Mleko (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Prehrana otrok



Sporočilo


niki5 -> Mleko (20.11.2005 12:43:12)

Ima lahko otrok težave zaradi kravjega mleka, ki se kažejo kot napenjanje. Star je 13 mesecev. Mleko mu vmešam v Grisolino (v taki obliki ga dobi 2x na dan). Do 7 meseca je imel krče, kasneje pa so se omilili, ampak še vedno pa ima težave. Ponoči se zaradi napenjanja zbuja, sicer ne tako hudo da bi ga bolelo, ampak ravno toliko da se zbudi in ga je potrebno nazaj uspavati. Dojim ga še vedno.

Kako se kažejo težave na kravje mleko, a so lahko poleg alergije še kako drugače?





Sibil_ -> RE: Mleko (20.11.2005 13:40:39)

Ja je lahko intoleranca na laktozo, ki se kaže z napenjanjem, drisko in slabim počutjem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]
Če ga napenja ima lahko intoleranco še do česa drugega.Nekaj dni mu ne dajat mleka v nikakršni obliki, tudi ti se ga izogibaj če dojiš.Pa ti bo takoj jasno.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Intoleranca je v bistvu pomanjkanje enega encima-laktaze-tako da mleka ne more otrok prebavit in ga mora izdihat.Pri tem pa mu je slabo, ker gre laktoza skozi pljuča ven.In verjemi-zna bit kar ornk slabo.
Intoleranca pa ni samo na mleko ampak je lahko tudi na kaj drugega, zelo težko jo je pa diagnosticirat.
Poskusi kot sem napisala pa boš videla.
LP,
Sibil




N&N&D -> RE: Mleko (20.11.2005 16:57:04)

Podobno ugotavljam pri svojem 10 mesečniku. Tudi Denis je imel dolgo krče. Že nekajkrat sem poskusila ugotoviti povezavo z napenjanjem in zbujanjem ponoči ter mlečnimi izdelki. Ugotovila sem, da če je skutke in jogurte (mleka mu še en dajem) ima ponoči več težav. Če pa ima par dni dieto bolje spi. Vendar je težko povezati, saj ga mučijo tudi zobki in večkrat ne vem ali so zobki ali ga napenja, ko se ponoči zbuja in joka. Naslednjič bom povprašala pri pediatru.
lp




Anonimen -> RE: Mleko (20.11.2005 17:11:57)

Ja, tega je izgleda vse več. Tudi moja znanka je morala ukiniti mleko in vse mlečne izdelke, da malega ne napenja. Mali je star 4 mesece in ga doji.




KODA -> RE: Mleko (27.11.2005 18:24:17)

Našemu tamalemu se je pokazala alergija na mleko(že kot novorojenčku) v obliki zelo hude driske in napenjanja.




Stran: [1]