Pralno sušilni stroj (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti



Sporočilo


Marina_ -> Pralno sušilni stroj (6.11.2005 18:24:45)

Dober večer.Mene zanima, če ima katera Ariston Margherito 2000.Kako vam ta stroj suši?Jaz sploh nisem zadovoljna z njim(sušilcem), ker mi stvari sploh ne dišijo po mehčalcu ampak po gumi.Uporabljala sem tudi robčke(Arielove)za sušilni stroj pa ni pomagalo.In tako je že od vsega začetka(3 leta).Kaj naj naredim?




Anonimen -> RE: Pralno sušilni stroj (6.11.2005 18:56:42)

kupi novega ali menjaj staro za novo.




urška -> RE: Pralno sušilni stroj (6.11.2005 19:23:45)

jaz imam pa Indesitovega, kar je v bistvu isto kot ariston in imam iste probleme. in mi gre ful na živece. pa ne vem a so vsi pralno sušilni isti. a ima še katera pralno sušilnega kakšne druge firme in ima take probleme?




paris -> RE: Pralno sušilni stroj (6.11.2005 19:41:13)

Tudi jaz nisem preveč zadovoljna s pralno- sušilnim strojem, imam pa Zanussi- Elektrolux. Na voljo imam samo dva programa sušenja in to je premalo. Večina perila se skrči, ker je očitno temperatura previsoka- ne morem pa je posebej nastaviti. Skratka ništrc, za posebej sušilec v kopalnici ni prostora. In tako kljub sušilcu obešam perilo na stojalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][sm=smiley7.gif][sm=smiley35.gif]




Jančika_ -> RE: Pralno sušilni stroj (6.11.2005 19:41:20)

Imam Margherito 2000. Sčasoma vonj po gumi izgine. Prav dišijo pa cote iz sušilca menda nikoli, razen če uporabljaš one vrečke. Tako pravijo, ne vem, če drži[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] .

Aja, sicer sem z njim zadovoljna. Imam ga leto in pol.




urška -> RE: Pralno sušilni stroj (6.11.2005 20:43:20)

Jančika, kakšne vrečke? jaz sem nekaj časa uporabljala arielove papirček iz mullerja pa ni blo nič boljše pa sem nehala. imam pa stroj že 2 leti pa vonj nič ne zgine[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].
perilo sicer dobro suši in se le to ne krči (imam 3 programe) ampak ne diši!!!
nujno potrebujem torej ..... nov sušilni stroj? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ne, ne večjo kopalnico!!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Jančika_ -> RE: Pralno sušilni stroj (6.11.2005 21:12:49)

O, sori, se mi je zatipkalo, ne vrečke, papirčke sem mislila! Jih ne uporabljam, a  perilo res nima več vonja po gumi. Recimo po pol leta je izginil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. 




rija -> RE: Pralno sušilni stroj (6.11.2005 21:23:56)

Enako kot Paris:
sploh nisem zadovoljna, imam candy, nagledujem ločeno varianto.




urška -> RE: Pralno sušilni stroj (6.11.2005 21:41:44)

aja se mi je zdelo.
men ne izgine; tko da sedaj sušim samo nujno, ostalo pa na štrik.
ko bom velika bom imala pa veliko kopalnico in ločne pralni in sušilni stroj!




soncek&luna -> RE: Pralno sušilni stroj (6.11.2005 22:03:35)

punce, ko sem sama kupovala pralni stroj sem tudi, zaradi majhne kopalnice premisljevala o pralno-susilnem... pa sem pri prijateljici zasledila na podoben problem kot ga opisujete... perilo nic ne disi... in sem raje kupila vsakega posebej... pralni stroj imam v kopalnici, susilnega pa kar v predsobi (kupila takega s kondenzacijsko posodo)




urška -> RE: Pralno sušilni stroj (6.11.2005 22:26:08)

mene pa zanima še tole: a če imaš takšnega z odzračevanjem, a ga imaš lahko kar na balkonu postavljenega; da je pod streho in da imaš pač zunaj vtičnico?




anajmad -> RE: Pralno sušilni stroj (7.11.2005 4:46:50)

Jst imam tudi pralno-sušilni,Electrolux in sem bila sprva zelo razočarana[sm=smiley13.gif].Sploh sem mislila,kaj za vraga sem jst to kupla,ko je perilo smrdelo,ko kuga.Sem pa letos začela uporabljati mehčalce Lenor in vam povem,da mi perilo zdej lepše diši,ne po zažgani gumi.Ne vem,probaj malo menjati mehčalce,pa boš vidla.
en lp[sm=morje.gif]D.




rija -> RE: Pralno sušilni stroj (7.11.2005 8:56:00)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] jaz že cel čas uporabljam lenor, pa vseeno, ko vzamem iz sušilca ni duha ni sluha o lenorju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] pa niti po tem novem aromatherapy, ki res dolgo diši[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: Pralno sušilni stroj (7.11.2005 9:14:32)

urška - sprašuješ, če ga imaš lahkona balkonu.

Če imaš balkon zaprt bi ga verjetno lahko imela če pa je odprt pa dvomim, pri minus 15 stopinj ali v primeru nevihte, da ga kaj zmoči.

Tudi jaz sem v stanovanju in imam malo kopalnico, zato sem enostavno dala kar sušilni stroj na pralnega. Pa še zelo preprosto je, ko jemlješ perilo iz pralnega, ga enostavno zlagaš v sušilnega. MIdva sva zato še nabavila stropni bojler tako, da so vsi trije eden na drugem, pa še plac za brisače je na sušilnem.

Če daš sušilnelnega na pralnega, vprašaj v trgovini za vakumske nogice, ki so narejene zato, da ti sušilni ne bo nikamor ušel.

Perilo pa diši, pa še na mehčalcu prišparaš.  Če boš kupila sušilnega extra potem, kupi takega, ki ima poseben program za osvežitev perila. V tem primeru, daš vrečke noter, ko je perilo suho - in le-to DIŠI.




miševi -> RE: Pralno sušilni stroj (7.11.2005 9:22:16)




Jaz imam pralno - sušilni stroj Candy. Res je, da perilo po sušenju ne diši več po mehčalcu, vendar pa smrdi tudi ne. Sicer pa sušilni del stroja uporabljam le izjemoma, ko se kaj mudi posušit, pa v kurilnici ni prostora. Lahko pa izberem različne stopnje sušenja. Ponavadi dam na 7 in je čisto suho, pa nič skupej ne skoči.






niki5 -> RE: Pralno sušilni stroj (7.11.2005 10:57:40)

jaz imam 6 let candya, zaenkrat bi dobro deluje, cunje mi ne smrdijo, kljub vsemu pa imajo vonj po prašku, seveda pa ne tako močen kot bi bil pri sušenju na vrvi..

Ko mi bo ta izpregel bom sigurno kupila novega ki bo imel obe opciji v enem. Jaz imam dobre izkušnje.




urška -> RE: Pralno sušilni stroj (7.11.2005 14:57:22)

nad pralnim strojem imam bojler, problem pa je tem, da smo v najemu. in ne bi se rada spuščala v stroške še z novim bojlerjem.
bom videla. drugače pa vedno uporabljam lenor in to tistega iz mullerja, se mizdi, da je ful boljši ko "naš"
sem pa ravno danes nekaj sušila, pa sem ugotovila, da perilo sicer ne smrdi, ampak diši pa tudi ne... 




Ro-La -> RE: Pralno sušilni stroj (7.11.2005 15:25:40)

Imam pralno sušilnega Candy-ja, zelo nezadovoljna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], v 2 letih 3x crknil sušilec, pa še cote ne dišijo po mehčalcu tako, kot pa če jih sušim na štriku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]




Stran: [1]