrok - muca tiče, pa po moje največ šteje vzor. Če boš ti nežno, ljubkovalno delala z muco, potem bo otrok videl, kako se "stvari streže". Veliko jo crkljaj in ljubkuj, pa nežna bodi do nje, pa morda hkrati še do fantka, pa bo.




KODA -> RE: mlada mucka in 3 letni otrok (1.11.2005 1:26:05)

Našedva imata našo polperzijko Piko zelo rada in ona njih.Ni vedno pripravljena na igro,takrat vesta,da je ne dražita in ne preganjata po stanovanju.Muca hitro pokaže,kaj ji je všeč in kaj ne.Od majhnega jih učimo,da je mucka ravno tako živo bitje,ne pa igrača,s katero počneš kar se ti zahoče.




polona2 -> RE: mlada mucka in 3 letni otrok (2.11.2005 8:00:58)

Jaz svoji mački proti bolham dajem Stronghold, ker je boljši kot ampule Frontline. Za gliste lahko daš mucku tabletko Pratela, glede doziranja vprašaj veterinarja, ker ne vem, koliko je star mucek, lahku mu namesto Pratela daš pasto Banminth, direktno v gobček.
Glede otroka in mucke. Iz svojih izkušenj sem videla, da otrok potrebuje malo časa in pomoči,da se navadi žival lepo pobožati, jo pocrkljati, samo, mi smo začeli z 0 let, ti pa imaš doma triletnika, ki se mu, najbrž, lahko že dosti stvari dopove, lahko ga vzameš s seboj k veterinarju, ter v njegovi prisotnosti vprašaš strica v belem, veterinarja, kako mucka  ne smemo prijeti, da ga ne smemo vleči za rep in podobno, mislim, da bi vsak veterinar pomagal pri tem "osveščanju". Pa veliko veselja z malim mačkonom, ti kar malo zavidam, lp!




Stran: [1]