soja, leča, čičerika v 90D (Polna verzija)

Forum >> [Fit nosečnica/mamica] >> Hujšanje



Sporočilo


taška30 -> soja, leča, čičerika v 90D (3.1.2006 12:22:28)

Tiste, ki ste bolj podrobno preštudirale, kam spadajo naštete zadeve? Vem, da imajo ogromno beljakovin, v vegi prehrani 'nadomeščajo' živalske beljakovine. Po drugi strani pa so podobne fižolu.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Naj jih jemljem kot meso ali zgolj kot zelenjavno prilogo?
Torej, v kateri dan naj jih uvrstim?




Anonimen -> RE: soja, leča, čičerika v 90D (3.1.2006 13:30:14)

Definitivno k beljakovinam. Pa tudi fižol, če misliš na luščen fižol. Sem spada tudi grah.
K zelenjavi gre stročji fižol.




Anonimen -> RE: soja, leča, čičerika v 90D (3.1.2006 13:33:49)

Čičerika, fižol (v zrnju) in leča gredo po moje k škrobu. Fižol 100-posto, pa ješprenj tudi, tako da po moje tudi leča in čičerika (saj to sta stročnici, a ne?).
Soja pa menda vsebuje tretjino beljakovin, tretjino OH in tretjino še nečesa druhega in zato ni primerna za to dieto.




Anonimen -> RE: soja, leča, čičerika v 90D (3.1.2006 13:34:02)

U, Selena, dobro si naštudirala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] Čeprav sem jaz sojine polpete jedla s krompirjem, ne vem zakaj, ampak smo tako pogruntale [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: soja, leča, čičerika v 90D (3.1.2006 14:47:38)

No, vidiš, da nimam pojma.
Jaz sem šla malo po logiki - stročnice so pa ja beljakovine.
Bho. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Anonimen -> RE: soja, leča, čičerika v 90D (3.1.2006 15:25:35)

Splišni ima seveda prav:

DAN 2 - ŠKROBNI DAN

Kaj spada pod škrob:

Riž, fižol, grah, koruza, soja, leča, čičerika, krompir ...
je kompleksen ogljikov hidrat, ki sodi v skupino polisaharidov. Rastline tvorijo škrob in ga skladiščijo kot rezervno hrano. Ko pojemo škrob, ga telo razgradi v glukozo, vir energije.
KOSILO:
Za kosilo je potrebno jesti škrob. Primeri jedilnikov:
1. pasulj (brez mesa), dodajte kos kruha in zelenjavo (lahko kuhano - korenček, ohrovt, brokoli, ... ali pa neomejeno količino sveže zelenjave - solata, paprika, zelje, ...)
2. pečen (v pečici, ne ocvrt) ali kuhan krompir, kos kruha, zelenjava
3. kuhan ali popečen riž, solata, kos kruha, voda
4. mrzla mešanica fižola, koruze in graha (brez jajc ali drugih beljakovin), začinjena, kozarec vode ali nesladkanega čaja, kos kruha

Ob vsakem jedilniku na koncu pride še čista juha (zelenjavna ali goveja, kokošja, gobova, brez rezancev, fritatov ali drugih nezelenjavnih dodatkov). Juho je potrebno popiti na koncu, ker se prebavlja dlje kot ostala hrana.

VEČERJA:

Za večerjo pojeste polovico tega kar ste pojedli za kosilo! Obvezno je da pojeste samo polovico in nič več.
OPOZORILO: na rižu, krompirju ali pasulju začinite z soljo, poprom, vegeto, origanom, pelati ali ketchapom. Po okusu seveda, vendar naj bodo začimbe prisotne saj so dobre za vaše telo.




Stran: [1]