ajdova kaša (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


babylove -> ajdova kaša (20.12.2005 11:24:18)

Ali se lahko ajdova kaša pripravi kot priloga k mesu (namesto riža, krompirja)? Kako se pa skuha? Enako kot riž, v slani vodi? Kako dolgo? 




muki1 -> RE: ajdova kaša (20.12.2005 11:42:09)

Seveda se lahko. Pa še kako je dobra.
Lahko pa jo pripraviš tako, da prepražiš čebulo in gobe, potem pa gor sipaš kuhano kašo, premešaš in [image]http://www.studiofaca.com/download/Animacije/.gif/smails/food.gif[/image].




Anonimen -> RE: ajdova kaša (20.12.2005 18:04:08)

Lahko še dodaš koščke slanine, ki jo seveda pred čebulo malo popečeš[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Ženkica -> RE: ajdova kaša (13.7.2006 13:37:49)

Punce, dajte mi prosim malček pomagat. Moj mož si je zaželel ajdovo kašo na našem jedilniku, jaz pa nimam pojma kako jo pripravit; npr. v solati, kot priloga h glavni jedi oz. kaj podobnega. Ima morda katera kakšen fajn recept? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Hvala za pomoč.

Ženkica




baby baby -> RE: ajdova kaša (14.7.2006 14:37:49)

Mogoče jo lahko pripraviš kot samostojno jed, zraven pa skledo solate.

Ajdovo kašo skuhaš. Na olju prepražiš por, papriko, paradižnik, česen, lahko tudi kocke bučk...Soliš, popraš odstaviš. Nato pa zmešaš lonček skute in kisle smetane, jajca, sesekljan paradižnik .... in vse skupaj preložiš v pekač in pečeš 40 minut na 170 C.

Upam, da bo mož zadovoljen, ni ravno tradicionalna jed iz ajdove kaše, ampak prijetna popestritev z uporabo sezonske zelenjave.




Anonimen -> RE: ajdova kaša (14.7.2006 16:17:45)

Jaz jo pripravim ktako kot sem že zgoraj napisala kot prilogo.

Prepražim čebulo, popečem slanino vržem noter kašo, malo zalijem z vodo in potem vse skupaj dušim tako dolgo, dokler ni kaša mehka. Seveda soliš in popraš.

LAhko pa skuhaš juho iz ajdove kaše. Super je, če imaš kaj prekajenega mesa, ki ga skuhaš do mehkega. V juho daš kašo in začimbe (poper, timijan, lovorov list). Čisto na koncu dodaš malo kisle smetane in malo kisa.




Mala koala -> RE: ajdova kaša (14.7.2006 16:23:42)

Ajdovo kašo lahko uporabljaš praktično enako kot riž. Torej za slane in sladke jedi. Super je kaša z gobami.
Lahko pa kašo skuhaš na pol mleka pol vode, dodaš skuto z rumenjakom, stepen beljak in to v pečici zapečeš. Njami.
Dobra je tudi v solati s katerokoli sezonsko zelenjavo. Skratka obilo možnosti. 
Pa še za tiste, ki gledajo na linijo. Ajdova kaša ima veliko beljakovin in nizek GI.




Stran: [1]