klavdijas -> Kako se naštrika otroška kapa! (18.11.2005 7:56:18)
|
Že včeraj sem obljubila, da napišem kako se naštrika otroška kapa. V albume sem dala slike, geslo je kaja, ker se mi je naredil kar zasebni album. slika 1 in 5: ta se začne štrikat na vrhu : Začetek 20 zank, v treh vrstah vsako 2 zanko gor ( samo desne ), dobimo 76 zank in štrikamo naprej za dolžino glave. Vzorec lahko štrikamo poljubni gladke, kite, angleški patent... Zaključimo z nekaj vrstami patenta, kašice, ali pa samo desne. Po nekaj vrstah zaključimo za spredaj in zadaj. Za ušesa naštrikamo še naprej in jemljemo skupaj v trikotnik. Nakoncu kapo zašijemo skupaj, naredimo cof in trakce za zavezat. Slika 2, 3, 4, Začnemo poljubno število zank in jih razdelimo na 4 pletilke. Naštrikamo 2 cm robu z desnimi, patentom, kašico. Potem nadaljujemo z gladkimi, lahko norveški vzorec. Za višino glave. Zanke razdelimo na 9 delov in jemljemo skupaj vsako 9 zanko, vmes naredimo eno vrsto in spet vzamemo skupaj vsako 8 zanko, eno vrsto vmes in skupaj vsako 7 zanko.... do vrha. zaključimo . Doštrikamo še za ušesa. Naredim cof in štrikce za zavezat in kape so končane. Pri obeh načinih je za število zank pomembna debelina volne. Če je kaj napisano nerazumljivo pa vprašajte. LP, Klavdija
|
|
|
|