borovnička -> RE: material in kalupi za odlivanje (29.11.2005 10:56:58)
|
Teh kalupov imaš ogromno. Jaz jih kupujem ponavadi sicer v Lj, ampak sem pa tudi tu v Mb našla par trgovinic, kjer to prodajajo. Ena je trgovina Skrinja. Tam majo tud ogromno materiala za ustvarjanje. Potem je ena v Europarku - Art, pa seveda v Obiju, pa še ena je nasproti Glavnega trga, tam kjer je tudi čokoladnica. Se ne spomnim kako se ji reče. Jaz ti svetujem, da kupiš kalupe, ki vsebujejo silikon. So take bolj prozorne barve. Tisti plastični (beli) stanejo ravno toliko kot ti silikonski, ampak hitro počijo, ker včasih odlitek ne gre lepo iz kalupa in potem kalup ni več uporaben. Vsaj take so moje izkušnje. Silikonski pa ne počijo. No vsaj meni še nobeden ni, pa jih mam že zelo dolgo. Kar se tiče pa mase za vlivanje... Jaz sem do sedaj uporabljala Stewaform, ki je bila veliko cenejša kot Ceramofix (5kg te mase je bil 1.500 sit). Ampak ker je zdaj ne delajo več, sem preklopila na modelirni gips. Tega je ena zgoraj že omenila. Dobi se ga v Obiju in večja vreča (2,5 kg) stane okrog 700 sit, majo pa tudi po 1 kg pakirane. Ceramofix (če lahko mal pošimfam) mi pa ni všeč, ker je preveč krhek pa še drag. Res je, da so odlitki čist beli in pa zelo gladki, ampak ko se to enkrat pobarva itak ni pomembno. Odlitke pa jaz barvam kar z navadnimi tempera barvami in ko se posušijo, jih posprejam z lakom za utrditev barv ali pa s sijajnim premazom. Pozdravček vsem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
|
|
|
|