RE: Ali pazite, kaj jeste? (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Prehrana nosečnic



Sporočilo


Reja -> RE: Ali pazite, kaj jeste? (9.3.2006 9:30:08)

Barbs, čisto možno, da je od čokolade.

Tudi jaz pred nosečnostjo nisem skoraj nikoli dobila od hrane nobenih lis po obrazu. Zadnjič sem po dolgem času jedla mlečno čokolado. me je začelo kuhati v obraz, pa sem mislila, da mi je pač vroče. Ko me je videl mož, ga je kap, ker sem imela obraz živo rdeč in malo zabuhel [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Ko sem si ga hladila z mrzlo vodo, je bilo bolje in naslednji dan se ni več videlo.

Sem se potem prepričala, ali je to res od čokolade, ker sem jedla marsikaj. Sem pojedla eno tablico in zgodilo se mi je isto.

Imam srečo, da mi čokolada (zaenkrat) ne paše preveč, tako da je ne bom preveč pogrešala [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




happy mam -> RE: Ali pazite, kaj jeste? (13.3.2006 18:02:42)

Živjo!!
Jaz sem v 4 mesecu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image], pa sem se zredila za dobre 3 kg, jem pa vse kar mi paše, izogibam se le jajcam. pa sirovemu mesu in pa majonezi sem se odpovedala. Pojem pa veliko več sladkarij, kot sem jih ponavadi, in pa veliko sadja, pa vode.
[sm=sloncek.gif]




pupika -> RE: Ali pazite, kaj jeste? (14.3.2006 8:32:33)

kaj pečenemu ali kuahnemu jajcu se tudi odpoveste, namreč ajz si včasih jajce naredim za večerjo, izogibam pa se surovem jajcu in vsem surovim mesnim izdelkom, gob, pa svežim mlečnim izdelkom.




Reja -> RE: Ali pazite, kaj jeste? (14.3.2006 10:05:19)

Ker mi meso ne gre, so jajčka na oko pri meni na jedilniku vsaj 1x na teden. Včasih si kakšnega dam tudi v solato - trdo kuhanega. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Anonimen -> RE: Ali pazite, kaj jeste? (14.3.2006 10:41:29)

Jaz moram kar malo paziti, kaj dam v usta. Jesti ne smem dimljenega mesa in klobas. Pa uporabljati paradižnikove mezge.
Res vseeno veliko pojem, pa ne vem kam gre vsa hrana. Do 19 tedna imam skozi enako težo. Edino trebuh mi je kar zrastu. Pa ne vem ali ta mal tako raste.
Res pa je, da mi je začela ugajati čokolada in čokoladne stvari, kar menda ni dobro.
Zaenkrat sem kar vredu!

Lep pozdrav vsem!




Reja -> RE: Ali pazite, kaj jeste? (16.3.2006 7:11:15)

Z veseljem sporočam, da se mi apetit po stvareh, ki mi v prvih mesecih niso bile dobre, spet vrača.

Včeraj sem pojedla osličev file[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image].




Barbs -> RE: Ali pazite, kaj jeste? (16.3.2006 8:10:41)

Bravo Reja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] -

jaz pa opažam, da se mi malo ustavlja - zgleda, da je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/duda.gif[/image] že tako velik ( pa še visoko nosim) , da mi je čisto sploščil želodec. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] No ja, bo treba pa manj hujšat potem.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (16.3.2006 8:35:27)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]




PIKA -> RE: Ali pazite, kaj jeste? (16.3.2006 11:11:32)

Barbs, čokolada je res močan alergen, verjetno je bilo to. Jaz pa sem šele v 5.tednu, najprej sem znorela za hrenom in Cockto, ki ju prej nisem niti pokusila, sedaj pa bi jedla le joto, zelje, pasulj, mineštre, pečeno meso,.. Popijem tudi kozarec vina, če mi paše, jem pršut, pijem kavo, skratka, vse, kar mi je všeč.




Reja -> RE: Ali pazite, kaj jeste? (16.3.2006 13:54:25)

Pika, jaz sem imela tudi nekaj časa obdobje enolončnic, pa sem se jih tako najedla, da jih 1 leto nočem videti na jedilniku[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Barbs, kdaj imaš pa ti rok? Sicer tudi jaz opažam, da zadnjih nekaj tednov nisem tako zelo lačna. Važno mi je, da zjutraj precej pojem (prej nisem niti zajtrkovala), potem kako jabolko, okoli 14ih kosilo, potem se pa že ustavi. Še kakšno sadje ali solato pojem, bolj zaradi tega, da dobim malo vitaminčkov, kot pa zaradi lakote.




kapesanta -> RE: Ali pazite, kaj jeste? (26.3.2006 16:14:19)

do 15 tedna, ko sem izvedela da sem nosečka, sem jedla prav vse, spila tudi malo alkohola (veseli december). Po pregledu pa poskušam malo pogledat kaj jem. Pregrešim se tudi kdaj - kak košček plesnivca, pa tatarca "ob praznikih".

Nimam nobene posebej zaželjene hrane. Sem pa opazila, da se mi je malo ustavila čokolada in ostale sladke stvari (ksreči).
Se pa držim naslednjega: če mi nekaj zapaše - grem in z užitkom pojem.[sm=torta.gif]




Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]