Ali je možno, da ti mleko kar presahne v nekaj dnevih? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Dojenje in dodajanje



Sporočilo


simona2 -> Ali je možno, da ti mleko kar presahne v nekaj dnevih? (11.1.2006 7:54:41)

Ker moja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ni velik jedla in je ves čas štrajkala (domnevno alergija - še vedno pa niso nič potrdili, zato čakava na BIOCOM) sem zadnji teden opazila, da imam manj mleka. Začela sem piti skoraj po 7-8 litrov na dan, čaj za dojenje, sezamov čaj... pa nič. Mleka je manj in manj. Kljub temu, da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] ni jedla tako kot bi morala že od tri mesce (normalno je bilo samo 1 mesec) je bilo mleka več kot dovolj in mi je ves čas iztekalo, sedaj pa tole. Danes se je zgodilo prvič, da udi ponoči dojki nista bili več trdi. Mleko je sicer še notri, če stisnem, ampak sem včeraj črpala, pa je bilo bore malo. Zvečer sem ji sedaj že 3x ponudila stekleničko hipoalergenega mleka in je spila. Sedaj me je kar groza, če pomislim, da začnem s tem tudi čez dan, kar po vsej verjetnosti pomeni konec dojenja (do sedaj čez dan ni hotela ponujenega dodatka)[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image].

Kaj narediti v takem primeru, zakaj pride do presaha mleka?




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (11.1.2006 8:19:53)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




bskrle -> RE: Ali je možno, da ti mleko kar presahne v nekaj dnevih? (11.1.2006 8:26:51)

Obrni se na kakšno svetovalko LLL.
Je pa nujno, da si ga redno izstiskaš in daješ otroka k prsim.
Tekočina sama po sebi ne pomaga, če ni povpraševanja.




tipka -> RE: Ali je možno, da ti mleko kar presahne v nekaj dnevih? (11.1.2006 8:36:18)

Na to temo sem brala (LLL), da se to ne more zgoditi. Na svojem primeru lahko dokažem, da je možno. Dokažem lahko z evidenco dodatkov, ki jih imajo v porodnišnici, kjer sem rodila in s kartotekami, kjer beležijo dnevno težo novorojenčkov oz. večjih otrok in tehtanje pred in po podoju. Če mi mleka v enem dnevu ne bi naenkrat zmanjkalo, mi ne bi dali dodatka.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]


[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Dva dni ga ni bilo, potem ga je prišlo samo toliko, da bi bilo dovolj za kakšno mačkico[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], potem spet nič, pa spet in spet ne in potem sem rekla šlus. Dobro, da sem takrat še zbolela, da sem si upala prenehati mučiti se.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




mamči -> RE: Ali je možno, da ti mleko kar presahne v nekaj dnevih? (11.1.2006 10:46:50)

Možno je v nakaj dneh zgubiti mleko. Meni je pri prvem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] stanje bilo slabše  se mi zdi iz ure v uro!




tehnofil -> RE: Ali je možno, da ti mleko kar presahne v nekaj dnevih? (11.1.2006 15:52:04)

Mi smo imeli s tem dojenjem cele ceremonije. In koliko dela in skrbi. In še in še smo se namatrali. Sedaj pri 7m je mali še vedno priklopljen na dojko.
Na količino mleka vpliva lahko že, da te skrbi ali ga je dovolj. Na recept smo dobili že v porodnišnici in kasneje pri osebni zdravnici tabletke (v originalu so za proti slabosti) po 2 tableti/dan 5 dni, s katerimi smo vspodbudili nastajanje mleka in stalno pristavljali malčka, ali pa črpanje v stekleničko tudi ponoči. Pri 3m se je nekako uredilo. Tudi malček je takrat bolj zavestno vedel kaj mu je luštno.

Ne se obremenjevati. Če bo mleka zmanjkalo bo pač jedel tisto, kar je in s čemer so zrasli tisoči ostalih dojenčkov.




Stran: [1]