laparo - histero je za mano (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo



Sporočilo


ona78 -> laparo - histero je za mano (27.1.2006 19:47:25)

Pozdravljene punce, prejšnji četrtek sem imela poseg, katerega me je bilo zelo strah!!!!... evo me, preživela sem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]!
En teden pred operacijo sem bila v bolnici, kjer so mi naredili ekg, pregled, vzeli kri itd, vse potrebno za poseg. Imela sem tudi pogovor z anestezistom, ki mi je razložil kako bo vse skupaj potekalo in mi dal navodila da pridem na poseg tešča in še odvajala sem dobila za domov.
V četrtek ob 7h sem bila sprejeta ( porodnišnica Postojna), okoli 9:30 pa so me odpeljali v operacijsko. Tam se še prej  preoblečeš v uno fajn srajčko z ritko zunaj [image]http://www.neplodnost.info/forum/images/smiles/bootyshake.gif[/image] in spodaj te obrijejo ( jaz sem to sama doma opravla!!). Žal sem jaz pred operaijsko čakala skoraj pol ure, saj so imeli gužvo ( 3-je porodi). Sem pa prišla na vrsto tudi jaz, takoj so me uspavali [image]http://www.neplodnost.info/forum/images/smiles/zzsoft.gif[/image], in zbudila sem se ob 14h na intenzivni. V Postojni ostaneš tisto noč po posegu na intenzivni negi, zjutraj pa te odpeljejo na oddelek in če si vredu greš domov. Jaz sem imela nizek pritisk, zato sem mogla ostat v bolnici do sobote [image]http://www.neplodnost.info/forum/images/smiles/icon_cry.gif[/image].  Imam pa dve luknjici, ki sta prve dneve malček bolele, od plina pa so me dva dni bolela ramena.
Šive pa so mi odstranili včeraj tj. 7 dni po posegu.
Žal mojega G nisem po posegu videla, tako da čakam nalednji teden ko mi bo vse razložil!!
Sem pa razbrala iz odpustnice, da imam Endometriozo in da so mi odstanili neke viseče zaplake. UPAM, da je bil to razlog da nam po letu in pol še ni uspelo naredit [image]http://www.neplodnost.info/forum/images/smiles/binkybaby.gif[/image]. Sedaj bova z dragim šla novim bojem naproti [image]http://www.neplodnost.info/forum/images/smiles/boxing.gif[/image], in upam, da nama čimprej uspe zagledat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/rozacrtici.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/modricrtici.gif[/image].
A je katera tuki gor z endometriozo, ki ji je uspelo zanosit potem ko so ji odstranli zarastline???
Pa še neki me zanima, a bo naslednja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] točna al je možno da bo zamujala??? Me zanima ker se moram naročit na  g pregled!!?? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 
Kaj pa  [image]http://www.neplodnost.info/forum/images/smiles/letto.gif[/image]... midva bi kar poskusla??!!

No punce, vse ki vas to še čaka naj vam povem da ni tako hudo, za [sm=duda.gif] potrpimo to in še več!!! Če pa vas kaj bolj podrbno zanima, kar pište!!!

lp [image]http://www.neplodnost.info/forum/images/smiles/flower3.gif[/image]




tinkamiška -> RE: laparo - histero je za mano (27.1.2006 20:26:08)

Hoj Ona!

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]zdej je pa za tabo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

No, jst nimam izkušenj z endometriozo, ti pa lahko povem kako j bilo z M in [sm=sloncek.gif]
M je kar precej zamujala in bila precej boleča in močna. Z[sm=sloncek.gif] sva morala špočakat do prve M, potem sva pa lahko navali narode[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

Naj ti čimprej mine do pregleda pri G, naj ti pove spodbudne novičke in naj vama čimprej rata[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image]!

Drži se!

Tinka




ona78 -> RE: laparo - histero je za mano (27.1.2006 21:02:55)

Hvala Tinka!!!
Se pravi da je boljše, da počakam do naslednjega četrtka, ko imam G, pa mi bo ta vse povedal.
Sam upam da [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] prej ne pride ker bom mogla  spet vse preloit za en teden!!
Glede [sm=sloncek.gif] pa bova vidla, če nama bo bova??

Lep pozdravček iz Kopra




tinkamiška -> RE: laparo - histero je za mano (28.1.2006 21:33:23)

hoj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

jst bi v vsakem primiru počakala z[sm=sloncek.gif] do pregleda pri G, če bi slučajno morala prestavit pregled, bi pa takrat, ko boš klicala vprašala kako je s tem...

sej če zdej malo počakata ni take panike glede na to, da že nekaj časa čakaš[sm=smiley2.gif]

držim pesti za vaju[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image][sm=miska.gif][sm=miska.gif][sm=miska.gif][sm=miska.gif][sm=miska.gif]

lp,
tinka




daisy30 -> RE: laparo-tudi za mano (1.2.2006 15:19:32)

pozdravljena ona78 in ostale uporabnice

Tudi sama sem 09.12.05 prestala laporoskopijo.  Operacija je trajala eno uro, odstranili pa so mi dve  endometriozni cisti in sedaj imam tri šivčke na trebuhu. Eden tik pod popkom, drugi malo nižje in tretji nekje v predelu jajčnika. Po operaciji me "ranice" sploh niso bolele, najhujša je bilo bolečina v ramenih zaradi ostanka plina, ki ti ga iztisnejeo v trebuh pred operacijo. Najprej sem mislila, da me bolijo ramena, hrbet zaradi neudobne postelje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Že takoj čez dva dni po operaciji sem dobila menstrucijo, ki je bila povsem normalna a za razliko, da je bila popolnoma neboleča.

Sedaj sem jo že drugič imela in tudi vse ok.

Kar pa se tiče posteljnih aktivnosti je bil ginekolog mnenja, da ko se pač počutim[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] in jaz sem se počutila že po treh tednih.

Mi je pa povedal, da je po taki operaciji najbolje ali takoj zanositi ali jemati 6 mesecev kontracepcijske tablete. Meni je predpisal Rigevidon.

Toliko.

good luck vsem in če vas kaj zanima kar vprašajte[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




tehnofil -> RE: laparo - histero je za mano (2.2.2006 11:11:48)

IZVIRNO SPOROČILO: ona78
A je katera tuki gor z endometriozo, ki ji je uspelo zanosit potem ko so ji odstranli zarastline???


DA. Moja žena po dveh operacijah za edometriozo in vem tudi za sosedo. Brez strahu. Le naprej.




Stran: [1]