Z avtom po Evropi (na Portugalsko) (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Izleti in počitnice



Sporočilo


Anonimen -> Z avtom po Evropi (na Portugalsko) (17.1.2006 10:12:52)

Imamo namen, da gremo z avtom (pa ne z našo staro Škodo, da ne bo pomote, ampak s Cliotom od svakinje) na Portugalsko na obisk k prijatelju, ki ima tam družino. Seveda ne zdaj, ko je še tako svinjsko mraz, ampak zgodaj spomladi pa že.
Pa me zanima, ali ima katera kaj več izkušenj kot jaz - iti na tako dolgo pot z avtom in s takrat 4 mesece starim otrokom?
Mi bi šli preko NG in potem preko Italije do francoske meje, potem ob obali do Španije in nato na Portugalsko.
Sanja se mi ne, koliko kilometrov je to, koliko časa se potuje (jaz in matematika nisva ravno prijateljici), pa kakšne so cene goriva v tujini, pa koliko so cestnine itd.. Ve katera od vas?
In če katera od vas še pozna to pot, so vsi nasveti dobrodošli, ker ne pričakujem, da bomo ravno v enem dnevu tam...




viv_ -> RE: Z avtom po Evropi (na Portugalsko) (17.1.2006 10:48:37)

Mi smo to pot prevozili leta 1999.

Mi smo šli preko Italije, Francije, prečkali Španijo (mimo San Sebastiana in Bilabao-a) in prišli na Portugalsko v Breganci (To je na S delu Portugalske). Na kateri konec greste vi?

Takrat so bile še vse nacionalne valute, tako da ne vem več točno koliko smo plačevali cestnine in to... Vem samo, da je bila Francija 1x dražja kot Italija in Španija.

Vozili smo pa mislim da dober dan, brez postankov... Smo bili 4 in smo se menjali.

Predlagam ti, da si vzameš Autoroute in si narediš plan poti.

lp, viv




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (17.1.2006 10:57:41)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




Anonimen -> RE: Z avtom po Evropi (na Portugalsko) (17.1.2006 10:59:11)

Pojma nimam, v katerem kraju je tip - bom vprašala Kamikazo (mojega dragega).
Imava pa midva namen iti sama, z obema otrokoma, seveda, tako, da bo Kamikaza edini voznik (ja, Kerensa ima še vedno samo polovico vozniške...). Torej ne pride v poštev en dan vožnje, kajne? Razen, če mi misli Kamikaza zaspati za volanom (pa čeprav je volana navajen - kot taksist je bil na cesti po 12 ur na dan). A mogoče kaj veš, kako je s prenočišči (verjetno nekje na francoski obali)? Kakšen hihg society hotel seveda ne pride v poštev - mi smo reveži...
A je kaj takega po poti, kar je vredno pogledati in zavlečt pot za kakšen dan?




al1* -> RE: Z avtom po Evropi (na Portugalsko) (17.1.2006 11:06:36)

Kaj pa če greste z letalom? Easyjet leti iz Ljubljane do Londona in iz Londona do Lisbone. 




Anonimen -> RE: Z avtom po Evropi (na Portugalsko) (17.1.2006 11:09:24)

Na-a... že nekaj časa si želim iti z avtom po Evropi in tale obisk (pa čeprav je nekam daleč) je ravno prava priložnost... Po duši sem avanturistka, v avion me pa z vsemi štirimi ne spraviš, dokler je Bin Laden še živ, tako, da... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




muki1 -> RE: Z avtom po Evropi (na Portugalsko) (17.1.2006 11:23:41)

http://povezave.kopa.si/ Tu poišči IZRAČUN POTI.
Cestnine pa cene goriv pa nejdeš na strani od AMZS, daj malo pobrskaj maš več časa, ker si na porodniški [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].




Anonimen -> RE: Z avtom po Evropi (na Portugalsko) (17.1.2006 11:24:25)

Porodniška?

Kaj pa je to?




viv_ -> RE: Z avtom po Evropi (na Portugalsko) (17.1.2006 12:46:49)

Mi smo šli nazajgrede čez Andoro - luštno, pa splača se tam tankat, ker je precej ceneje (saj bilo je).




muki1 -> RE: Z avtom po Evropi (na Portugalsko) (17.1.2006 12:57:01)

[
IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa

Porodniška?

Kaj pa je to?


Kerensa, tako pri nas rečemo, če si na porodniškem. Ker vem da nisi neumna, predvidevam, da blefiraš. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




coolbabe -> RE: Z avtom po Evropi (na Portugalsko) (17.1.2006 13:57:49)

www.viamichelin.com
pa vpišeš začetno destinacijo pa končno pa ti potko pokaže. Pa če vneseš približno porabo bencina ti približno zračuna koliko bo šlo denarja za bencin. Pa lahko si izbereš najkrajšo pot ali pa tako brez avtocest ipd....

Upam da je tole kaj pomagalo.




Petra P. -> RE: Z avtom po Evropi (na Portugalsko) (17.1.2006 14:14:06)

Pred kakimi petimi, šestimi leti sva se z dragim podala na to pot. Je bilo lušno. Ampak midva sva si splanirala 2 tedna za tja in dva tedna za nazaj (skozi vsako malo vasico, povsod kaj pogledat itd.). Je pa potrebno upoštevat male direktorje, ki jim v avtosedežu le ni toliko udobno, da bi hoteli 12 ur na dan ždeti v njih. Meni se tako otrok kar malo smili. Če imaš srečo, da je neverjetno potrpežljiv, pol kapo dol.

Kar se pa cest tiče. Midva sva vedno vozila po stranskih potkah, tako da sva cestnino plačala le v Italiji in pol mostnino v Lizboni. Spala pa sva večinoma v kempih - v Franciji so res lepi in urejeni, v Španiji pa te zna ceneje priti soba v hotelu z malo zvezdicami. Ampak kar se tega tiče itak Lonley Planet v roke in ne moreš zgrešit. Je pa vse odvisno od tega, kako zgodaj spomladi jo boste mahnili na pot. In ali boste imeli v Cliotu dovolj prostora.

Sicer pa tudi jaz rečem, da če hočeš kako podrobnost vedet, kar vprašaj, ker da bi kar vse pisala je res preveč.

Petra




Peter167 -> RE: Z avtom po Evropi (na Portugalsko) (17.1.2006 21:26:03)

Ne mislim soliti pameti, niti te prestrašiti.. Jemlji to samo kot oceno nekega neznanca tvojega potovalnega načrta.
Tak izlet se mi zdi kar malce preveč avanturističen. Posebno če je sopotnik majhen dojenček.
Če premislim so razlogi ZA:
- cena
- potovanje po vasicah in mestih (ampak verjetno to odpade, ker bi se vozili v glanem po avtocestah)
- drugega ne najdem...

Razlogi PROTI pa so po mojem mnenju:
- dojenček star 4 mesece vsaj 2 dni (v tem času se da priti, vendar verjemi, da je naporno) v avtu :(
- silen dolgčas. Po avtocestah vozit namreč.
- ni tvoj avto

...če imaš karambol se čisto hitro zgodi, da ostaneš brez avta in kriv ne glede na to, kaj se je dogajalo.
Mojemu bratu se je nekaj mesecev nazaj zgodilo ravno to. Doživel nesrečo. Nič kriv, tudi po mnenju policaja, ki je bil tedaj tam, pa vendar je prišel domov brez avta in po treh mesecih dobil odločbo zavarovalnice, da je kriv. Pol se pa pejd [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Aja, avta pa ni popravljal tam, ker ni imel časa in denarja za čakanje, prevoz karamboliranega v domovino pa bi ga prišel okol 700000 SIT. Avto (Lancia Kappa 2.4, pa je bila še nepoškodovana vredna
 nekaj takega. Ali največ kak dober milijon... Tako, da se je sedaj odločil in bo tožil zavarovalnico za poškodbe in bolečine. Samo tako bo dobil nekaj denarja... Aja, dogajalo se je pa v Estoniji.


Sam najraje vzamem letalo, ko pa pridem na cilj pa rentam avto. Za teden pride kakih 100000 SIT. Se bolj splača, ker te ni strah za avto. Ravno, ko sva bila nazadnje z ženo v Španiji mi je prišlo prav. V Grenadi so mi namreč ponoči vdrli v avto in ga kar dobro poškodovali. Situacija je bila hitro rešena. Urica ali dve s policijo, nato pa telefon in dobil sem popolnoma nov avto. Brez doplačila seveda. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Upam, da ne boš preveč huda, pa tudi bratu se opravičujem, ker ga "opravljam" v javnosti.
Vsekakor pa vam želim lepo in varno pot, kakorkoli boste že odšli tja.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]





Anonimen -> RE: Z avtom po Evropi (na Portugalsko) (17.1.2006 22:30:59)

Hvala za vse nasvete.
Je pa tako, da se jaz avionov bojim kot hudič križa in da imamo zato samo dve varianti - avto ali ladjo. In ker tudi morsko bolezen presneto hitro fašem, smo se odločili za avto. Moj dragi je poklicni voznik in zato upam, da ne bo nobenih problemov, avto pa je redno servisiran in vzdrževan in se od njega tudi pričakuje, da bo zdržal. Naša Škoda definitivno ne bi, zato nas bo počakala doma (upam). Seveda pa se nikoli ne ve, zato ima Clio tudi urejeno zavarovanje v tujini, pa tudi mi (glede na to, da gresta zraven 2 otroka) ne bi šli na pot brez vseh potrebnih zavarovanj.
Prijatelj pa se je na Portugalsko selil pred nekaj leti in sta se z mojim dragim že nekajkrat pogovarjala, da bi prišli tja na obisk (bivali bi seveda pri njemu), pa smo kar zavlačevali in zavlačevali. V tem času si je on na Portugalskem ustvaril svojo družino in je res čas, da se vidimo. Pa da se otroci spoznajo, hehehe...
Zavedam se, da je pot za 4 mesece starega dojenčka naporna (pa tudi za 8-letnika ni lahka), zato nimamo namena nikamor hiteti. Bi si bilo treba vzeti vsaj 10 dni za vse skupaj, ja. Šli bi pa najkasneje za prvomajske praznike.




Primoza -> RE: Z avtom po Evropi (na Portugalsko) (18.1.2006 16:35:01)

Imamo namen, da gremo z avtom (pa ne z našo staro Škodo, da ne bo pomote, ampak s Cliotom od svakinje) na Portugalsko na obisk k prijatelju, ki ima tam družino. Seveda ne zdaj, ko je še tako svinjsko mraz, ampak zgodaj spomladi pa že.
Pa me zanima, ali ima katera kaj več izkušenj kot jaz - iti na tako dolgo pot z avtom in s takrat 4 mesece starim otrokom?
Mi bi šli preko NG in potem preko Italije do francoske meje, potem ob obali do Španije in nato na Portugalsko.
Sanja se mi ne, koliko kilometrov je to, koliko časa se potuje (jaz in matematika nisva ravno prijateljici), pa kakšne so cene goriva v tujini, pa koliko so cestnine itd.. Ve katera od vas?
In če katera od vas še pozna to pot, so vsi nasveti dobrodošli, ker ne pričakujem, da bomo ravno v enem dnevu tam...


tukaj je načrt kako se pride iz Kamnika do Lizbone.

http://www.viamichelin.com/viamichelin/gbr/dyn/controller/ItiWGPerformPage?reinit=1&strStartAddress=&strStartCP=1241&strStartCity=Kamnik&strStartCityCountry=1746&strDestAddress=&strDestCP=&strDestCity=Lisbon&strDestCityCountry=669&image.x=0&image.y=0




majibee -> RE: Z avtom po Evropi (na Portugalsko) (18.1.2006 17:03:08)

kerensa glede spanja: po vsej evropi imaš hotele formula 1, ki so ob avtocestah, rezerviraš pa jih prek interneta. so poceni, imajo parkirišča, idealno za pot do portugalske. sicer odvisno kje boste šli. je pa noro lepo, če hočeš mi piši na privat pa ti pošljem kakšne slike. lp




saratanja -> RE: Z avtom po Evropi (na Portugalsko) (26.1.2006 7:55:39)

Vidim, da si dobila že kar veliko odgovorov. Po tem lahko sklepaš, da je to res lepa pot. Pa da še jaz pristavim svoj piskrček.

Pred leti sva s kolegom  z motorjem obšla cel polotok...se pravi po obali Španije in Portugalske v roku enega meseca. Bilo je fantastično, res pa tudi naporno, ker razdalje niso majhne. Midva sva sicer povsod kampirala, kar ni pretirano drago, ker sva potovala poleti, tebi pa bo verjetneje bolj prav prišla ona ideja s hoteli formula 1, ki jih lahko rezerviraš kar prek interneta.

Cestnine so velike povsod, le da imajo v Španiji (zdi semi pa da tudi v Franciji, pa se ne spomnim več natančno) zelo dobre vzporedne magistralne ceste, ki sploh niso slabe za voziti, le hitrost vožnje je manjša. Ampak naju na motroju to itak ni motilo.

So pa ceste na Portugalskem zelo slabe...no vsaj takrat so bile. Ožje, precej v razsutem stanju in mastne od oljnih madežev. pa tudi temperament vožnje je bil tam precej drugačen. kar pa se tiče prijaznosti ljudi, ne morem prehvaliti. Midva sva imela v Lisboni manjši zdrs (olje na cestišču) in takoj so nama priskočili na pomoč, tako pri prevozu in prevajanju v bolnici, pa potem pri mehaniku..(a ja mimogrede niso nič razačunali za manjše popravilo motorja). Res pa sva imela potem še lažjo prometno nesrečo ob odhodu iz Lisbone..in ja izkušnja je bila ista, da naše zavarovalnice, da je kriv. To je žal ležernost naših zavarovalnic, ki raje naprtijio našim ljudem krivdo, kot bi raziskale dejstva. v tem primeru je pač treba tožiti zavarovalnico....

A ja no pa še tudi pri tej manjši nesreči je bilo prav komično, ko so potem sami domačini nadirali onega šoferja vozila, ki naju je zbil[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] 
Kar pa se tiče pokrajine, pa je in ostaja Španija še vedno moja ljubezen.

A ja, še moje izkušnje potovanja z dojenčkom? pri 4 mesecih lažje potuješ, kot pa potem pri letu in pol, ker je potrebno veliko več truda, da animiraš malčka. Jaz bi na tvojem mestu vsekakor vzela že samo pot za del potovanja in si razdrobila na več dni in več ogledov. Tako sploh ni naporno. Sicer pa je to vedno odvisno od tega, koliko si zahteven in kako trpežen in zdrav je dojenček.

Če pa želiš še kaj zvedeti...no tako kot so ti že druge napisale...vprašaj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]





Stran: [1]