| 
	   
	    | 
		    
			  | CatJa ->  RE: Goveja juha  (14.1.2006 14:09:06) |  
			  | Kot je že večina napisala:
 goveje meso, kos piščanca, kosti zelo redko, kocke nikoli, prav tako ne vegete in podobnih zadevščin
 korenje, por, čebula, česen, koleraba, zelena, paradižnik, cvetača, peteršilj (koren), na pol prerezan krompir
 lovorov list, ščepec rožmarina, žafranika, muškatni orešek
 
 Začimbe, sol in peteršilj dam nekje zadnje pol ure kuhanja.
 
 Drobnjaka ne kuhamo, pač pa ga postrežemo drobno narezanega v juhi.
 
 Juhi da lepo barvo na kolobarje narezana in popečena čebula ter žafranika.
 
 Petra a, od kod pa tebi, da žafranika pokvari okus [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Evo, na Maestovi pakungi piše sledeče: "Z žafraniko obarvamo jedi, predvsem svetle omake, riž in juhe. Zaradi svojega blagega okusa ne moti harmonije drugih dišavnic".
 |   
	          | 
 |  |  |