Puranji zrezki z gobovo omako (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Kuhajmo skupaj



Sporočilo


sašaš -> Puranji zrezki z gobovo omako (11.1.2006 11:58:12)

Dajmo, kuharce, hitro mi en najbolj enostaven in hiter recept za gobovo omako skup spravte! Oz. za pur. zrezke z gobami.

Prosim, prosim! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Skorpija -> RE: Puranji zrezki z gobovo omako (11.1.2006 12:03:38)

Zrezke soliš, popraš, poprašiš z moko in hitro opečeš na obeh straneh. Daš jih iz ponve in na isti maščobi popražiš čebulo in gobe, ko gobe ovenijo dodaš zrezke, zaliješ z vodo in dušiš dokler zrezki niso mehki. Na koncu dodaš še smetano za kuhanje ali pa kislo/sladko smetano in po želji še začiniš. Puran bo hitro fertik, tako da ti bo vse skupaj vzelo nekje pol ure...

Dober tek!




darjatimci -> RE: Puranji zrezki z gobovo omako (11.1.2006 12:22:26)

Tudi jaz delam podobno samo, da namesto z vodo zalijem z belim vinom.




artista7 -> RE: Puranji zrezki z gobovo omako (11.1.2006 12:52:14)

aleluja! zrezke nasoliš, povaljaš v moki na eni strani, popečeš na čebuli in olivnem olju, potem dodaš gobe (narezane), paradižnikovo mezgo, papriko v prahu, dosoliš če je potrebno, dodaš še lovorov list, petršilj, jušno osnovo ali z vodo zaliješ, lahko doliješ še kak deci belega vina... kuhaš.. nato dodaš podmet (žlico ali dve moke zmešaš v šalčki z nekaj hladne vode). Na koncu lahko dodaš še žlico kisle smetane.
Priloga: pire + solata




Jessy -> RE: Puranji zrezki z gobovo omako (11.1.2006 22:58:00)

Jaz puranje zrezke posolim, popram in malce potresem z rdečo sladko papriko, nato pa jih na vročem olju popečem z obeh strani, dodam na drobno narezano čebulo ter česen in pokrijem. To potem pečem toliko časa, da se začne malce prijemati dna posode, potem pa zalijem z belim vinom in nastrgam malo limonine lupine, dodam konzervo gobic ter pustim še malo vreti. Od začetka pečenja, pa do konca rabim 1 uro. Ko odstavim, zamešam še eno kislo smetano. Postrežem s pire krompirjem. Njami!




Stran: [1]