klomifen in menstrualni ciklus (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo



Sporočilo


rebeca -> klomifen in menstrualni ciklus (5.1.2006 15:24:55)

Pozdravljene!

Končala sem z drugo škatlico klomifena in danes je 33. dan.
Menstruacije še ni, kakšne znake nosečnosti tudi ni, razen rahlo sšikanje v spodnjem delu trebuha.
m dobila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image], zato sem najprej pila dabroston potem pa ponovno klomifen. V času jemanja klomifena sem imela tudi ultrazvok, kateri je pokazal zelo dobre izvide. Maternica je bila rahlo povečana in sluznica odebeljena, se pravi  bi mogla pridet [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] ali pa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image].

Kaj naj nardim, ker se bojim ponovnega razočaranja ,naj še malo počakam s testom?? Koliko je bil dolg vaš cikel s klomifenom???


Lep dan še naprej

Rebeca




cica -> RE: klomifen in menstrualni ciklus (5.1.2006 16:34:24)

Pozdravljena, tudi jaz sem jemala klomifen in se je ciklus kar podaljšal. To se vedno zgodi. S testi še malo počakaj!




biba.73 -> RE: klomifen in menstrualni ciklus (5.1.2006 20:57:55)

V mojem primeru je takole:

Klomifen jemljem od 3.-7. dne ciklusa (1 tbl.) in nato Dabroston od 18.-25. dne ciklusa (2 tbl./dan). V prvem ciklusu jemanja sem dobila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] šele 36. dan, kar je bilo enajst dni po zadnji tbl. Dabrostona. Kar malo čudno, čeprav sem mislila, da bo prišla v enih treh dneh od zadnjega Dabrostona. Me je pa tam okoli 20. -22. dne tako močno špikalo v jajčnikih, pa sem si rekla, da so verjetno kakšni stranski učinki tablet, saj sem verjela, da bo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] prišla 28. dan, ampak v resnici je bila pa to očitno ovulacija. Pa glih takrat nisva nič [sm=sloncek.gif] . Ja škoda. Še en dokaz, da mora bit res akcija na 2-3 dni.

Sedaj sem v drugem ciklusu jemanja tablet in Klomifen je že mimo in tudi h ginekologinji grem na UZ naslednji teden, da pogleda, kaj se pri meni dogaja.

Moram pa še povedat, da imam malo problemov z aknami in se mi je situacija po Klomifenu oba meseca znatno poslabšala. Torej zoprn stranski učinek.

Upam, da nam čimprej rata! Srečno punce!




Manja77 -> RE: klomifen in menstrualni ciklus (6.1.2006 8:15:08)

Moj ciklus je bil skoz nereden in dolg. Tudi po jemanju klomifina se ni bistveno skrajšal. Menstracijo sem dobila na 37 dan.




agnes -> RE: klomifen in menstrualni ciklus (8.1.2006 17:41:44)

He he, pa nas je kar nekaj!  Sama sem ta mesec prvič na klomifenu. In kakorkoli že trideseti dan bom 100% naredila test, mislim, da se mu reče Time in pokaže rezultat že 10 dni po oploditvi. Prej sem vedno (ne)čakala na M tako intenzivno, da se mi moj ciklus od samega stresa prestavil na 40 dan (namesto okoli 30 - 34). Šele ko sem 40 dan naredila test in ni bilo nič sem že v naslednjem trenutku dobila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. Torej zate ne vem, sama pa bom prav gotovo naredila  test in bo kar bo!
Lp in vso srečo, Agnes




Stran: [1]