kuhan pršut (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Prehrana nosečnic



Sporočilo


soncicaT -> kuhan pršut (7.1.2006 17:37:56)

A si ga katera privošči?

Ma jaz sem se danes pregrešila, in si privoščila 2 sendviča....je pa kuhan iz ŠPARA (baje Kraški)...

Menite, da je lahko kej narobe?

LP




andrejaz -> RE: kuhan pršut (7.1.2006 20:50:41)

Po moje ne more biti nič narobe, saj je pršut dodatno toplotno obdelan - kuhan. Najbrž velja enako kot za druge sveže salame




Barbs -> RE: kuhan pršut (7.1.2006 21:37:22)




Re: prehrana





Avtor: Stanko Pušenjak  [image]http://med.over.net/images/srcek_mali.gif[/image] 
Datum:   07-01-06 17:44

ne, ni nevarno. Omejitve se nanašajo le na suhe oziroma sušene mesne izdelke nepreverjenega izvora. Kuhano in pečeno ni sušeno in Spar ali drugi veliki trgovci ne poslujejo z mesom nenadzorovanega porekla!




sašaš -> RE: kuhan pršut (7.1.2006 23:32:32)

 
Ne komplicirat, pa bo. Jaz jem, kar mi paše in kadar mi paše - tudi pršut, suhe klobase, gobe...




MATEJA -> RE: kuhan pršut (9.1.2006 16:23:48)

Joj kuhan pršut je itak že poln kemikalij, ni šans da tam preživi zajedalec za toksoplazmazo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Moje mnenje je tudi ne preveč komplicirat, G mi je rekla, da lahko jem vse kar je s štampiljko (tudi sušen pršut, če je kupljen).Da pa se ji zdi, da je pršut najmanj nevaren za okužbo, ker je dobro soljen, sušen, pa stoji 2-3 leta... Ne smeš jest slabo pečenega mesa, kakšne skute, sira - domačega...pa pazit se mačjih "drekcev" - zelenjavo iz vrta dobro prat, ker mačke obožujejo vrtove za opravljanje potreb... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] Jaz sem po izvidu za tokso negativna, se pravi, da se nisem nikoli prej okužila, sem pa v svojih 24 letih pojela nevemkoliko raznih domačih suhomesnatih proizvodov (pršut, klobase, panceta, zašink, kajena rebrca...), ki jih moj oče obdela in posuši doma, pujski so pa kupljeni in ne vem če je meso preverjeno [sm=smiley13.gif]... Tako da kar ti paše, vsega po malem.Lepo nosečnost.




Stran: [1]