Nasvet, lepo prosim (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva



Sporočilo


Anonimen -> Nasvet, lepo prosim (30.1.2006 10:06:51)

Prosim, če mi lahko pomagate z nasvetom o varčevalnih ukrepih. Delodajalec mi je sporočil, da bi ne bo podaljšal pogodbe, ki se izteče s februarjem. Obhajajo me  najbolj črne misli, na hitro se bo treba znajt, zategnit pasove. Smo štiričlanska
družina s prihodkom 250 tisoč mesečno. Si ne predstavljam, kako bomo preživeli s 130, če službe ne bom hitro našla. Vsak nasvet je dobrodošel, hvala.




lucika -> RE: Nasvet, lepo prosim (30.1.2006 10:17:58)

tisti, ki imajo po 600 prihodkov, ti bodo povedli, da ne bos prezivela. midva, ki jih imava trenutno 190, pa ti poveva, da boste. midva imava 90 kreditov in 50 najemnine. ampak z ostalim pa placava poloznice, hrano, bencin... ce vzames svincnik in racunas, ne gre nikakor. ce mores preprosto zivet, pa gre. ker denar te najde, ko ga rabis, bos vidla.

varčevalnih ukrepov je kar nekaj. meni se zdi največji ta, da greva po velikih nakupih samo enkrat na mesec. takrat gledam, koliko in kaj nabavim. tako da je tam za večino kosil in večerij na kupu. se hecam, da nisem srecna ce nimam vojne zaloge. cez teden pa le se kaksno sadje in kruh. no, zdaj se kruha ne. pa ne ker ni denarja, ampak ker hujsava:)
ja, pa reklame mi nikoli niso bile odvec. ce kupis prasek, 1+1 zastonj, al pa kolondont, al pa zadeve za tusiranje, al pa..bilo kaj, se pač slplaca in se tudi na ta način varčuje. kaj vem, zase vem, da v trgovini brez veze zafrckamo se in se nepotrebnega denarja. pa se splača malo studirat zraven...

ne bom vec pametna, verjamem da bos dobila sluzbo tako hitro, da se od prejsnje se odpočila ne bos!!!

pa ce nimate kreditov in najemnine..bo slo. bos vidla. karkoli si bos morala priskrnit zarad tega ker bo ena placa manj, mors vedet, da je samo zacasno:)




Anonimen -> RE: Nasvet, lepo prosim (30.1.2006 10:30:10)

Smo 5 članska družina in imamo skupaj z otroškim dodatkom 230.000, pa nam še uspe kaj privarčevati, ali pa otrokom izpšolniti kakšno željo, kot je naprimer izlet ali pa smučanje




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (30.1.2006 10:39:23)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




turbo -> RE: Nasvet, lepo prosim (5.2.2006 16:46:35)

Najprej;da čimprej najdeš službo!


Medtem pa:
Honorarno delo, če si tip za strežbo, super zate! Če nisi - pomoč v gospodinjstvu, učna pomoč, občasno varstvo otrok...
Ali če se znajde mož.
Nakupovanje: izogibaj se pogostim nakupom, raje nakupuj enkrat-dvakrat mesečno, na razprodajah, v trgovinah z rabljeno opremo, naredite si jedilnik za teden, ostanke hrane uporabite naslednji dan v juhicah, prilogah, ...
Na kosilo se povabite k taščici.
Pazljivo pri uporabi telefona, interneta, časopise lahko prebiraš v čitalnici. Manj avta - več sprehodov, brezplačne prireditve: ure pravljic, delavnice v knjižnicah, pri raznih društvih.
Plonkanje filmov iz neta.
Na CSD pojdi prijavit spremembo stanja, to bi bo pomagalo pri višjem OD in manjšem plačilu vrtca, regresirani prehrani v šoli ipd.
Upam, da sem ti kaj pomagala.




Stran: [1]